~ Tag ~ Print Screen

Posted: 09/05/2009 in movie, tag
Saturday,May 9,2009
Tag From:- Miss Atune
1. Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang. jgn tipu2 ek..

2. Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..

Wallpaper ni keje hsbn Ell lah.Tp semua yg dia bubuh Ell suka.๐Ÿ˜› Dia akan tuka wallpaper mengikut mood dier.Seminggu atau 2 minggu sekali akan tukar.Buat masa ni itulh wallpaper nya.Dia akan cari wallpaper yg jenis HD mcm ni.Pastu dia suka imagine kalau dia berada kat tempat tu..apa jadi,n mcm mana keadaan nya..”what if” kind of feeling, what comes next bla bla..kira rasa adventurouslh gitu.Kalau dia rasa nk ketenangan..dia akan cari wallpaper yg mendamaikan hati dier.Ish,mcm2 jenis..ada yg fantasylh,itulh inilh mcm2.tp yg paling bnyak great nature in hd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
U’ols perasan tak Ell ada arrowkn kt top right corner wallpaper atas n ada petak putih besar kt bawah tu. Utk info shj, itulh status n progress bg movies download yg tangah running guna Bitcomet. All DVDrip.Mmg puas hati.Ell kongsi skit cite kt sini ya..
Currently beratus collection movies yg Ell ada smpan dlm 2 ext hd gig besar. Mana movie yg tk nk..buang n masuk lain. Kebanyakan movie kira yg baru2. Bnyak juga yg blm smpai lg kt tmpt kita/blm keluar lg kt panggung..tp dh dpt. exp; Dragonball Evo.,X-Men origins,The Tribe,The International,Fast n Furious 4,Push,etc. Mngkin sbb kt tmpt dia org siang2 bnda ni dh kluar,so cpt je ada yg rip..then kita pn dpt. Lg satu, utk puas hati dwnload hanya yg DVDrip aje. Elakkn dwnload yg cam,others etc. cehh..mcm ajarlh plak kn..
K, Ell bg point pnting je ehh..first dwnload Bitcomet(yg free) as host at Bitcomet.com (bleh juga guna Limewire tp susah skit nk preview).Then Bitcomet tu akan recommend Mcomet sbg source/tmpt everythinglh like movies,games,music,serieslh,documentaries etc. tp better go to Ahashare.com utk pilihan yg lbih bnyak n good quality pic. Mcomet ada snapshots utk view dulu sblm dwnload tp biasanya lmbt skit dpt yg true dvdrips. Ahashare plak, bnyak n cpt yg dvdrips.

Masa utk dwnload plak depends on seeders/leechers along with speed kt tmpt sndiri. Biasanya kt tmpt kita ni (streamyx) mkn masa skit sbb Ell dpt tahu dri forum/comments kt Bitcomet,ada org kita yg juga dwnload guna Bitcomet kata.. speed(streamyx) kt Malaysia ni sbnrnya slow klau nk dibanding speed kt tmpt lain(negara lain) n tulh antara sbb knapa kdg2 masa mndwnload agak lama. Tips utk mmpercepatkn sdkit dwnloading speed pula,try add/dwnload n gunakn Bitcomet ultra eccelerator). Namun begitu ada masa2nya juga pc mnjd agak berat(bila ini brlaku,try buat disk cleanup/disk defregmenter). Tp walau mcmna pun stakat ni, Ell tetap guna cara dwnload ni utk nengok movie. Puas hati + tk prlu buang duit beli DVD lg.

K before go,utk tips.. dwnloadlh masa kita guna pc shj. Bila kita tk online boleh pause dwnload tu dulu. Dh tu bila online balik bleh continue n so on. Jd biar lama pun dwnload tu jln, at the same time dgn cara ni bukan saje u save money on ur elect. bil but on time as well.
Lastly, sorry sbb trkeluar skit cite dri tag.
Good luck bg yg brminat n enjoy…
3. Tag 10 orang..
Comments
  1. Gieyana says:

    Cantik wall paper tue..

  2. zeti says:

    wah.. zt pun kene tag ek.. ok.. nnt zt buat.. btw, zt pun teringin gak nk download2 muvie ni.. tp agk kmalasan ckit nk tggu =P

  3. Zuhaini says:

    cantiknya…๐Ÿ™‚

    http://www.my-alia.com

  4. *ayu* says:

    nice wallpaper u got there!

    fuh lega i x kena tag u nih!
    hehehehe….

  5. Joyah Sempoi says:

    tag…hehehe….kita simpan dulu ek..apepun, hepi mother’s day..

    pasal download filem ni, skang ni,, hubby pun dok sibuk blajar2 download filem plak tp kitorang guna fail torrent, kawan yg ajar…thx for sharing the info, nanti leh kabar kat hubby…dia br beli laptop, tu yg dok sibuk download mcm2..

    kat sini, internet mmg laju glerrr…kat msia, pepaham jer lah…

  6. ~ Lady ell ~ says:

    Gieyana>>>
    Mekasih…

    Zeti>>>
    ha'ah sila buat ye…tp bila2 ada masa lah..

    nk dwnload movie ni nk kena ada kesabaran…sbb mmg leceh.

    zuhaini>>>
    Mekasih..๐Ÿ™‚
    oh,sbb singgah sini jugak…

    ayu>>>
    tq sis..๐Ÿ™‚
    aisey,ell mmg nk tag u..tp ell rasa dee dh tag u lebih awal la sis…๐Ÿ™‚

    Joyah sempoi>>>
    ok,no problem..simpanlh bape lama nk simpan..๐Ÿ˜‰

    u 2 happy mother's day

    wah…tentu2 tk buat menda lain tu..asyik download movies je tu nnt..๐Ÿ˜€

  7. Dee says:

    cantiklah wallpaper!!

  8. แƒฆ lyne แƒฆ says:

    kak ell..dah berhari2 dah dpt tag neh..tapi tak leh wat lagi~

    nnt kite wat k.. kiter gune pc org.. bile kite dpt lappy kite balik baru leh keja kan.. heheh๐Ÿ™‚
    thanx kak ell..

    xoxo..

  9. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>
    Kalau dee nak pun boleh..carik je HD wallpaper..mesti ada yg berkenan..๐Ÿ™‚

    lyne>>>
    ok dear..tp mana plak peginya lappy kamu..

  10. Yan says:

    cari entry ni sbb nak dload movie.. tingat ell penah cite pasal ni.. heheehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s