Pantai Timur-Day 1 & Day 2

Posted: 16/06/2009 in terengganu, vacation

Monday,June 15,2009

Salam…

Lambat sket Ell update kali ni sbb keadaan kesihatan yg tak ‘berapa’ mengizinkan Ell melakukan sebarang aktiviti w/pun bloggin’.Tambah plak SIL & BIL1 ada balik kg utk beberapa hari lps.Sejak smlm ke minggu depan MIL ‘dipinjam’ oleh BIL1 utk me nengok2 kan his kids kat Shah Alam sbb BIL1 n his wife (peneman) ada kerja luar daerah (S&S).So,kerja2 rumah agak berlambakan n Ell yg kena uruskan secara pelan2 .Maklum ye,keadaan Ell yg awal2 trimester ni๐Ÿ™‚

DAY 1 (FRIDAY)
Ok,trip ke Terengganu itu (5th-10th June) sgt best.Walaupun letih tp menyeronokkan.Perjalanan yg mengambil masa 7 jam tu (+ b’henti2) tk terasa sgt sbb perasaan teruja lebih menguasai.We’ols gerak dr rumah kul 11.30pg (dat day Ell sempat update blog kul 10.45pg) dan selamat sampai kat umat BIL2 di Kemaman tepat kul 6.30ptg.


Daerah Kemaman…Gerbang ini menyambut kedatangan we’ols..๐Ÿ™‚

Munsif bin Hishamuddin.Cucu ke 34 MIL.Hari yg we’ols tiba tu,umur bb ni genap 40 hari.
Selain makan malam yg ala kadar( MIL bawa bekalan rendang daging dan nasi himpit) aktiviti malam we’ols tak de pape pun..jez duduk berbual2 sambil hilangkan keletihan.Malam tu we’ols masuk tido pun awal lebih kurang kul 10 mlm.Cuaca yg sagt terik waktu siang tu membawa ke malam sampai we’ols rasa susah melelapkan mata.lebih2 lg Aryan yg baru baik dr demam tu.
DAY 2 (SATURDAY)
Pagi2 lagi hsbn Ell , MIL n BIL2 gi pasar utk cari bhn utk mkn tgh hari.Memandangkan BIL1 yg dr Shah Alam pun nk dtg sblh ptg nyer,habis je masak utk mkan tgh hari MIL rushing masak briyani pulak utk mkn malam.Siapa assistant nyer kalau tak Ell ni .๐Ÿ˜› Sementara masakan siap antara kul 10pg -12tgh hari, hsbn n BIL2 bawak all da kids gi mandi manda di pantai tah apa nama dekat2 area Cherating (dekat jer ngan kemaman).

Kebetulan lalu dlm masa nk ke pantai, BIL tunjukkn tmpat dimana dia mengajar. Dia kata sekolah ni terbagi kepada dua..menengah dn rendah. Sekarang ni BIL dn isterinya mengajar ditmpt yg sama, anaknya yg umur 9 thn pula belajar disekolah ini yg mngkin diikuti adik-beradiknya yg lain nnt.

Setelah puas budak2 tu mandi2, lbh krg dlm kul 12 suku balik n brsiap nk mkn tgh hri.(srry ya tk de shots utk mndi yg first round ni sbb phone pd BIL dsuruh jagakn yg kemudiannya kekedai mmbeli brg dapur yg kurang n kerumah semula mnghntarnya n bila balik semula kepantai dah kul 12tgh hri..tp lain round ada jgn bmbang.all n all ada 4 kali brpeluang bwk budak2 ni mandi sepanjang 6 hari di Terengganu)

Lepas mkn tgh hari lebih kurang kul 3ptg d’ols keluar semula gi mini Zoo Kemaman.Kata hsbn Ell nmpk cam ok,tp alahai…boleh katakan bnyk yg kurang.Atas kertas kata ada rimau..tp kt dlm tu kandang rimau pun belum siap,yg ada mat2 bangla tgh try nk siapkn tp nmpak asyik kerja duduk je bnyak borak2. Kata ada ular..mati2lh ingtkn ada brmcm2 jenis, tp yg ada cuma sawa aje dlm 5-6 ekor. Tp kalau burung dia menang.. mmg bnyak jenis burung kt situ trmasuklh ostrich,merak dsb. Lain2 adalh gajah 2 ekor..tu pun dia org buat duit lg klau2 ada org nk naik sorang kena byr rm20,mmg kaya derang. Lg ada 2 ekor asian sun bear klau tk silap..haa yg ni ok,kira ligat gak la dia brgurau 2 ekor tu. Kata ada kancil tp tk nmpak2, 2-3 ekor ikan besar di aquarium, jmbatan gantung, balai orkid, playground, tmpt budak2 kecil mandi (tp kena byr lg klau nk), sedikit sana sini dll. Kira oklh tuk mini zoo tp bit dispointed bout the rimau thing..

Kul 6ptg BIL1 n family tiba.Bersembang lebih kurang BIL1 n his family balik ke chalet penginapan (Cherating Palm Resort) n d’ols bersiap2 dtg semula utk dinner sama2.Kul 8 we’ols start mkn n 8.30mlm tiba plak nephew dr Kerteh nak join dinner sesama.

For da next day we’ols dh plan utk budak2 mandi laut lg plus kazen2 d’ols kat pantai tempat chalet penginapan BIL1 kul 8pg sblm gerak ke Marang,KT.

To Be Continued….

Comments
  1. ~Eila @ Along~ says:

    hi ell..congratz..rezki ell peknen lagi…bawak2 rehat juga ell walaupun nak melayan tetamu..diorg paham keadaan ell tuu

  2. neezareef says:

    cucu ke 34 ha..ramainye..msti meriah kan klu semua nye bekumpul..

    larat ell jln jauh2…kuat ell nie

  3. *ayu* says:

    take care ell…
    ni jalan2 ni… ok tak nih?

    *hugs*

  4. Dee says:

    ada ek mini zoo kt sana..take care tau ell..masih awal preggy lgkan..

  5. mamaadam says:

    Ell jauhnye jenjalan.. take care ye jgn renyah2 bnyk sgt

  6. Yan says:

    zoo kemaman tu baru yer.. baru tahun ni buka ke??
    sane sini nak duit ekk.. takpela.. benda baru nak nek..

  7. rasp says:

    ooooo kemaman dah ada zoo ek..

    kalo u letih2 tu, rest tau..
    kena jaga diri tu…
    takpe, i'm sure semua org memahami keadaan u…

    take care dearie…

    smooochh

  8. Brilliant Marjan says:

    lamanyer kt sana..trip sy kena tunda la..so rezeki g t'ganu lambat lg kot..huhu

    my adik nama Ahmad Musif ^_^

    take care sis..*_*

  9. Brilliant Marjan says:

    *silap..Ahmad Munsif

  10. ~ Lady ell ~ says:

    eila@along>>>
    mekasih eila..dh rezeki.tp masalhya derang semua lum tau ell pegnen.๐Ÿ™‚

    neezareef>>>
    uih,mmg meriah kak.mcm nh runtuh umah kalau budak lari san sini.๐Ÿ˜€

    masih larat lg nieh..:)

    ayu>>>
    ok sis,masih kuat lg.

    smooch n hugs*

    Dee>>>
    ada,tp banyk lg yg kurang but ok la..mekasih..

    mamaadam>>>
    sekali sekala bawak diri..haha
    mekasih eh akak.

    yan>>>
    yup,zoo tu baru dirasmikan awal tahun ni.yelah,semua nk duit.aish..

    rasp>>>
    senang sket org kemaman nk bawak2 ank2 gi tengok binatang kan sis.

    da problem is..tk semua org ell bg tau yg ell ni dh pegnen lg. rasa malu plak.๐Ÿ™‚

    tq sis..smooch nhugs*

    Brilliant marjan>>>
    alahai,siannyer kamu.tk pe nnt ada rezeki tu ye.

    nama munsif ni unik gak kan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s