Redha & Syukur

Posted: 26/05/2009 in pregnant

Tuesday,May 26,2009

Apakah maknanya gambar diatas itu..huhuhu itu sebenarnya sesuatu yg tak Ell jangkakan.Bila tengok je keputusan test tu Ell nangis..nangis suka sbb trkezut gaknya.Ell sbnarnya tk xpact pn.Tp Ell sedar rezeki tu Allah dh tentukan.Apa2 pun Ell tetap bersyukur dan happy.Hati rasa berdebar2 pun ada.
Tak berlengah,petang smlm Ell pergi clinic utk mendpt kan comfirmation,tp staff nurse kata dtg bulan depan sbb masih awal dan mcm2 boleh diandaikan dn agak trlalu awal utk buat kad preg katanya lg.K,tk pelh nxt mth dtg lg.Tp Ell tak tau plak klau2 alat pregnancy test ni pernah silap.Apa pendapat u’ols…
Sekarang ni,Ell trpaksa menenagkan hati yg tgh runsing n otak Ell yg tengah brcelaru ni.Mcm yg Ell cakap tadi lah,Ell agak trkezut sbnarnya.Cepat sgt ke Ell menambah ahli keluarga sedangkan Ell baru brumur 29thn? Apa2 pun brbalik kepada ketentuan yg Allah dh tetapkan utk Ell.Ell terima sebolehnya dgn redha.Aritu lagi pulak.Ell tengok tv ada sorang suri rumah tu umur 26thn tp anak dh 6org.Itu pun dia masih nak cuba dptkan anak lg sbb kesemua anaknya perempuan..sebolehya dia nk merasa punyai anak lelaki.
Kalau nak ikutkan tahun,setiap sorang anak Ell jarak nya 3 thn.Meh Ell nak khabor sket.Anak sulong(Marsha) Ell lahir pd July 2001,Dina January 2004,Aryan November 2007 dan mungkin yg ini InsyaAllah akan lahir pd Feb/Mrch 2010.
Lagipun kan,Ell ni anak tunggal..tak salah rasanya Ell bg cucu lebih utk parent Ell kan.Sedih jugak Ell masa kecik2 dulu ada org prnah cakap yg Ell ni anak angkat agaknya.Tambah plak muka Ell ni tak berapa nak sama dgn derang.Malah Ell sndiri pn pernah tnya sndiri akan hal tu tp tenang je parents Ell tegaskn yg sesungguhnya Ell nilh satu2nya anak mereka dunia akhirat.Mreka kata sbnrnya mreka merancang utk mmpunyai 2 atau 3 org anak tp rezeki yg Allah berikn cuma seorg.Tp alhamdulillah mereka brsyukur atas kesempurnaan sifat anak yg diperoleh.Lain org lain rezekinya dn mngkin ada hikmahnya.Klau diceritakn keluarga belah abah dn mak Ell,mereka semua ramai adik beradik.Adik meradik mak dan abah Ell masing2 ada 12 org,pastu setiap sorang paling kurang pun 5-6org anak.Apa2 pn kita kena fhm ketentuan dn konsep rezeki Allah dh tetapkan..kalau Allah nak bg sorang, maka sorang ajelah anaknya kan.
Alhamdulillah..yg pnting sekarang,Ell nak stabilkan perasaan Ell n mnghadapi hari2 yg datang dlm keadaan yg tenang spt mana yg pernah Ell lalui sblm2 ni..๐Ÿ™‚ Apa pun Ell brharap u’ols kwn2 Ell smua dpt mndoakan yg trbaik buat Ell..mudah2an Ell dpt melalui segalanya dlm keadaan sihat dn tenang sntiasa..InsyaAllah…
*Walau pn Ell dh tahu keputusannya..spt sblm2 ni, Ell masih nk dptkan kepastian dn prkembangan di Klinik Halizah (salah satu klinik swsta di tmpt Ell) dn kemudian di klinik krjaan dlm masa trdekat beberapa minggu nih.Tunggu je lah ekk…Doakan..
Comments
  1. Gieyana says:

    Tahniah yer Ell..confius tang knp nurse tue suh balik plak…kalau pregnancy test tu dh double line…tht mean diorg pon bleh confirm kan…

  2. sweetfiza says:

    tahniah yer ell…
    fiza ni umur 29 gak …
    tp anak baru sorng ….hikhikhik….

  3. Diana@Mama Adam Mukhriz says:

    congrats ell .. takper ell rezeki tue … pregnancy test tak pernah salah .. take care ok๐Ÿ˜‰

  4. Yan says:

    ermm takdela cepat sangatpun.. ok la tuh… bukan setahun satukan??

    klu dah konfem nanti.. yan nak wish congrates jugakler..

  5. ARIFFDA says:

    alhamdulillah, tahniah
    ok what 29 dah 4bby
    after 30 leh touchup body utk hubby

    heheheh

  6. hazlin says:

    Salam Ell,

    tahniak akak ucapkan utk Ell dan suami. rezeki yg Allah beri tentu ada hikmahnya.

    semoga ell dah stabil emosi. masa preg. kena happy tau… anak-anakpun comel…

    akak dulu 29 baru dapat 2. nak dapat yg ke 3 punyalah susah… tp dah rezekinya 3 je.. akak terima.

    mudah-mudahan ell selamat selalu..

    congtrats..

  7. MaMaQaYPo FaMiLy says:

    TAHNIAH Ell!!

    REZEKI dari Allah…

    Jaga diri elok2… Awak dah peknen tu!!

  8. Lieya says:

    Wahhhh dah nak masuk 4 nak ko Ell. Alhamdulillahhh suke aku mendengarnya. ehehehe tp ape pun jangan terlalu mengharaap dan kau perlu berhati2 membuat keje2 rumah yerk… Semoga benarlah ape yg disangkakan.. Tungguuuuu….

  9. rasp says:

    Sis, I am hepi sangat…
    rezki tu ell…
    i rasa ok pe u have one more..
    Bila muda2 nie u still have the energy nak layan ur kids tau..
    Then as they grow up, the gap tu pun kira ok je….
    whatever it is, i’ll pray for the best for u dearie

  10. CatlinaFly says:

    Dun worry, pregnancy test is 99.9% accurate! kalau tak accurate, mestilah farmasi tak jual kan…wah..sy baru sorang nih..tak terkejar dgn lady ell๐Ÿ™‚ tahniah2!

  11. Azie says:

    tahniah…kita selalu cek kat klinik halizah..tiap peknan mmg cek situ..scan bagai..dan kat situ lah juga dia bgtau ttg my fetus tak membesar..the doc..very2 friendly sbb tu suke cek situ..pe2 pon tahniah ya..take care๐Ÿ™‚

  12. Dee says:

    rezeki tu ell..jgn ditolak..tahniah tau..dee harap2 result tu betul…meramaikan umat kan bagus..

  13. *ayu* says:

    congrats sis!!!!!!!!
    i am so so happy for you…
    take care tau!!!!!
    *hugs*

  14. ratna says:

    tahniah ell. seronok saya dpt tau berita ni. tak per ell.. baik kita beranak ramai di umur yg muda.. lepas tu kita leh rehat… tgk isma AF tu..umur 30 tp anak 5..

    saya ni ckp jer lebih.. umur saya sama dgn ell tp baru anak 2.

  15. T.u.Y.a says:

    bestnye kak..
    nak jugak..nak jugak..hehehhe..
    tahniah kak ell..
    bestnye la kan bile tau ngandung lagi..
    bile la Tuya nak jadik nih..x lekat2..uwaaa..
    btw..take care kak ell..muah muah

  16. mamaadam says:

    Alhamdulillah Ell murah rezeki, finee doakan ell dipermudahkan masa pregnant dan melahirkan, jgn bimbang la jarak anak2 tu 3 tahun ok ape.. finee pun dah berenti merancang dah 4 bulan tapi masih lum lekat lagi..

    jom exchange link

  17. pu3shidah says:

    tahniah sis…
    x per, next month p klinik lg k….

  18. ~ Lady ell ~ says:

    Gieyana>>>
    mekasih akak…tang nurse suh balik tu mungkin ell dtg dh petang,klinik dh nk tutup..dia pun dh penat nk buat keje agaknya..itu mungkin lh salah satu alasannya…:)

    sweetfeeza>>>
    mekasih feeza..
    tak per..ada rezeki bertambah lg..:)

    Diana>>>
    TQ diana… :)alhamdulillah..bertambah rezeki.pregnancy test tk pernah salah ekk.ok tk note๐Ÿ™‚

  19. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>>
    ok eh..sedang2 elok la tu kan..๐Ÿ™‚

    mekasih eh yan๐Ÿ™‚

    Ariffda>>>
    syukur2…hahaha ye lah ko..boleh tacap body nnt ekk.ok2 kan dipertimbangkan..:)

    Hazlin>>>
    salam kak..๐Ÿ™‚

    mekasih akak… setuju dgn akak.tentu ada hikmah nya kan.alhamdulillah..sekarang emosi dh ok n dh start mula menerima..

    mekasih sekali lagi ya.. smoooch n hugs*

  20. ~ Lady ell ~ says:

    Mama Qaypo>>>
    mekasih kak..ye ke,itu dh komfem ekk.๐Ÿ™‚

    Lieya>>>
    mekasih lieya…dh nk 4 anak aku ni ha…laju sgt ke aku nih.:)
    tulah,awal2 ni tk boleh keras2 sgt kan..ceh mcm ko tau jer..๐Ÿ˜€

    Rasp>>>
    Tq sis…smoooch*

    ok eh ell tambah satu lg.tp tk dijangka tu…apa2 pun mmg ell dh leh terima la..pasal gap n anergy tu..mmg ell akui..๐Ÿ™‚

    thnx ya sis…smooch n hugs*

  21. ~ Lady ell ~ says:

    CatlinaFly>>>
    ye ke…ok,betul gak kan.

    mekasih eh.tak pe,rasa dulu ank sorang agak2 nk menambah lg bikin pelan2..๐Ÿ˜€

    Azie>>>
    mekasih azie…erm..regular jugak ngan klinik halizah ni ekk.mmg diakui dr pekrja sampai ke dokter mmg freindly kan.sangat brbaloi kita mengeluarkan duit.

    btw azie kat area mana ekk.

    Dee>>>
    syukur2 kak dee…mekasih eh.insya'allah result nya positif…๐Ÿ™‚

  22. ~ Lady ell ~ says:

    Ayu>>>
    tq tq n tq sis…
    smooch n hugs*

    ๐Ÿ™‚

    ratna>>>
    mekasih2…
    owh isma AF tu 30 eh umurnya…ha'ah kan..pastu leh tutup kilang ekk. :)pasang badan plak.

    tak pe ratna..pelan2๐Ÿ˜›

    tuya>>>
    nk gak eh…tk pe,ada rezeki lg ada lah kan…

    mamaadam>>>
    mekasih bebanyak…wah,nk menambah lg ye…insya'allah ada lh tu nnt.๐Ÿ˜‰

    jom exchange…๐Ÿ™‚

    pu3shidah>>>
    mekasih adik…
    ok,as ur wish adik..๐Ÿ™‚

  23. zeti says:

    tahniah ell
    zt tmpang gmbira๐Ÿ™‚
    ok pe muda2 da ada ank ramai
    pasni tgas ell mmbesarkan je๐Ÿ™‚
    pape pun kita tggu nxt month pnye result k๐Ÿ˜‰

  24. ~ eila'z ~ says:

    tahniah kak ell…
    jaga diri baik2, mudah2an selamat melahirkan baby yg comey…

    kita sama la sis.. anak eila yg first lahir bln 10 thn 2004 dan yg second lahir bln 3 thn 2007, dan insyaallah settel jer urusan pembelian rumah…kami berhajat nak menambah lg 1 thn dpn. aminnn…

  25. ~ NANA ~ says:

    Alhamdulillah beb….rezeki tu….pedulikan kata2 busuk orng…hehehe….

    beb…jaga diri..jgn byk pikir…yg penting…bykkan minum susu…*aq lak xcited*

  26. Brilliant Marjan says:

    tahniah kak ell..sy doakan yg terbaik tuk kak ell sekeluaraga…jaga emosi tau..bykn solat sunat, zikir & ngaji..

  27. za-za says:

    tahniah kak ell..bestnye….
    macam sebaye je anak kite๐Ÿ™‚

  28. Joyah Sempoi says:

    salam kak ell…

    congrats…kalau ikut sini punya kajian, pregnancy test tu accuracynya 99% so insyaAllah memang confirm…kadang2 nurse ni bukan ape, dia maleh nak layan awal2 preggy ni (leh ke cakap camtu….larikkkk…)..

    cter psl gap anak nie..anak kita yg no.2 tu lahir okt 2007 (1 thn 8bln skang) tp nak dapat adik dahpun…alhamdulillah, rezeki…dan kalau bersalin muda2 ni, anak2 yang dilahirkan akan lebih sihat dan cerdik (based on kajian la)…apepun, congrats..

    adik kita yg baru kawen bulan mac aritupun dah preggy…pastu dia pun dapat koje gomen br2 nie…rezeki anak..kita tak tau apa yang Allah dah sediakan untuk kita di hari mendatang..yang pasti, banyak berdoa dan bersyukur..amin…

  29. ~ Lady ell ~ says:

    zeti>>>
    mekasih zeti…๐Ÿ™‚
    ya,ell pun akui perkara tu.
    tunggu next mnth eh..

    Eila'z>>>
    mekasih…
    insya'allah..akak jaga diri elok2 sampai melahirkan..

    wah..anak2 kita lebih kurang sebaya lh ekk.kalau nk menambah lg tahun depan..erm,ok tuh.

    Nana>>>
    syukran2..rezeki kan beb.

    mekasih la..ko amik berat kat aku..ko xcited ke..alah,anggap je anak aku cam anak ko gak….๐Ÿ˜€

    Brilliant Marjan>>>
    mekasih banyak2 adik…insya'allah,solat dan zikir tu perkara penting yg akak selalu buat tiap kali pegnan utk menjaga baby dlm kandungan.mekasih ingatkan ya..

    *smoooch n hugs*

    Za-Za>>>
    ya,tahniah utk kamu jugak….wah,agak2 boleh jadik besan tk kita.๐Ÿ™‚

    Joyah Sempoi>>>
    salam…eh apa ni akak2..Ell lebih kurang joyah je la..

    thnx ya..insya'allah komfem ekk.syukur,bertambah rezeki kan.

    ya,ell setuju dgn kajian tuh.mmg diakui.tp cik joyah sedang elok je..gap anak tu 2thn kan.tahniah utk cik joyah jugak lah sbb bakal menimang cahayamata baru.merasa plak tu lahir kat oversea.mesti lg cerdik bila bercampur ngan omputih.๐Ÿ˜›

    wah…adik pun dh pegnen..cepatnya.tahniah utk beliau gak lah.bertambah rezeki plak tuh.

    berdoa dan bersyukur itu mmg perlu kan…

  30. @tuneยฎ says:

    nnt bgtau perkabaran gumbira ye…
    papehal apdet

  31. AQisH says:

    wahhh..dlm usia muda dah bakal melahirkan anak ke 4..tahniah..rezeki Allah bagi utk kita lebih berusaha menambahkan pendapatan keluarga agar dpt hidup seimbang dunia dan akhirat insyaAllah;-)

  32. ~ Lady ell ~ says:

    atune>>>
    ofkoz akan dibagitau..๐Ÿ˜›
    kalau masih boleh layan blog,akan diapdet…๐Ÿ™‚

    aqish>>>
    mekasih..๐Ÿ™‚
    ya betul,setuju sgt dgn puan aqish..๐Ÿ™‚

  33. mrs bob says:

    wah tup2 org ni jenguk blog kite, drop few words. i pay visit back..ade <><>GOOD<><> news rupenye..

    tahniah el..not too early, not too late..just nice at 29 years u've already got everything. u shud proud of urself. nana baru nak masuk 28 thn & dpt sorg anak je. rs rugi plak x kawin awal. haha!

    btw, alhamdulillah utk semua ni๐Ÿ˜‰

  34. LoVEaQshA says:

    akak congratz..
    bestnyer zura dgr bila org2 prgnant nie..
    zura yg umo 26 pn stil xda sorg pn lg,wlpn dh sthn lbh kawin..
    zura stil berusaha smp skrg n zura akn ttp berusaha smp zura dpt rs cam yg kak ell rs skrg..
    hrp2 zura dikurniakan perasaan camtu nti..
    doakn zura plak yer!!~

  35. neezareef says:

    congratulazionnsss!!!!
    ell nk dapat ahli baru
    elok la banak ramai2 time umur muda nih…ape salahnye
    semoga slmt smpai melahirkan

  36. ~ Lady ell ~ says:

    mrs bob>>>
    thnx n ell pun rasa syukur alhamdulillah…lps ni rasa nk stop ah.

    tu lah,rugi tk kawen awal ekk.๐Ÿ˜€

    LoveAqsha>>>
    tak per..ada rezeki nnt adalah tu..Allah dh tetapkan rezeki kamoo.don't be kuathir yarh.insya'allah akak tolong doakan utk kamooo..๐Ÿ™‚

    btw thx for dropping by comment..

    neezareef>>>
    mekasih akak..tp rasa cam eh,betul ke nih. hancur plan nk diet men'slim'kan badan.๐Ÿ˜ฆ

  37. Izan says:

    tahniah.,… tompang gembira dgr berita ni… =)

  38. ~ Lady ell ~ says:

    izan>>>
    mekasih izan..๐Ÿ™‚

  39. niza says:

    tahniah ell bakal menjadi seorg mama skali lg…best kan…

    slm singgah…sy add ur link k…

  40. RiEz says:

    wah best2 ni…uwaaaaa biler nak kawen nih….isk isk isk….nak baby juga!!

  41. eZa says:

    alhamdulillah. congrats!๐Ÿ™‚

  42. ct rahani says:

    salam k.ell.. baru terperasan entry akak nih.. walaupun dh agak lambat.. tahniah k.. murah rezeki akak.. ok la tu kak jarak 3 tahun.. pas nih leh tutup akaun.. hehehe.. akak.. jaga diri dan kandungan baik2 k..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s