My project~

Posted: 07/09/2009 in kad raya

Monday, Sept 7, 2009

Hello…
Lama dah Ell tak sehappy beberapa harini.Bukan nya apa,Ell dh sihat sepenuhnya even rasa mual2 mak buyong tu pun dh takde.Ell jadi brsemangat semula. Tengok food,no problem punyer.Terima kasih lah buat u’ols yg doakan Ell cepat sembuh tu ye.Allah je yg balas budi baik u’ols tu🙂
Ok,yg Ell nk citer ni bukannya project apa pun…biasalah bila nk dekat raya ni kan.

1. Project Shopping Raya ~Baju2 raya settled dh we’ols beli anak beranak sabtu haritu.we’ols punya theme masih rahsia.ssshhhhh!

Oh ya,masa we’ols gi shopping kat “ANGSANA” sabtu aritu,kebetulan terserempak ngan model kasut “Bata” Diana Danielle ngan Remy _apatah (alah,pelakon “NUR KASIH” yg bawak watak ADAM tu).Meh tengok pic k.

sempat Ell snap candid pics sblm dekat ngan dak ni..

tadaaa…xclusive utk Ell🙂
mekasih lah adik,kamu mmg cute n sweet.

Khas buat Ell, tandatangan Diana pd kad raya “Bata”

But sorry lah ekk Ell tk gi mintak pun tandatangan bro sorang yg sebelah Diana Danielle tuh.Punyalah ramai makhluk Allah bersesak2.Sib baik Ell antara org yg trawal kat meja tu.Itupun dh di warning awal2 supaya amik tandatangan saje.Takleh bergambar2an.Bila org tau je ada artis,berebut d’ols menyerbu ekk.dahsyat tul jadik artis kan lebih2 lg kalau ada rupa🙂

Sebenarnya kan,kat “ANGSANA” tu tak de satu pun baju raya yg berkenan kat hati Ell nih,so dh pukul 3ptg tu we’ols gerak plak gi plaza “KOTARAYA”.Kat situ,ramai pulak singaporeans..(maklum ye,kat situ mmg port org2 singapore) sesak jugak lh we’ols nk memilih2.Dah ada target,round dulu satu mall tu..time solat zuhur n asar we’ols break,then we’ols grab je yg dh berkenan tu.

Utk berbuka we’ols jez tapau 4 bungkus nasi ayam penyet,kemudian lebih kurang kul 6.30 we’ols gerak balik lalu highway memandangkan jalan dh jam teruk.Sempat gak singgah Tesco Kulai beli air utk minum berbuka.Tp dlm berebut2 tu tk sempat jugak sampai umah,makanya selamatlah we’ols kerjakan nasi ayam penyet tu dlm kete aje kat Tesco.🙂 Sesekali berbuka puasa dlm kete lain pulak feel nya..

Note:Dina(my dotter) yg umo 5thn tu dh puasa penuh dr tahun lepas(umo 4thn) tanpa paksaan.Syabas!

2. Project Kuih Raya ~Masih diproses..MIL dh order,baru dpt sebahagian. pengusaha2 kuih tu semua masih dlm pembikinan🙂

3.Project Kemas Rumah ~ Haa..yg ni u’ols pun Ell rasa dh beransur2 kan.Ell belum start apa pun..maklum lah ye,Ell ni kurang sihat.Bila dh sihat ni,baru ada sket semangt.

4. Project Kad Raya ~ Ni lah Project utama yg Ell nk citer sebenarnya.May be ada antara u’ols yg tahu Ell ni amik jugak upah menjahit stp kali raya.Tp tahun ni Ell mmg tak amik langsung even baju Ell anak beranak pun Ell beli siap je.So,bila rasa dh sihat sket tu,tp takde penjahit mulalah buat project lain.

Hand made Kad Raya ni 100% hasil tgn Ell ye,siap ngan sampul sekali.So,Ell bercadang nk layangkan kad yg xclusive ni (tak sama setiap satu kad tu) utk u’ols pembaca setia blog Ell nih.Tp Ell ada target utk top commentators utk bulan lepas saje…yg lain jgn amik ati eh.Tak larat lah Ell nk buat banyak2 coz cerewet jugak nk buat kad nih.

Tp.. kalau u’ols bg Ell alamat surat menyurat u’ols dgn secepat mungkin tk kira siapa,Insya’Allah Ell akan kirim jugaklah kad raya bagi mengerat kan silaturrahim..:)

So,pls PAY ATTENTION!!!!

e-mail kan alamat surat menyurat u’ols dgn kadar yg paling segera ke :-

ladyell@hotmail.com

If u’ols dah pernah dpt kad raya dr Ell tahun lepas n alamat tu masih sama..don’t be khuatir,alamat u’ols masih ada dlm simpanan Ell n tunggu jelah kad raya dr Ell depan pintu ye.😛 But,u’ols kena comfirm kan alamat tu eh.Cepat2 sket..kalau lambat takut nnt pak posmen malas nk layan sbb raya dh nk dekat nih (lebih kurang 12hari).

Akhir skali,selamat menjalankan ibadah puasa dengan seikhlasnya..teruskan melakukan amal jariah di bulan puasa kerana pahalanya berlipat ganda dn jgn lupa..bayar zakat okeh.

Comments
  1. bspotgurl says:

    Rajinnya u buat project kad raya tue..;)Salam Ramadhan.. lama menghilang yea?

  2. mamaadam says:

    Wah jaunhye sopping sampai kl ye, dari jb ke? hm saya pun belum baik lagi rasa mual2 ni kak, jadi lemah je kan nak wat pape keje, anyway kad raya tu lawa sgt, kreatifnyerrr.. nak satu boleh tak hihi

  3. ~ Lady ell ~ says:

    bspotgurl>>>
    alah,buat sket je..isi masa lapang.:)

    tak de hilang nyer..cuma kurang brbloggin'

    mamaadam>>>
    eh tak lah…dr Pontian ke JB je.tp nk jimat masa ikut highway.kita boleh cut masa lebih kurang 15-20minit.

    insya'allah buleh..tp gimme ur add pls..

  4. Dee says:

    syukur ell dh sihat…dee dpt kad cantik tu? hahaha..

  5. *ayu* says:

    alhamdulillah.. syukur sangat ell dah ok.. leh la raya!
    yeehaaa!!!

    😀

  6. Joyah Sempoi says:

    salam ladyell..

    kita yg jauh ni teringin jugak nak kad rayer..:)

  7. rasp says:

    syukur alhamdulillah u dah sihat ell…lega hati i mendengarnya🙂
    sweet tul si diana tu ek ell…
    byk tul projek2 u tu…
    kad raya handmade tu yg special tu🙂 untungnya sipenerima…

  8. ~ Lady ell ~ says:

    dee>>>
    alhamdulillah..berkat doa u'ols gak.:)
    insya'allah ada jugak utk Dee..

    ayu>>>
    syukur2..Ell pun senang hati bila dh betul2 sihat ni.kalau Ell tk sihat sampai raya pun..raya mesti sambut.:)

    Joyah Sempoi>>>
    alamak..nk gak ke? nnt Ell pikirkan ye…😛

    rasp>>>
    alhamdulillah…sis dengar lega,time nilah Ell ni rasa semua yg trtangguh tu nk buat serta merta.kesian kat MIL tu buat keja sensorang..

    tengok live mmg sweet dak diana tu.

    hand made card special tu pasti ada utk org yg special sis…😉

  9. cHeRyNa PiReS says:

    lawanya kad2 elle…nampak eksklusif! lagi satu…nampak lawanya nye si diana tuh ek…kiut nyeee..

  10. MaMaQaYPo FaMiLy says:

    Comey dak Diana tu kan?

    kadRaya buatan sendiri?Hebat!!

  11. ~ Lady ell ~ says:

    cheryna pires>>>
    mekasih sha…:) alah,bg je lah addrss senang ell nk kasi satu..

    betul,she sooo cute n gorjes..:)

    mamaqaypo>>>
    comey kak..boleh jadi menantu🙂 erkk buleh ke?

    akak nk ke?bg addrss eh.nnt ell kirim satu buat kenang2an dn tanda mengeratkan silaturrahim..kalau akak lambat,nnt dpt yg beli kat kedai je.:)

  12. neezareef says:

    ini projek kad raya mega nih ell..hehe..syoknye dpt jmpa artis..remy ishak lg

  13. @tune® says:

    yeayyyyyyyyy
    tercapai gak impian nk kad raya hand made kau

  14. ~ Lady ell ~ says:

    neezareef>>>
    hahaha..mana de meganyer..kecil2an je.alah,nk dibandingkan dgn akak tu,mcm2 artis dh jumpa. ^_^

    @tune>>>
    beb,awal2 aku dh resvd utk ko.:P

  15. zeti says:

    bestnye jmpa diana ngan remy.. nape x amik gmbr ngan remy? syok tgk dia blakon dlm nur kasih😀

    ell.. zt da dpt kad raya.. tq so much ye🙂 cntik sgt2 tau.. kreatif btul ell ni😉

  16. ~ Lady ell ~ says:

    zeti>>>
    org dh ramai bersesak2..ell dh mula nk pitam dgn mcm2 bau org time tuh.🙂

    zeti dh dpt kad raya ell? ell harap zeti suka ya.simple but ikhlas dr hati ell tau.

  17. Yan says:

    ni termasuk yan tak ni??? hahha perahsan jek… padahal dah lame tak singgah..
    nipun singgah pasal nak carik name2 anak ell.. pasal nak tulis kad raya.. huhu…

    tak dapat balasanpun takpe… sebab yan mmg wajib bagi.. sbb yan ade utang ell heheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s