farewell MJ ~

Posted: 07/07/2009 in clips, entertainment, info

Tuesday,July 7,2009

Hari ni merupakan hari bagi peminat,kwn2 kenalan serta saudara-mara MJ utk mmberi penghormatan terakhir yg brtempat di STAPLES CENTRE dimana tempat terakhir beliau membuat rehearsal utk concert nya yg terakhir.WalaupunEll bukanlh peminat no1 beliau…tp Ell respect dgn apa yg dh dilakukan termasuk memeluk Islam sungguhpun brmcm2 kontroversi yg kita dengar.Kekadang rasa simpati dan kesian.Sungguhpun ke-islam-an nya tk berapa jelas,tp ianya dh disahkan oleh abg nya sendiri dn wasiat yg ditinggalkn meminta beliau disemadikn secara islam.Apa2 pun, semoga Allah mengampuni dosa2 Mikaeel (nama islam) dan menerimanya sebagai seorang muslim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

There are a few clues that Michael Jackson had perhaps converted to Islam:

* Famous media outlets including Telegraph and NY Post published news confirming that Michael Jackson had converted to Islam last November and had changed his name to Mikaeel.

* Michael Jackson’s brother, Jermaine Jackson has been a muslim for the past 20 years and has publicly spoken of his faith. When announcing his brother’s death, Jermaine commented, “May Allah be with you, Michael, always.”

* In 2005-06, Jackson spent nearly a year living in the Muslim country of Bahrain.

http://www.khabrein.info

Clip yg Ell sediakan ni,adalah antara lagu MJ yg paling Ell suka.Ell tak tau napa arini Ell boleh menitiskan airmata.Agaknya perasaan org pembawak budak ni lebih emo skrng ni.Harini bila Ell on tv sana sini mengisahkan tentang MJ…tetiba Ell rasa sebak.

Ok,lagu Ben mengisahkan seekor tikus yg menjd best friend of MJ.Mungkin sepanjang hidup kanak2 nya dia merasa sunyi dn sbb tu MJ suka dn sayang sgt dgn kanak2.Ntah lah,Ell agak jer..

Walau apa pn, thanx for all the great songs n music that u’ve made.

Surely.. w’ols gonna miss you..

~FAREWELL MJ~

Comments
  1. Dee says:

    mlm ni live kat 8tv..kul 1 pg..ulangan 10.15 pm tomorrow nite..kita tgk jelah mcm mana MJ disemadikan..

  2. Gieyana says:

    Allah lebih menyayanginya kan..minta digolongkn dlm org2 yg beriman..Amin..

  3. Mama Azlina says:

    hi ell..jgn dok bersedihanla..tak elok utk ibu mengandung…

  4. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>>
    dok tunggu gak..rupanya tk tanam lgi.aih,bape lama nak simpan pun ell tk paham..

    Gieyana>>>
    dan yg paling penting semuga keislamannya diterima.

    mama Azlina>>>
    tah la..hati ni mudah sgt trsentuh dgn perkara2 mcm nih.lebih2 lg kalau tengok org nangis…

  5. neezareef says:

    igtkan ell fan MJ..

  6. @tune® says:

    smoga die diRahmati oleh-Nya

  7. ~ Lady ell ~ says:

    neezareef>>>
    minat tu mmg minat..tp taklh fanatik.:P

    atune>>>
    amin….

  8. rosy daisy says:

    may he rest in peace~

  9. Brilliant Marjan says:

    semoga MJ ditempatkn dikalangan org yg beriman…bertuah jadi 'bayi balik'..

    lagu dia ni best gak..

  10. ~ Lady ell ~ says:

    rosy daisy>>>
    symphaty goes for his kids….

    Brilliant Marjan>>>
    amin…

    aduh,sedih akak dik dengar lagu ni.sungguh syahdu..meleleh airmata.

  11. Yan says:

    wah samelah ngan yan…
    yan pun ske lagu BEN
    bile nyanyi lagu ni..
    yan rase sedey sangat..
    ms baru2 tau pemergian dia..
    yan pun ade paste lirik lagu ben..
    uwaaaaaaaaa sedey giler..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>>
    yan,tulah aritu masa ell round blog yan ell trbaca plak article MJ nih.lebih kurang sama plak.chuuppp! ell tk tiru eh,tk disengajakan…sbb lama ell tk jengah blog kwn2..🙂

    sebak nih.huk2😦

  13. pEts LovEr.. says:

    xper…jgn cedih2 ok..hop Allah wil bless him.InsyaAllah..

  14. reena says:

    kite pon tak bape minat sgt MJ nih yang… tp pikir2 balik… apa pon org komen/komplen psl diri dia… dia tak penah nak balas/hentam blk org tuh… so…kite tak penah tau samada berita tuh btol2 benar ke atau salah…

    he's kind of heart…

  15. ~ Lady ell ~ says:

    pets lover>>>
    dh ok dh skrng…🙂

    reena>>>
    betul3…diakui 100%😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s