cute n sweet~

Posted: 11/08/2009 in cards, daughters, gift

Tuesday,August 11,2009

Salam rindu utk u’ols…:)

Memula sekali nk ucap mekasih bebanyak pd aqsha yg sanggup kirim gift yg saangat cute utk semua pengikut blog dier..apalah sesusah sgt..akak ikhlas apa nk bersahabat ngan zura.thnx anyway ye zura.hargai sesangat.walaupun kecik,tp ada makna kan..:) sampai sekarang masih elok je akak simpan utk koleksi dr blogger.

icecream keychain yg comel beserta lil note sbg tanda ingatan..:)

Then,last friday harijadi English teacher @ guru kelas yg agak special jugaklah buat Marsha..Kononnya nk bg birthday present..tp we’ols tk sempat pun nk gerak kemana2 memandangkan hsbn Ell sibuk ngan urusan badminton nya tu..plus BIL ada balik kg.

Kesian tengok Marsha yg terus desak nk jugak bg sumthing kat teacher nyer..Ahad malam Isnin tu Ell bikin satu kad harijadi buatan tgn bg Marsha senang hati..Maknya ni pun gigih lah buat dgn nyorok2 tk nk bg gempak…bila dh siap baru Ell tunjuk.Wah..senyum meleret Kak Marsha kita u’ols..

Inilah kad nyer yg dh siap dihasilkan…hentam jelah u’ols..guna je apa yg ada🙂

Ini sampulnya..Ell guna paper bag yg org bg utk isi bunga telur or jajan waktu kenduri kawen tu..sib baik ada yg size kecik..bleh ubah jadi envelope..:)

Ini adalah hasil kedua2 kad dn sampul tu..Apa yg ada dlm nya tu,tulisan tgn Marsha sendiri..:)

And… pagi Isnin smlm Marsha dh standby bg teacher nyer kad tu.Memula katanya reaksi teacher nyer biasa2 aje..tp bila dh abis kelas tu tak habis2 teacher nyer ucap “thnk you “3x soooo much…Budak2 kan kalau org bg respon lebih brbunga2 lh hatinya..:)

So u’ols…itu jelah n3 Ell hari ni yg tk seberapa n tah hape2..:) Ell dh nk gerak gi jengah umah u’ols nih…tunggu eh.Tp tak pe,kalau u’ols tak de pun Ell tinggalkan pesan je..bulehhh?


Comments
  1. LoVEaQshA says:

    terharu akak sudi trime prezie yg xsebape itew..
    lau akak tgk aeskrim tue ingtla zura yer!!~

  2. Rosy Girl~ says:

    cantek nya card tuh..
    untung marsha dpt mama yang rajen n serba boleh~

  3. *ayu* says:

    the card is so lah canteeekk!!! u mmg creative la sis!

  4. ~ Lady ell ~ says:

    LoveAqsha>>>
    Eh,apa plak tk sudi..sape yg tk suka dpt gift ni…:)pasti akak ingat sape tuan yg memberinyer..:)

    Rosy girl>>>
    lynee,rajin tu boleh diterima jugak la..tp serba boleh tu,klako plak dengor..:P

    ayu>>>
    hye sis…
    chantek? mekasih *wink*
    kreatip? hahaha..semua tu useful lah sis.nk sedapkan hati cik kak sorang tuh..:)

  5. mamaadam says:

    ish cantiknye kad tu ell.. siyes cantik.. kreatif lah.. bulih blaja ni

  6. sweetfiza says:

    kreatif juga yer …
    cantik tu …

  7. rasp says:

    u nie mmg kreatip & berseni…
    and a sporting mom!
    mesti marsha proud to have you as her mom…
    anddddd ur trademark sis is 'ribbon' kan…

  8. ~ Lady ell ~ says:

    ayu>>>
    maksud ell semua barang2 tu berguna betul walaupun brg2 lebihan/serpihan je..

    mamaadam>>>
    cantik ke..ish,malu plak.:P
    tk yah blaja susah2..tempel je apa yg ada n patut..:)

    sweetfiza>>>
    alah,benda mudah lah fiza.mana de kretip nye..benda biasa2 je..:

    rasp>>>
    eleh2..nk memuji kita plak.sis pun apa kurangnyer..siap pernah buat set hantaran lagi kan..:)

    sporting tu harus ada..^_^

    yes! i like ribbon..benda yg simple kalau tempel ribbon nmpk seri sket…

  9. Dee says:

    hasil kreatif tgn sendiri tu kdg2 lebih bermakna..betul x?

  10. Brilliant Marjan@اداويه says:

    SALAM SIS..SEMOGA SIHAT BERSAMA KELUARGA..

    wah…lawanyer kad tuk marsha tu..so creative la..bl tgk sis buat cam tu, rindu gak nk buat..lama tak wat hand made gift ni..selalu beli je..

    tp sis, seyes cumel la..mmg senyum je la si marsha dpt mama cm sis..

    ^_^

  11. mummysya says:

    chanteklah Ell

  12. @tune® says:

    nk kad raye camtu ek

  13. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>
    betul la…kadang2 org appriciate hasil kerja tgn kita kan..:)

    Brilliant Marjan>>>
    salam..alhamdulillah sihat.:)

    sbenarnya beli lg senang kan…tp tu dh dlm keadaan darurat…:)

    mummysya>>>
    mekasih!!!

    atune>>>
    buleh2, dlam proses ye cik atune..:P

  14. zeti says:

    wah, kreatifnye ell.. mcm mak zeti dulu la.. ingat lg masa tu zt nk guna sgt gam, tp gam plak da abis.. time tu mak x leh kuar sbb ujan. nk tau mak zt buat pe? mak bole pi buat sndiri gam tu pakai tpung kanji.. pngorbanan sorang mak tu sukar ditandingi kan ell😀

  15. ~ Lady ell ~ says:

    zeti>>>
    betul tu zeti..kita ni mudah kesian bila tengok anak2 merayu bagai nk rak tuh.:)

    mak ell pun ajar buat gam guna tepung kanji tu.kdg2 nasi pun boleh lebih2 lg yg panas baru masak tu.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s