News~Bad & Good

Posted: 16/09/2009 in daughters, hari raya, jambu bol, pregnant

Wednesday,Sept 16,2009

~Bad~
1-Raya tahun ni Ell tk dpt beraya dgn parent Ell melainkan keluarga belah hsbn je…sebab musababnya adalah disebabkan mak ngan abah Ell beraya kat kampung abah Ell di Tanjung Pinang,Indonesia.Sedih jugaklah selama ni we’ols beraya sesama,pagi raya mintak ampun maaf sambil nangis2,tp tahun ni lain pulak suasananya…😦
2-Hari selasa aritu,ngam2 tgh we’ols berbuka puasa kul 7.07mlm,2x Allahuakbar (azan berbuka) tetiba rumah we’ols gelap gelita dn senyap sunyi sbb blackout.Tp sabo…dugaan bulan puasa.Think positive lah kan..camner owang yg kurang segala bekalan tu.Tp kan,my kids semua seronok pulak dia berbuka dlm gelap tu.Yelah,pengalaman kan.
Siap semua solat maghrib,(tk gi terawikh) we’ols pun lemas duk dlm gelap lelama..we’ols decide turun bandar Pontian,jln2 perabih duit😛 .Ramai jugak owang sekampung yg we’ols jumpa..:) ni bahana blackout la..sambil ambik kesempatan jugak shopping raya skali.

~Good~
1-U’ols ingat n3 Ell yg kepingin sgt mkn jambu bol tuh?Rezeki Allah bagi lah u’ols…Ell dpt jugak jambu ni.Syukur2..Smlm Ell berbuka umah parent,masuk je umah abah Ell kata “ada jambu tu yag ko nak”.Ye ke, dpt mane? Ell tanya abah.Dia kata “amik kat umah maklong” (kakak mak,lain mak..heheh).Yuhhuuu..hati berbunga2 ,terus Ell masuk dapur cium2 jambu yg wangi tu..aduh,rindu benar dgn bau jambu nih.Dah hidu bau dia puas2..Ell taruh dulu,lps buka,mkn nasi semua..baru Ell kerjakan jambu nih.Sedap lah u’ols…ermm,nyam2 sambil mkn, sambil amik bau.🙂 Mekasih abah.

2.Puasa tahun ni,Insya’Allah dapat puasa penuh.Ell mmg suka kalau time ngandung nih.Puasa penuh? no hal punyer..tk yah susah2 pikir nk qadak puasa kan.uhh,best2..
Dina (my 2nd dotter,umo 5thn) Alhamdulillah setakat ni puasa penuh! Bangga ni maknyer..Sebenarnya Dina ni dr umo 3thn dia dh start belajar puasa,tp half day lah kan..tanpa paksaan sbb tengok semua org tk mkn n minum..so,dia trikut lebih2 lg time umo 3 thn tu Marsha (kakaknyer) yg brumo 6thn dh masuk 2 tahun brpuasa.So,Dina pun mula ikut jugak.Yang bagus nya,langsung tak mengeluh atau merungut lapar ke,nk mkn ke,haus ke juz puasa je.Alhamdulillah…
Comments
  1. Diana (Mama Adam Mukhriz) says:

    selamat hari raya ell .. have fun spend masa bersama kelaurga & hati2 semasa beraya k😉

  2. neezareef says:

    slmt hari raya ell..maaf zahir dan batin..

    bagus la ell dpt poser penuh

  3. Dee says:

    syukur..dee tinggal 4 ari je..hehehe..sib baik ell dpt gak jambu tu eh..kalo x ada yg meleleh air liur nanti..hehehe..

  4. Signorina Syima says:

    kak ell… rindunya..

    sy balik jb jumaat tengahari… dulu time kecik2 asik posa yang yuk je,… kagum la cara kak ell didik anak2… nnt nak belaja… huhuhu

    selamat hari raya kak el…

  5. ~ Lady ell ~ says:

    Diana>>
    Selamat Hari Raya.jaga diri baik2 ya diana..lg bape minggu je nk tunggu org baru tu.tk cre.

    neezareef>>>
    selamt hari raya kak…alhamdulillah puasa penuh🙂

  6. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>>
    kejap je kan..

    hehehe..sib baik dpt kan.kalau tak asyik ngences(bahasa saintifik) je ekk nnt😀

    signorina syima>>>
    ok dik,berhati2 semasa memandu.

    alah,akak pun dulu puasa yang yuk jugak syima…cara didik tu tk yah blaja,nnt secara otomatik nya kamu tau snediri..kalau tk caya kawen n buat anak.:D

    selamat hari raya ya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s