:: MOOD ::

Posted: 19/05/2009 in aryan, mood

Tuesday,May 19,2009

Salam U’ols..
Sebelum apa2,Ell nk mohon maaf sbb beberapa hari blog u’ols Ell tk sempat nk jengah,apatah lg nk bg komen.Aryan demam dr hari khamis.Mungkin disebabkan cuaca yg tk menentu ni.Hari khamis,Aryan demam biasa2 je plus selsema yg tk ketara.Bila gi klinik amik ubat demam Aryan ok la semula,but hari ahad malam, dia mengadu ‘gatai’ means gatal sambil trgaru2.Tp Ell tengok takde pun keluar gatal2 or rashes ke apa..Ell pun tak dpt tido megenangkan Aryan ni sambil merengek says gatai2…Yelah mak yg mana tk runsing kan..
MOOD :- Risau tak trhingga
So,smlm Ell mintak hsbn temankan bawa Aryan gi klinik kul 2 ptg.Sib baik tak ramai org.Dan time baru sampai tu,Ell dpt call dr Sis Rasp yg bg tau her gift dh recv.Thnx for calling sis,U make me smile…Tak sia2 Ell trjumpa wrapper tu rupanya sis suka.Dengar suara u yg ceria tu hati brbunga2.
MOOD :- Gembira sementara
Tp bkn itu Ell nk citer.Aryan ni ha…melihatkan keadaan nya tak mcm org demam tu,sesiapa pun tk aspek dia demam..kalau rasa luaran,suhu nya pun agak2 tk berapa tinggi.Tp bila Aryan dipanggil,(sempat plak dia menjawab ‘YA’ ) Ell masuk bilik nurse dan check temp Aryan ,suhu nya menunjukkan 39.9.trkejut Ell! lebih kurang satu minit,suhunya tak turun..so,Aryan deperintahkan utk mandi kat situ gak.Then nurse tu sumbatkan ubat demam yg sumbat dlm montot tu..kemudian, lg stgh jam dia panggil semula.
MOOD :-Menggelabah/hati tak tenang
Dah setengah jam,Aryan dipanggil utk check temp sekali lagi.Nmpknya mmg tk kebah.Tp yg heran,badannya dh sejuk.Ell kata “check sekali lg betul2 kak,tah2 alat penyukat temp tu dh rosak kot”.Dia pun nk puaskan hati Ell ni,dia tukar yg lain..dan keputusannya sama! Dia kata Aryan panas dalam,sbb tu dia trgaru2.Pastu dia suruh gi bilik sebelah ambik darah Aryan.Nak test darah takut2 ada apa2 jangkitan memandangkan Aryan mengeluh ‘gatai’.
MOOD :-Rasa mcm nak histeria/lemah satu bdn tetiba/air mata nk menitik pun thn je..
Dah masuk bilik amik darah tu,lama pulak tu nk tunggu turn Aryan coz smlm ada 2 kes yg sama(demam panas).Aryan pulak tu dh dibalutnya ngan kain mcm baby kena bedung tu..tp sblh tgn dikeluarkan,kalau tk..camner nk amik darah kan.Aryan kalau cenggitu rengsa lh dia.Budak2 ni kan suka bebas..punyalah menagis tak henti2 sampai bengkak mata.Hati bertambah sayu dengar Aryan nagis tu.Apatah lg tengok jarum menusuk dlm urat tgn Aryan.
MOOD :-Sebak/sedih
Dah settle semua,keputusan test darah Aryan tu menunjukkan negetif takde apa2 jangkitan.Syukur…Ell pun peluk Aryan kuat2 bg dia tenang dr menangis dan lepaskan dia berlari2 semula.Cuma dokter suruh bg ubat setiap 4jam dan multivitamin sehari sekali.
MOOD :-Lega

Hari ni,wallpaper PC Ell dh tukar..so,u’ols boleh imagine mcmmana MOOD Ell sekarang nih.Ell rasa tenang,tp harus meneruskan perjalann yg berliku2.Bnyk lg cabaran yg Ell tk nmpak dihadapan tu🙂 Aryan pun dh ok,hati Ell pun tambah senang.

gambar terbaru Aryan harini yg dh ceria semula.

Ok,tata for now….
~TTFN~
Comments
  1. Gieyana says:

    A’aa ler Ell…anak bila sakit, mesti ler kita ni rasau jer kan! apapun..take care yer!

  2. Yan says:

    Alhamdulillah..
    gatai kenapala gaknye tu ekkk

    yanpun klu Qis sakit mulala risau dahla kite ni mmg selalu pk bukan2.. tambah sakit.. tambah risau dibuatnyer..

  3. @tune® says:

    sian Aryan..
    da leh senyum lagi ye skang
    comel dgn sunny die

  4. Signorina Syima says:

    rindu kat aryan.. dia dh sihat semula.. yeay!!

  5. Joyah Sempoi says:

    alhamdulillah dah sihat…kite kat cni lg risau kalau anak2 sakit coz tersangatlah payah…nak p klinik,kena buat appointment dulu..

    harap2 sihat sumer jer..:)…tomeiiinyerrr aryan…cam rupe ibu dia jugaklerr..

  6. ღ lyne ღ says:

    oh.. kak ell.. mesti tak senang duduk kan..
    never mind, we {bloggers] sume paham ur role as a mom.. being a mom is more important than updating ur blog..🙂

    take care of urself too ok..

    xoxo

    -lyne-

  7. ARIFFDA says:

    aryan nak ubah tahun kot

    semoga aryan cepat sihat

  8. neezareef says:

    yaAllah ell..tingginya
    sbb tu la niza klu anak demam ni tade lengah2 cpt2 je bwk klinik..x kesah la org ckp aku gelabah semacam ke hape..
    hr tu doc pn ajo..kt umah msti ade thermometer..pstu sukat suhu..lebih 38.5 cpt2 bwk jmpa doc…

    btw..ayin pn dah ok dah kan..lega rasa kan ell..mak mane x risau..smpai kena amek darah gitu

  9. ratna says:

    alhamdulillah aryan dah ok.. sihat2 selalu yer yang..

  10. Moralle says:

    sekarang ni musim lah sis demam flu, aqil pun baru jer sihat now kenek lagi, hopefully yr kids r 100% recovering, take care…..

    btw, cute betul dak kecik tu ngan spec dia, hehe…

  11. rasp says:

    thx la dok layan i ckp time tu..
    i pun satu, tak tanya dulu u leh ckp ke tak ek..
    tau nak bebel je .. ya ampooonnn..

    tapi seriously sis, kalo anak tak sihat, mmg mood kita nie tak keruan dibuatnya.. syukur alhamdullilah he is ok dah🙂

  12. AQisH says:

    klu anak demam mmg ler kita risau x keruan kan..anak i pon dua2 baru baik demam…

  13. ~ Lady ell ~ says:

    gieyana>>>
    betul tu kak gie..u too take cre ya.dgn cuaca mcm ni kita yg dewasa ni pun leh kena penyakit.

    yann>>>
    gatai tu sbb panas ler yan..dia tk tau nk describe..dia kata gatai..padahal mengelupur panas dlm badan..

    a'ah,ell kalau penyakit2 ni,selalu pikir bukan2.

    atune>>>
    kakak atune nk pinjam ke..?ni senyum utk kakak la…😛

  14. ~ Lady ell ~ says:

    signorina syima>>>
    windu kat aryan ke…meh2,give aryan big hugs…🙂

    joyah sempoi>>>
    tak pe cik joyah,kena buat appointment tp servise nya tip top.

    alhamdulillah..sekarang dh ok.uit!malu ai tau..🙂

    lyne>>>
    bukan takat tk senang duduk je..tido pun tk cukup..tp sib baik ada yg memahami cam lyne ni..kan kan kan…🙂

    tq ya adik..

  15. ~ Lady ell ~ says:

    ariffda>>>
    eh belum…belum lg la bada.aryan baru setahun 5 bulan.bulan 11 nnt baru beralih tahun.

    skrng dh ok dah.tp part merengek2 tu still ada lg.adeii…lemah tul!!

    neezareef>>>
    ada thermometer tu..tp yg letak kat dahi.bila dahi sejuk tk pulak nmpak tinggi suhunya..bila gi clinik dia amik temp dr ketiak..tu yg naik tinggi.uhhh..kalau 37 pun ell dh menggelabah gak kak..

    errrr..org hilang akal je tk risau kan ank die kak..kita2 mak2 yg prihatin tentu2 risau kan.maknya jugak yg cuak habis bila ank nk kena amik darah.🙂

    ratna>>>
    tq ratna…baby senang dpt demam2 nih.tk cre of ur kids 2 k.

  16. ~ Lady ell ~ says:

    Moralle>>>
    yelah sis..pulak tu antibodi budak2 ni tk mcm kita org2 dewasa nih. kesian pulak tengok kan.senang sgt trkena demam.

    spec,hihi..aryan call it 'antek' mean cantik.

    rasp>>>
    eh tak pe la sis..no prob.ell ok je.lg pun time tu hsbn ada layan dak aryan tu..ngam2 lps kita abis bual tu,nama aryan kenek panggil.tp ell nk bual lg sebenarnya🙂

    syukur2..dh sihat.kalau adalah mak2 yg tk risau anak tk sihat..ish!membazir je buat anak.🙂

    Aqish>>>
    mmg betul.hati tk tenteram..lebih2 lg kalu dia sambil merengek2..aduih,pening pale kita.mmg tengah musim demam la kan

    btw mekasih dtg blog ell ya.

  17. e_ja says:

    ell,
    semoga aryan cepat sembuh..ank akak haziq pun demam ni..mlm td suhu dia 40.5 ell..so akak faham perasaan keika itu..huhu..

    now dah turun 38.6..akak harap haziq pun sama2 cepat sembuh..ibu mana x risau bila ank demam kan ell??

  18. ~ Lady ell ~ says:

    e_ja
    adoi kak,40.5???tinggi nyer…sib baik dh kurang.semoga sama2 sihat ya kak..

  19. Dee says:

    lega dgr aryan dh ok..ell biasalah..kitakan ibu..mmg itulah perasaan kita..kalo dee pun sama gak risonya..sib baik suma dh ok..syukur alhamdulillah..

  20. ~ Lady ell ~ says:

    dee>>>
    betul dee..susah betul jadik mak2 ni kan.mudah sgt hati trsentuh klau bab2 anak2 nih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s