Pantai Timur – Day 3

Posted: 18/06/2009 in terengganu, vacation

Thursday,June 18,2009

1st of all Ell nk ucap tahniah pd pemenang cnts ‘SEIRAS WAJAH’ yg dianjurkan oleh blog ummiabbiQis yg mana Ell pun joined jugak.Walaupun Ell tak menang,tp nk ucap mekasih gak ah pd puan penganjur krn bg hadiah saguhati n award ni sbb menyertai cnts tu.

~TQVM~

Ok lah,sambung citer cuti2 Malaysia tu eh.

DAY 3 (SUNDAY)

8.00~10.30am : Mandi manda dipantai Cherating part 2.Yang ni mmg dh janji ngan all da kids.So,mmg kena tepati lah sblm we’ols gerak ke marang,KT.

~Aryan muka kesejukan bangun je tido terus bawak mandi

~Main2 manja ngan air laut dulu yer..🙂

10.30~11.30am : Balik bilik chalet BIL1 bersihkan badan n sarapan then balik umah BIL2 bersiap2 packing brg2 utk meninggalkan Kemaman.

12.00 midday : BIL1 tiba di umah BIL2 n we’ols konvoi ke Marang,KT.Selamat tinggal Kemaman….


~Dlm perjlnn tu,sempat plak menyinggah beli lemang Kijal nih.Dr kejauhan nmpk mcm kedai terbakar,sekali tiba deretan kedai membakar lemang la…sedap gak lemang Kijal ni ekk
1.30pm : Tiba di tempat penginapan ke-2 (Anggullia Beach House Resort,Marang)


1.30~3.00pm : Check in,rest,solat sambil melihat pemandangan sekitar resort.Time ni tk gi pantai dier lg.
3.00pm : We’ols gerak gi Kuala Terengganu.tempat tujuan ialah pasar Payang.
3.00~5.30pm : Tiba di dataran Shah Bandar n parking kete kat area situ .Menapak la sket nk gi ke pasar Payang tu..Manusia ya ampuuunnn…punya lah ramai brhimpit2 n rasa sesak nafas. dgn kete yg memekak tk habis hon2 carik parking . Sebab tu malas Ell nk snap gambar bagai.Tp bangunan baru BAZAR WARISAN ni Ell amik.🙂 kata d’ols Pasar payang new version..ntah le ekk. mcm tk berapa ramai je yg gi situ..

~Bazar Warisan
5.30~7.00pm : We’ols reramai gi dataran Shah Bandar sbb mcm meriah je d’ols buat expo ape tah kat situ.so,we’ols ukur lah satu persatu tapak2 gerai kat situ..😛 Membeli nyer tk delh sgt…lebih pada lenguhkn kaki..tp tkpe, sskali kita jln tmpt org ye tak…

~Pilih2 tu mcm nk beli….

gambar atas~Dina, Aida (niece) & Marsha

~3 dara pingitan. Budak2 antara peringkat umur mcm nilah paling suka klau2 dibawa brjln. Kita pn pernah mengalaminya dulu..😀

7.15pm : hari dh senja,we’ols pun nak gerak balik menuju chalet n sempat gak singgah kat pantai Batu Burok ni .

~Sang purnama mengambang🙂

pemandangan kala senja di Pantai Batu Burok.

8.00pm~midnite : We’ols solat n makan mlm sambil2 sembang anak beranak.Tengok gak ah rancangan MENTOR kat tv3 tu…pukul berapa we’ols tido pun dh tak perasan masa. lepak weyh..

To Be Continued…

Comments
  1. Signorina Syima says:

    kak ell… sy pong baru balik dari KT… best tul jalang2 tempat orang ni…

    *slang terengganu sikit….

  2. e_ja says:

    bestnta jalang2 cari makang..hehehe..trigat dulu masa sekolah2 pegi batu burok tu ada deretan gerai mkn yg sedap2 sgt mknannya..esp gerai no 5..

    x taulah skrang gerai2 tu ada lagi ke x..dah xde agknya..huhu..

  3. RiEz says:

    huhu saya tak jadi pi cuti2 malaysia…ader kursus plak..haih…sabo la hati…

  4. neezareef says:

    nk jugak mandi lautttt…bila nk pg nih

  5. rasp says:

    sronotsnye sis gi jenjalan kat sana…
    nak gi gak aaaa😀

  6. Moralle says:

    wah, seronok berholiday with family🙂

  7. Dee says:

    kalo kt baazar warisan tu lg mahal ell..sbb tu org lg suka shopping kt pasar payang tu..hehehe..

  8. @tune® says:

    time aku g xde lemang pon…

    eh da raye ke?

  9. ~ Lady ell ~ says:

    signorina syima>>>
    la..gapo mung tk ghoyak.buleh kita gi cuti sesama…🙂
    mmg best la syima.seminggu tu akak rasa tk puas la..

    e-ja>>>
    kak,tk carik mkn pung..carik penat je.😀

    amboi..dh trkenag zaman dulu ke..takde plak ell nmpk deretan gerai.tp adalh beberapa buah kedai mkn n A&W.
    best gak Pantai batu burok tuh,tp tkleh mandi pun.ramai yg duk berkelah je.

    riez>>>
    sabo dik.ada tu rezeki kamu..

    neezareef>>>
    alah kak…agak2 nk lepaskan gian pegi aje pantai endau tu..laut gak😛

    rasp>>>
    aritu ell ajak plan sesama sis ada programme lain plak.tk pe,nnt bila ada rezeki kan sis.

    Moralle>>>
    sekali sekala sis…🙂

    Dee>>>
    ah dh agak dah…tengok ajelah bangunan nyer…tp mmg tau pasar payang tu murah,Ell beli sovenir utk ank2 ell kasi kwn2 dia.kat pasar payang tu jual satu singgit,tp kat luar mak oiii..barang yg sama 5 hinggit.giler tul derang canak harga.

    atune>>>
    ko ikut jln lain ke..?tp lemang tu katanya sepanjang masa.tk yah tunggu raya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s