Tag zaman kecik

Posted: 08/06/2009 in friends, tag

Tag From :- Sis Ayu

1.Sila pamerkan gambar anda ketika kecil (maksimum gambar 5 keping)

2.Sila perihalkan gambar tersebut(cth:tika@sewaktu bila,dimana or etc)

3.Tika ini anda merupakan anak yang keberapa dalam keluarga

4.Perihalkan tingkahlaku/tabiat/pe’el/perangai anda waktu itu

5.Kongsikan tag ini bersama rakan anda(maksimum 15 orang)

Ini bukanlh gambar Ell..tp utk pengetahuan u’ols,Ell adalah sechumell bayi ini semasa kecik.Ya,sila akui…Hahaha perasan!!! Tp kenyataannya Ell adalah seperti dibawah ini……

6

6

1~gambar (1)
2~Maaf lah gambar tak berapa jelas.Hampir dh nk trmusnah🙂 Time ni umo 4 bulan,amik gambar ni kat kedai gambar di Bkit Gambir,Muar,johor.Time tu Ell ngan family stay di Kg.Sawah Ring(area situ ler) dekat ngan atok sebelah mak.Gambar ni ambik sbb nak kirim kat atok sebelah abah Ell di Indonesia.
3~Anak sulong
4~Baru meniarap dan merangkak kot..Itu pasal amik gambar cenggitu..

1~Gambar (2)

2~Umo 5 thn,gi umah org kawen.Besonya tudung tu.Ell pn tk tahu sapa yg jd perunding imej Ell masa tu.3org sebelah Ell tu kembar tau..ya,3-3 sekali.Eh! but Ell rasa 2 tu twin tp yg sorang lg tu menyusul hujung tahun..that means twins tu lahir awal tahunlah.Tp masih boleh consider triplets ke..Mak d’ols tu my mom best fren.

3~Masih anak sulong

4~Suka melalak(menyanyi) atas kerusi konon2 mcm stage pastu cipta lagu sendiri tah hape2.Dan satu lg,disebabkan Ell sunyi takde adik(dh 5 thn kan),Ell selalu buaikan doll sambil dodoikan lagu.😀

1~Gambar 3

2~Umo 6thn,Saje je cigku suruh brgambar buat kenagan..Ell betul2 sebelah kiri cikgu(ada bulat merah,tp tk jelas).ya..sebelah budak down syndrom tu..kesian dia mana tah agaknya.Hahaha rambut giler besar time tu..rambut keriting lebat lak tuh.Abis tu abah Ell mmg rengsa tengok dak kecik rambut panjang2,potong nyer pendek.So,gitu ler rupanya.Nyaris mcm Alleycats.😀

3~Dah 6 tahun masih takde adik,org dh start panggil Ell tunggal.

4~Suka merayap kat umah orang carik kawan..maklum ler..kat umah sunyi.

1~Gambar 4

2~Umo 7thn(darjah 1) tp baru dpt sijil utk sekolah tadika.Kejadian sebelum dan selepas amik sijil Ell tk ingat..Cuma yg Ell ingat jubah tu berebut we’ols tukar2 pakai.

3~Komfem Ell anak tunggal dan sampailah sekarang masih anak tunggal.

4~Dah makin berani merayap 4-5 batu dr rumah.Fuh..sib baik tak kena culik ‘keling sabit’.Hahaha dat time kecoh pasal ‘keling sabit’culik budak sembelih leher guna sabit,nak buat jambatan…U’ols pernah dengar tak?

5.Ok,tag ni semua 15 top komentators blog Ell ni silalah buat ya.sesiapa yg dh buat tu..sila abaikan.

*n3 ini adalah autopublish sbb Ell tak de kat umah
*Segala komen akan Ell balas .itu yg pasti
*Terima kasih krn meninggalkan komen🙂

Comments
  1. Brilliant Marjan says:

    'keling sabit?'..xpenah dengar la..hehe..

  2. mamaadam says:

    Nostalgia kan bila tgk gambar2 lama ni, teringat masa kecik2 dulu, bila ell nak balik ke sawah ring boleh la jalan ke umah finee, kat jasin je

  3. RiEz says:

    comelnyer…

  4. rasp says:

    mmg sis, kalo tgk gambar lelama byk tul kenangan kan….u nie kecik2 comel, no wonder dah besar gorjes…anak2 u pun lawa2 tau..

    sis, i dah buat dah dolu2 so tak yah buat ek *ihiks*

  5. neezareef says:

    bj tadika ell sama la ngn zaman niza..hihi

  6. @tune® says:

    bulat mate dr dulu sapai skang same jer

  7. *ayu* says:

    keling sabit! muahahaha.. lama i x dgr ayat tu sis!!!
    huhuhuhu….

  8. Dee says:

    sy pun dh buat..hehehe..

  9. Yan says:

    keling sabit.. tak penah dengar pulak.. ermm tp time kekecik dulu mmg macam2 yg orang tua cakap nak kasi kite takut.. jgn kite merayap jauh2.. ape lagi smpai malam..

  10. ~ Lady ell ~ says:

    brilliant marjan>>>
    alah itu zaman akak kecik2..kamu pun takde lagi la dik..🙂

    mamaadam>>>
    ye,sgt nostalgia🙂
    balik sawah ring?tk lg kot..atok semua dh meninggal.yg ada makcik ngan family dier pun rajin bertandang ke pontian nih.

    Riez>>>
    kamu pun comel jugak..🙂

  11. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>>
    mula lh sis nk puji lebih2 ni…biasa je lah.Ell pun adore ngan sis tau..

    ok,pengecualian diterima🙂

    neezareef>>>
    ye ke kak..mmg uniform tadika kat johor cenggitu ekk.itu lh tahun terakhir uniform nye cenggitu coz the next year baju sekolah tadika dh tukar baju kurung kaler pink siap ngan cop 'tadika'.

    atune>>>
    aku baru tau la…🙂

  12. ~ Lady ell ~ says:

    ayu>>>
    sis pun tau eh…mmg hangat kan citer tuh…🙂
    tp ell tak tau betul ke wujud 'keling sabit' tuh.

    Dee>>>
    ye,ell dh baca n3 tu.. :)kak dee serupa je dulu sampai sekarang.ada rahsia awet muda ke?

    yan>>>
    betul,mcm2 kisah yg derang dok takutkan kita…sekarang bila dh merasa jadi mak ni,baru sedar betapa risau mak apak kita dulu kan.yg anaknya ni pulak degil😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s