~Regular Caller~

Posted: 29/04/2009 in issue

Wednesday,April 29,2009

Ell ada nk citer sket pasal regular caller atau lebih tepat lagi caller tv/radio paling populer.U’ols pernah trperasan tk or kenal dgn org2 yg rajin call tv/radio nih.Ell ada perasaan beberapa org pendengar/penonton ni kerap sgt buat panggilan tv/radio.Yg heran tu,senang pulak derang ni menembusi talian.Ell saspek derang ni buat freelance kot koling2 radio/tv ni..tu pasal semua stesen radio/tv derang ada.hahaha ..
tk pn keje kat TELEKOM.Tp apa pun yg paling utama Ell rasa derang nih nak cari nama,supaya org 2 trtntu ataupun org ramai kenal dia.Nk popular lah tu..nnt bila org trtntu tnya..’hei you that one yg…’, rply ‘yup,thats me..’

Lagi satu,dulu2 dlm game show yg on air tawar hadiah yg kira oklah.Ada sesetghnya caller tu mnpak sngat call dari studio dia jgk(dh setting org sndiri).Kdg2 tu org yg sama atau biasa dgr tp cuba diubah tone/slang dia,nmpak sngat.Mngkin nk cver hadiah game tu yg sbnarnya tk seberapa.kalau bab soklan mmg tk boleh tahan,skema, trsusun rapi n sampai tahap meluat.Kira mcm soklan tu tahap media lah.Mcm dh diatur.Bknnya apa,cuma bg la chance kat org laen..asyik2 org yg sama,mana2 stesen tv/radio ada jer..kadang2 pagi Ell tengok MHI ada dia call,alih RTM ada gak call,tgh hari tengok Apa2 Aje ada call..pendek kata RTM,Media Prima n kadang2 ASTRO pn dia call.Derang ni tak de benda lain nk buat ke..Kalau radio,dulu2 Ell mmg cam suara yg sama ,tk sangka plak lps berbelas2 tahun boleh dengar suara ni semula kt tv.Ini pn boleh dikatakn mana2 stesen radio..Adei..kemaruk sgt ke nk populer..atau mngkin jgk nk tunjuk pandai, serba tahu itu dn ini.

Tp sebenarnya Ell tk kisah pn pasal derang ni,bil tepon derang yg bayar sendiri..cuma nk jadikan isu je dlm blog sendiri…:)Agak2nya kontot tk jari derang ni sbb siang mlm asyik nerai call radio/tv.hahaha

Teori Ell derang ni:-

1.nak cari nama (popular)
2.tinggi pengetahuan/educated (mngkin tk berapa tp mcm serba tahu itu dn ini)
3.dh disusun utk buat panggilan /freelance/org sndiri
4.trlalu fanatik dgn rancangan2 trtntu (boleh luahkn yg serba tahu tu)
5..keja kat TELEKOM?

Lps ni,ABPBH boleh lah adakan kategori pemanggil radio/tv paling popular.hahaha😀 :LOL:

*Ell ada kenal sorang yg duk kampung sebelah mmg rajin buat panggialn kat tv RTM/Media prima.kat radio tak taulah..sbb dh lama tk dengar radio..:P
*Teringat plak Ell pd ‘Masrifah Idayu’ yg mmg top kat stesen2 radio zaman2 Ell skolah dulu.yg xleh thn bila time dia menyampaikan puisi or sajak…Kalau ada yg tahu tntng kewujudan dia ni mesti ingat betapa ‘seksinya’ suara dia..:D kalau tk tau tu,jgn ditanya siapakah gerangannya.Mana agaknya dia yer…

VOTE MY BLOG

Comments
  1. kakngah says:

    hohohoho.. aku tau masrifah idayu tu. mmg falsetto sore dia. abby fana pandai ler tiru sore dia….

  2. rasp says:

    ya ampon ngak tau apa2 pun …
    takat dok dengar panggilan hangit tu tau le hehehehehe

  3. neezareef says:

    hai ell..
    lamanye x baca blog ell..akak kena baca 1per1 n3 ell nih..

    pasal radio nih…mmg akak pn pasan gak..yg ade tu..sore sama tp kan..siap wat loghat beza..walhal leh je recognize sore dia..wakakakka..

  4. ~ Lady ell ~ says:

    kakngah>
    hye kakngah..'selamat datang ke blog ladyell':)

    ha..kakngah pn tau ekk.mmg THR lh dulu dier rajin call.:P

    rasp>
    sis,ni lebih awal kewujudannya dr panggilan hanget tu..takpe ler sis,u tk tau pn tak pe..tk penting pun..:)

    neezareef>
    hai akak..tak pe ka..akak kn bz women..ell paham ler.

    hahaha yg tu lg lawak..tk agak2 ekk.

  5. Brilliant Marjan says:

    btl 2..sy kdg meluat dgr soklan yg ditanye..same n skema..kdg pengacara knl rapat lak 2 ngn pemanggil cm de pape je..ari2 org same..hehe..tp best r baca blog akk..ske sy..

  6. ~Eila @ Along~ says:

    ell, eila pun selalu perasan cam hotfm pagi2 kalo call utk teka sandwich tu…ade je pompuan named “kaklong” call..cam senang je plak kan…

  7. @tune® says:

    ell..
    Ali Mohammad kah?
    kekekek
    die slalu tipon MHI..

    pastu ade sorang Hajjah ape ntah…Hajjah badariah ke hape sumthing la..pon same

  8. Izan says:

    ni mesti kes org tak de keje ni. ni la jadinya kalau tak tau nak wat apa… menelepon jer la… menghabiskan bil tepon. huhuhuhuh

  9. ~ Lady ell ~ says:

    brilliant marjan>
    hi marjan,cute la gambar ikon kamu..sape tu..kamu masa kecik ke?🙂

    sbb tu bila pengacara2 ni leh kenal,tu akak saspek dh dibayar..?

    btw tq dear..

    Eila @ Along>
    ha'ah ya..Ell pn sedar kewujudan 'kaklong' tu..

    atune>
    kalau org sebelah kg aku tu namanya 'rahmat manidi'.ko perasan tak? dia dh stick kt tv3 & rtm1 seblh pagi.
    'ali mohammad' tu baru nk brkecimpung dlm dunia ni..:D
    meh aku list kan..
    -'nazarudin banting'(paling top)kategori hiburan/artis tempatan.tk kiralh progrm apa.Dr aku sekolah dulu aku dh cam nama ni kat radio dgn ucapan skema.skrng tk segan silu nk conquer tv plak
    -'kaklong' kat hotfm/era
    -'mummy' Apa Apa Aje/talk show

    yg rahmat manidi tu,sampaikan mazidul pn ajak jumpa kalau dia turun pontian.bangga lh dia tu…

    izan>
    derang ni lebih pada nk perhatian..bila nama dh selalu naik,mulalh top,sama tarap cam artis..org selalu sebut..:P

  10. Dee says:

    wah..ell..bila ell ingat suma nama2 tu..maknanyer dorang mmg berjayalah mempopularkan diri dorang tu..kehkehkeh..dee penah call sekali je radio..ckp ngan dj isma halil (kalo x silap)..u’re my fren..hahaha..bangga giler..tp nk mendailnyer..seksa..tips..dail masa lagu tgh on air smpi dorang pickup..hehehe..tp dulu2 mana ada rakam2 ni..dulu2 live..xleh nk dgr sora sendiri..skrg..rakam..pehtu bru on air..leh ar dengar sora sendiri..kuikuikui..

  11. Yan says:

    maybe betul kot.. derang dah dibayar atau dah diarah tuk tepon.. maybe orang2 stesen tu jugak.. yela nak cover rancangan yg tak dapt sambutan..
    klu radio plak.. ader yg pilih bulu cam kengkawan dia ke suku sakat dia je la yg berjaya tembusi.. especially bile ade contest..
    tp bab2 ni yan tak kesah sangatla.. sbb yan tak penah nak call tv or radio tuk participate ape2..

  12. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ says:

    huhuuuuu…me tak penah lg try nk call..hehee….;p

    *neway, thnx sudi jenguk n drop comment kat my blog..heheee…;D

  13. ~ Lady ell ~ says:

    dee>
    hahaha derang dh top ekk.adoi..mmg tu lah tujuan derang.

    lg satu,ell rasa sbb banyak sgt caller yg ala2 phsyco tu yg stesen2 radio amik inisiatif utk merecord tu..ada yg ckp lucah/memaki hamun,luahkan perasaan tah hape2..n mcm2lh.ell ingat lg,time dulu2 selalu kita diingatkan kalau nk call radio mesti tutup/prlhnkan radio,cakap yg sopan2 jer n org yg tk pernah call jer dialu2kan utk buat panggilan.sampai cam tu kan.tp skrng semua no problem…boleh dicantas…

    yan>
    betul yan..tak yah susah payah nk tepon..tengok kan jer mereka2 tu..:)

    mistaken identity>
    kan..bnyk lg keja lain boleh buat dr nk call stesen2 radio/tv nih.

    *my pleasure dearie..:)

  14. Fatin Pauzi says:

    Erm, dulu mmg pelik gak ngan hal ni. Tapi, sume tu da start faham bile dengar hotFM. nampak gile fake caller. Huhu. Cara die org cari makan cmtu. nak wat cmne. huhu..

  15. ~ Lady ell ~ says:

    fatin pauzi>
    dh faham kan dgn mereka2 tu…tk pe la,asal buat keje halal.:D

    btw,tq singgah sini ya..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s