SELAMAT……>

Posted: 06/07/2009 in family, food

Monday,July 6,2009

1st of alls,Ell nak ucap selamat berangkat (dh terbang pun.. ) kpd niece yg menghabiskan tahun trakhir degree nya di UNIVERSITY OF SOUTH AUSTRALIA ,ADELAIDE.
‘Apa2 pun cik Elly tumpang bangga krn kamu salah seorg keponakan (APESAL TETIBA JADIK INDON NIH) yg dpt merasa belajar di perantauan.Sedikit adv utk kamu..(kalau bacalah) jaga diri baik2 n belajar dgn tekun k supaya tak sia2 masa dn tenaga.’
Bubbbye AZHANI MASTURA….
> “Rui,ampun ya..cik Elly dh cilok pic ni dr blog kamu..๐Ÿ™‚ “<
‘Dan utk pengetahuan,atok merasa sedikit ralat dn sedih sbb tak dpt nk mengucapkan selamat jalan n berikan apa2 nasihat yg patut utk dibekalkan sbg ingatan.Maklumlah..atok bz masak utk tempahan kenduri kawen sampaikan masa atok kat rumah sgt trbatas..Utk family yg hantar ke Aussie sampai 2 minggu tu,enjoy !!’
U’ols…pic bawah ni Ell amik fresh dr dlm periuk lps MIL masak.Ini bkn time org kawen,tp tempahan utk 3kilo beras briyani yg MIL dh masak pd hari Khamis (kat umah je).See…betapa bz nya MIL nih.’Tp sowi mak,tk dpt nk tolong…sbb tengah mabuk bau2 rempah nih’.And da next day MIL berebut pulak gi rewang kat umah pengantin .Aduh kesian…

1 set lengkap lunch utk hari khamis..๐Ÿ™‚
(Ell tk mkn pun..yg dlm gambar tu utk hsbn)
~TAMMAT~
Comments
  1. niza says:

    ell!!!!ku dah terliur nih…uhuhuh…sedapnyer tgk nasi beriani tuh…

  2. Dee says:

    fuh..terliur dee tgk ell..mesti sodap ni..

  3. Brilliant Marjan says:

    wah…study kt oversea??bestnyer..xpelah takdir sy kt cni je..maybe further master kt lua kot??(doakn..amin)

    cedapnyer nasik beriani…nak cikit..:D

  4. MaMaQaYPo FaMiLy says:

    dah Terlior nengoknyer Beriani tu…๐Ÿ˜€

    Tahniah utk 'Niece' Ell yer.. REZEKI tu..

  5. neezareef says:

    aduh ell sedapnye nasiikkkkk

  6. kakngah says:

    eleh.. ko malu knnk ngaku ko punyer nasik tu…. kehkehkeh!!

  7. ~ Lady ell ~ says:

    niza>>>
    jaga,meleleh dh air liur tu.lap2..:)

    Dee>>>
    tengok gambar nmpk sedap…kalau rasa fuh,lagi lh lazatt.๐Ÿ™‚

    Brilliant Marjan>>>
    alah dik..ilmu tu kat mana2 pun leh carik.kat malaysia pun tk kurang.tp kelebihan nya dpt merasa negeri org.akak doakan jugaklah satu hari adik dpt ke oversea eh..:)

    nk sket ke..

  8. ~ Lady ell ~ says:

    mama Qaypo>>>
    mmg patut pun kak trliur nih.sebab sedap tau.ni bukan ckp nk puji MIL sendiri..tp mmg thumbs up!!!๐Ÿ™‚

    mekasih..nnt Ell tolong sampaikan.๐Ÿ™‚

    neezareef>>>
    ha,tu baru tengok dh kata sedap…belum rasa lagi…kalau rasa ell tk tau akak kata apa..:)

    kakngah>>>
    hahahah..ada2 je.
    yelah2..mmg tk mengaku gak…:P

  9. Yan says:

    time yan peknen dulu..
    ns minyak nila jd faveret yan..

  10. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>>
    lain org lain teringin nyer kn yan..ell tk bleh plak..bau rempah2 tu buat ell rasa mual nk muntah.tp kalau cili api…ell mmg menggila..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s