Baru sedar?

Posted: 22/05/2009 in issue

Friday,May 22,2009

“Polis mahu istilah ‘Mat rempit’ ditukar kpd ‘samseng jalanan’ krn tindakan dan kelakuan mereka merbahayakan org ramai”.Hek’eleh…..baru sedar ke title ‘mat rempit’ tu buatkan derang makin rasa kononnya handal.Ell ngan hsbn dh lama meluat ngan title yg derang bg nih.Apa tk derang makin menjadi2 disebabkn gelaran yg boleh dibangga-banggakn tu.Dah mcm ada koloni.Yg kesian tu perasan bagus, guna moto kapcai/cabuk je..nk brlagak jaguh..pooodah citt!

Ell dh lama panggil derang ni ‘MAT BERUK SARKAS’ bersesuaian dgn perangai yg tk mcm org,ongket sana sini, supermanlh, apa2 lglh.Buruknya kelaku,handallh konon,seolah-olah pd dia tk de org lain lg handal,deranglh yg paling handal.Hoi..org lain bwk motor jgk,tp tkdelh mcm awak.Ell geram jugak sebenarnya sbb boleh dikatakn banyak juga kejadian jenayah yg melibatkan derang ni.Bukan setakat jenayah,Ell rasa kalau tk silap ada prnah ternampak figure lebih 50% kemalangan jalan raya disebabkan aksi menggila mat beruk sarkas nih.Menyusahkan org btul…

Pernah dulu SIL berenti kat traffic light di jalan raja laut,KL alih2 terbang si mat berok ni atas keta SIL n trsangkut kat cermin depan.2 lg kawan mat berok trsungkur atas jln.Sepantas kilat derang bangun n cabut.Tp yg teruk tu ditingalkn.Dpt gak heret balai,tp kena gak claim ins sndiri sbb yg melanggar tu tk de ins n road tax.tu yg leceh tu. Tp apa pun sipelaku tu kena 3-4 charges..Pendek crita..mmg menyusahkn btul…

Ni lg satu,sangggup derang brkorban nyawa nak dapatkan kepuasan semasa br’aksi’.ada yg snggup sbb nk dpt pompuan murahan. sstghnya sah2 amik dadah. Ell trbaca,kalau amik dadah derang akan trbayang konon2 jadi hero nk melawan dgn alien dn perlu menyelamatkan dunia. kalau tk trbayang pun..buat2 trbayang.hahaha sempit betul fikiran derang.Patah sana sini tk serik..mati kodok nnt baru thu.

Yang kesian nyer kat mak apak derang..punyalah happy nak sambut derang masa lahir,alih2 dh besar (taklah besar mana,spender pun mak belikan!!) gitu pulak perangainya.Dipijak2 nya lagi muka mak apak derang.(Ini peribahasa jer..menconteng arang kemuka dh tak relevan).Jadi budak2 hingusan ni,sedar2 lh diri..jgn nnt trlambat nak bertaubat kena sumpahan mak sendiri…mcm berok dlm gambar bawah ni.🙂

Gelaran ‘MAT BERUK SARKAS’ atau ‘samseng jalanan’ hanya diberi dan dibawa oleh segelintir penunggang motorsikal tidak keseluruhan yg mana kita boleh kenal dari tindak tanduknya. Gambar diatas sekadar hiasan hasil cilokan dr google yg khabornya kena sumpah.😀

*Ingat ya,jgn guna istilah mat rempit lg.

*Org lain bwk motor juga..tp berpada.

*Masa agak kesuntukan,ada kelapangan Ell jengah blog u’ols ya..

talk to you later..

~TTYL~

Comments
  1. Mohammad Afendy Bin Noor Khan says:

    Rempit jgn x rempit..
    (jemu2 kita layan drift plak…)

    join gua cilok2 kereta guna kereta baru mencabar….

  2. i am ME says:

    ahaha~

    kak ell, relaz k.. kak ell ngan ayah kite boleh gang la.. ayah kite asyik bebel je pasal rempit neh.. heheh..

    kite mmg anti skit org yang moto cenggituh.. dia nak mati cepat, die nye hal.. but tak payah lah nyusahkan n bahaykan org keliling~

    uno thing, kalaw diorg eksiden n mati, tak pe.. kalaw cacat, lagi nyusahkan org.. hishhh~

    -lyne-

  3. neezareef says:

    btl tu ell
    mat rempit tu wat diorg jd bangga
    seolah2 kita mengagung2kan tindak tanduk dier tu
    sesuai la ell
    sape jd samsng jln kena sumpah jd beruk..mmg ptt pun

  4. Dee says:

    setuju ngan ell..gambar dn gelaran mmg sesuai ngan pangai dorang..kasi dorang dok dlm sarkas seumur hidup lg bagus..

  5. rasp says:

    berasap n3 arini *ihiks*
    tapi mmg aaaa budak2 nie..
    kesian ibu2 melahirkan je..
    kesian mak bapak yg membesarkan..
    dah dewasa nie, dgn bangganya dorang nak gadai nyawa gitu2 je..
    isk isk isk..

  6. MaMaQaYPo FaMiLy says:

    Dak REMPIT ni mmg x sayang nyawa… x kesiankan mak ayah yg penat2 bersalin & besarkan dorang…

    Hope anak2 kita tak terjerumus ke bidang rempit nih!!!

  7. ~ Lady ell ~ says:

    Afendy>>>
    wah..mesti hebat drift nih.ada amik part dlm fast and furious ke..?tk pun kl drift..😀

    i am me aka lyne>>>
    betul dik…kalau nyawa sendiri yg melayang tk pe..ini menyusahkan org lain yg sama guna jln raya..pastu bkn takat itu je..ada plak keje sampingan meragut.tu yg geram tu…

    neezareef>>>
    ha..sib baik akak sokong.syok sgt ngan title mat rempit pastu mati tersepit😀

    Dee>>>
    hahaha elok sgt tu..jd beruk peliharaan kat sarkas kan.ada gak pekdahnyer..

    rasp>>>
    huhu trbakor je tak eh sis…🙂
    ntah2 derang ada nyawa spare kot sis..😀 kesian2…kesian kat mak apak derang.😦

    mamaqaypo>>>
    insya'allah kalau doa kita tak putus2..jadi org lh anak2 kita…jauhkan lah dr perangai2 mcm beruk nih.🙂

  8. Mrs.Sheikh says:

    haa,..samseng jalanan ni mmg ler
    penyemak.. tak pandai abis kan…

  9. Brilliant Marjan says:

    mmg wt nyemak mata dok race kt jln..telinge bingit ngn hal dorg jew..kt area umh sy ni pn byk sgt dak2 da byk amal nih!..xtau nk kata apa dah!!

  10. Yan says:

    yan plg tak tahan klu dia press (err press ke panggilnye)/.. alaa yg tekan2 moto bagi bunyi kuat2 tu depan umah kite.. sbb ade anak kecik kt umah ni.. sian dia tgh tido… tak pk ketenteraman orang langsung..

    TGKLA SOK KO ADE ANAK… baru ko tau!

  11. Yan says:

    opps lupe nak bitau… amik award kat blog yan ehh..

  12. Lieya says:

    Tak semua mat rempit itu kurang hajo.. Tapi yg kurang hajo tu mmg kurang hajo. Dapat tangkap dia orang nie kan, bg hukuman dgn lekatkan betis depa kat ekzos moto dia orang sendiri. hahahah….

  13. @tune® says:

    apehal nk bg title² plak..kalau da beruk sarkas tuh..beruk la jugak kn?
    perangai da same ngan binatang…

  14. ~ Lady ell ~ says:

    Brilliant Marjan>>>
    itulah kan..kalu tk mengganggu ketenteraman org tak pe…serba serbi buat org tak senang dn menyusahkan.apa kita nk buat agknya ya..ada ke jln penyudahnya..huhu😦

    yann>>>
    ha'ah ler..tekan2 minyak sampai habis tu..trbakor je idak.yuk bakaor moto dier😀 mmg menyirap tau darah kalau cenggitu.baru nk lega sket bila ank2 tido kan..🙂

    Ell dh amik award..😀 mekasih ehh.
    saayang kamu.

    Lieya>>>
    betul yan..laki aku pun bawak moto..tp bukanlah merempit.bawak cara org masih ada akal lah kan.🙂

    hahaha cadangan ko tu bernas gak ah…suka aku.🙂

    atune>>>
    betul tuh! sorang lg yg menyokong penyataan ni kan..cayalah cik atune..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s