~Magic Sing~

Posted: 14/04/2009 in family, info

Tuesday,April 14,2009

Let’s karaoke with magic sing.yeah,the next generation of karaoke.Pd sesiapa yg suka berkaraoke tu,this is the 1 yg patut u’ols ada dirumah.Malah bkn sahja dirumah tp dibawa kemana2 asalkan ada tv.Itu pn bg u’ols yg rasa berbaloi utk menghabiskan wang ringgit utk benda nih la kan…krn harganya bolehlh tahan juga🙂

Bukan Ell yg empunya karaoke system ni..(baik Ell guna utk keperluan family dn ank2 Ell).Our Along iaitu hsbn Ell nyer kakak sulong beli this thing di Jakarta (krn dia menetap disana) .Sejak tiga thn lps, stp kali balik kg tk lupa dia bawa benda ni sama (we’ols leh guna benda sesuka hati mcm hak sendiri :D).Mmg best,puas hati n yg penting kita leh tahu setakat mana tahap kita.Tak perlu CD just cucuk wire n boleh terus pilih lagu di mic ni dn nyanyi..Ye,pilih lagu pd mic…sbb semua lagu dh disimpan dlm cip yg diletak dlm mic.

satu set karaoke system ni ada 2biji mic(1 main mic,memerlukan wire penyambung dimana semua diset didlmnya,dn 1 lg wireless),1 buku senarai lagu, wire utk cucuk, serta beg simpanan.

Ini song list pelbagai lagu melayu,inggris dn cina.Pilih saja lagu kesukaan yg nk dinyanyikan..

Cara membuat song selection,lihat senarai lagu pilihan,ingat da numbers dn tekan number pada mic(stp lagu diletakkn no).Song list ni mengikut isi2 lagu yg dh ditempatkan didlm mic.Ia boleh diisi 500~15000 lagu

Picit number utk lagu pilihan..

Lagu yg trpapar di skrin tv adalah lagu pilihan,(cnth sprt diatas) kemudian tekan ‘play’ symbol pd mic.Music start n mulakn nyanyian….

This is the best part yg ditunggu2 .score time…Stp kali lps menyanyi,akan diberi markah brdasarkan cara dan ketepatan kita menyanyi.Dibawah markah akan juga diberikan komen.

Berikut adalah contoh komen mengikut score yg diperolehi

bawah 30 ; so bad!

40-59 ; you need more efforts!

60-70 ; good job!

70-80 ; not bad!

dan seterusnya,sprt dlm gambar diatas..:P juga akan trcatat the highest score before… (utk tips, ada lagu yg senang score n ada yg susah)

Benda ni mmg best+syiok ~

1.tk perlu vcd or dvd player
2.simply into tv, sgt compact
3.Boleh control key,echo n volume hanya pd mic.
4.boleh update lagu2 karaoke trbaru(dsetkn n ada djual)
5.spotlight a talent everytime ,every where..
(kalau nk bawak gi vacation pn ok)
Owh ya lupa,mic ni memerlukan kuasa battery 2 x 1.5v alkaline(AA size).So,mmg simple kan.Pendek kata…all-in-one karaoke system la.Tk perlu cd,additional player n PA system utk cntrl suara (tp klau nk lg best..mstilh dgn amp. n speaker box). Sesuai utk semua occasion sprt party,family gathering,lecture n apa2 je lh yg rasa memerlukan microphone..
Ell ada jumpa site yg membolehkan membeli secara online with reasonable price,RM 988 utk pasaran Malaysia.So,penggemar karaoke,u’ols tk trgoda ke dgn kecanggihan karaoke system ni…?
More Info,

*Hari yg banjir sabtu aritu,sempat lg brkaraoke dgn system nih.agaknya pasal tu kot hujan lebat turun..hahahaha

Comments
  1. e_ja says:

    fuyowww!!..bestnyer ell..tp akak mcm x berani je nk tgk berapa markah akak dpt..takut xde bacaan sbb sore teruk mcm katak puru..muahahaha..

  2. neezareef says:

    wowwy..gempaq gerek sehh..
    sore jd sedap x..penting tuhh…

  3. Izan says:

    mesti meriah kan nyanyi ramai2… kalai izan nyanyi mmg la hujan lebat giller. huhuhuhuhuhu

  4. rasp says:

    mmg canggih aaa sis tapi ehem ehem mahal gak ek…

    sib baik tak de score yg tulis ‘pitch ke laut’ bagai kan hahahahahaha ~ tu i lah tu😀

  5. ~ Lady ell ~ says:

    Eja>
    alahai..jgnlh ckp camtu..walau nyanyi sekerat jln pn..ada markah tau..tp tu lh yg seronok..bila markah dpt sket..gelak2 ngan family…

    neezareef>
    nk adjust suara ngan benda ni tk de lh pulak..tp boleh adjust lagu ikut kemampuan sore kita…

    Izan>
    ni lg sorang yg nk merendah diri…yg penting enjoy,lebih2 lg ada semua family members..uih,mmg meriah!

    rasp>
    kalau nk beli mmg tragak2 la sis dgn die punyer harga tu…

    hahaha 'pitch ke laut'?owh,ini tdk ada kene mengena ngan AF atau reality show seumpamanya tau..~alahai,merendah diri plak.nyanyi suka2 apa salhnya sis…wink*

  6. cHeRyNa PiReS says:

    mahal tak ell? kalau tak mahal boleh buat hadiah buffday nieh:D

  7. Yan says:

    perghhh teruja giler tgk mic nih..
    kt indon jual lg murah ke??
    RM988 hrga tuk market mesia eh..
    takpe.. kumpul duit…
    yan mmg ske karoke moke nih..
    ermm klu tgu taun depan.. agak2 dah murah tak.. ekekekek…

  8. RiEz says:

    hehehe karokey la!!!huhu tapi skang musim ujan la kak el kalu saya nyanyi ibarat menambah kan kelebatan ujan huhuhu…

  9. Dee says:

    wow..ada gak gadget gini..sib baik dee kurang karaoke..kalo idak mesti dh rembat satu..

  10. @t00neY r00neY® says:

    ni gile karoke namenye

  11. ~ Lady ell ~ says:

    cheryna pires>
    harganya dlm Malysia RM988.Tak taulh bg sha mahal ke tak..pd Ell dh mahal sgt tu…Sha boleh click kat link yg Ell bg tu..

    Yann>
    Tak taulh Yan..Masa SIL beli 2thn lps katanya harganya ribu ringgit.. tp skrng maket mesia dh RM988 tu dh murah la…tp bnyk model tau yann..
    wah..nekad betul yann nk dpt kn mic nih..:)mesti sore sedap cam buluh perindu..

    Riez>
    hahaha..ada2 jer..akak pn aritu siap guruh ngan petir tau..

    Dee>
    ha'ah,kalo tk…kopak duit..:)

    atooney rooney>
    wakk..bkn takat boleh karaoke je tau…kan skrng orng nk kawen tu..khatam quran kan..ha..boleh gak guna mic nih.quality nya sangat dahsyat..

    gile karaoke ok lagi..jgn giler bende tk brfaedah..lgpn sekali sekali la wakkk…:)

    mana ko hilang wakkk..

  12. Joyah Sempoi says:

    kita kalau nyanyi, bukan hujan jerk…mau kena panah petir..hehehe…apepun, enjoy!!!

  13. *ayu* says:

    bestnya ell!!! leh buat mini competition ni…

  14. ~ Lady ell ~ says:

    Joyah Sempoi>
    woah,jgn cakap camtu..takut dengar.sekali sekala syok cik joyah dpt hiburan camni…:)

    ayu>
    ha'ah sis..kalau ngan family tu.. siap gelak2 lagi.mcm2 komen leh dengar.tk dpt masuk reality show ,dpt masuk family comptition pn syok..

  15. zeti says:

    bestnye ell.. zt tatau pun ada mic camni.. thanks for the info.. kat sini ada jual ke? cewah, mcm la ada duit nk beli :p

  16. ~ Lady ell ~ says:

    zeti>
    tu la..ell pn baru tau ada menda camni…kat malaysia ada..tp secara on9.hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s