Hujan oh Hujan..

Posted: 09/04/2009 in family, makan

Thursday,April 9,2009

U’ols, sekarang kat tmpt Ell ni..asal petang je hujan,petang je hujan.Tp tk tentu jugak la.Kadang2 sehari panas ,3 hari hujan,kdg2 panas atau hujan je memanjang…Pendek kata aktiviti riadah luar rumah petang2 tu asyik la trgendala/trbantut.Kalau redup,berangin syok gak main kejar2 kan..hahaha
Disebabkan semalam hari cuti,n hsbn pn stay kt umah tk kemana. so, we decide nk tengok movies. Dvdrip dwnloads.Puas.. cuma tk sepuas mcm tgk kt panggung.Maka aktiviti sampingan pn brtambah… Apalagi kalau hujan2 ni sedap na makan dn tido.Tp tk mau lh tido,nmpk sgt malasnye depan mak mertua.:P Agaknya lh kan…hari hujan ni kantung makanan pn mengembang ekk🙂 . Perut rasa kosong je..asyik2 nk kene isi. (alasan):P

Gambar diambil dr balcony rumah loteng.Yg kelihatan tu backyard rumah sblh..

Ok,Ell mulakan dgn menu b/fast eh.Pg smlm Ell buat sandwich.Tp sandwich ni selalu gak Ell buat utk b/fast n bekal ank2 gi skolah.Jd bkn lah perkara luarbiasa :P…

Sandwich telur

Tengahhari we’ols mkn bubur.Ala2 bubur lambuk la..tp tk cukup syarat,rasanya ok gak.Asal dh bubuh rempah tu, mmg sedap la.(Made by MIL)

Bila hujan dh mula turun sebelah petang,mulalah perut minta diisi lg.Salahkan perut ya..asyik nge’rap’ tk habis2:) Ell ada 2btg pisang tanduk yg dh masak, n mmg mintak utk di mkn agaknya.Apalagi yg boleh buat ngan pisang tanduk di waktu petang kalau tk menggoreng kan(biasanya).

Pisang tanduk goreng dgn cicah kuah kicap power😛

Sambil orang minum petang,2 beradik(Marsha n Aryan) ni duk kt tepi pintu..ntah apa yg disembangkan.Mcm dh beso je dak Aryan tu.Nmpk sweet sgt brsembang sambil gelak2 . So,Ell amik gambar derang n sempat plak senyum tengok cam.Dina tk join sbb die tido.
Owh,tk habis kt situ ye menu Ell smlm..bila dh full ngan pisang goreng tu..konon2 malas nk mkn malam..sbb nk buat moviethon (tengok movie tanpa henti) lg pn kalau lapo sgt,ulang je mkn bubur tu.Dh siap bg mkn semua ank2..Ell teruskan misi membuat cookies (almond n choc chip) .Bila dh siap,we’ols layanlh movies dgn cookies ni…

Cookies yg ada terang ada gelap ni,sbb tk ikut masa bakar🙂 maklum ye,ini cubaan pertama mmbuat cookies,hiks
janji sedap!

resepi di ambil disini.tq sis.:)

inilh dier movies yg kami tonton.. :-

1.Passanger – 3 1/2 stars
2.Underworld 3 – 4 1/2 stars
3.X-men origins – 4 stars
4.Balls Out Gary The Tennis Coach – 3 1/2 stars
Rating ni Ell bg mengikut yg Ell rasa patut🙂
So,apa masej yg ada dlm n3 ni?Huh! mcm lh brmasej sgt..:D.Takdelh u’ols..ini n3 suka suki dihari cuti..:) Mari habiskan masa ngan menonton muuuveees sambil goyang kaki di depan PC mkn coookies .Hahaha..Owh,masejnya ada …luangkan masa yg kualiti dgn family.:)
Comments
  1. e_ja says:

    betul lah ell..kat segmt pun ptg je ujan..ni pun dah gelap sgt nak ujan ni..:)bila ujan perut pun lapar je kan..yessszaaa, sila salahkan ujan..ekekeke…

  2. eya says:

    time ujan2 ni,mmg lapo sokmo.

  3. ~ Lady ell ~ says:

    e-ja>kak rasanya mmg cuaca yg dh tk menentu…eya>nk kene lebihkn stok mknn kt umah ni…senang bila time hujan..:D

  4. neezareef says:

    amobi sonots nya mkn2 dlm ujan tuh…pisang tanduk goreng tu ermmmmphhh….

  5. T.u.Y.a says:

    kak ell..terliur lak tgk bubur tu..menarik..tertarik..meleleh lak air liur nih..huhuhu

  6. Izan says:

    bagus la ell ni. saya kalau hujan tarik selimut. ell kalau hujan siap masak tu… sgt rajin. p/s: bubur tu sungguh meggoda perut saya… =)

  7. rasp says:

    tul lah sis…bila sejuk perut pun mula buat album solo ‘keroncong utk diisi’ gitu😀 wah if umah u dekat, i dah redah hujan, lepak2 kat umah u..food yummylicious tul!

  8. Joyah Sempoi says:

    mmhhh…kat sini plak biler dah masuk spring nie, cuaca pun sentiasa tak menentu…yang pasti bunga2an banyak dan cantik sangat viewnya…kadang2 tuh matahari terpacak jerk but of course tak rase kepanasan…still sejuk lagi..pastu tetiba jerk mendung…cam nak ujan…tp tak nak ujan…kadang2 tuh seharian gelap jerk mcm nak ujan…

  9. Yan says:

    wattttttttttt!!coklet cip???itu feveret yan tuh.. ekeke..dulu ms arwah mak ade.. tiap2 taun raya mesti wat..pastu turun kat yan..tp yg baguihnye tiap kali nak wat.. tiap kali tu tgk buku.. tak penahnye nak igt.. kikikiki

  10. ~ Lady ell ~ says:

    neezareef>nk sket tak?tp kulit pisang jer ader hahaha.sajer je gurau.:)tuya>uish,sampai meleleh air liur ke..hiks.lap cepat!izan>depan mertua kene la sopan.:P.itupn masak yg simple jer..mana de susah pn..:)rasp>sis,kalau betullh u nk lepak kt sini,mesti ell buat food yg lg best.:Pjoyah sempoi>seronok dengar cik joyah citer.nnt boleh wat n3 pasal spring eh.bertuah cik joyah dpt merasa mcm2 musim.yan>slalu buat time raya?nnt jemput ell dtg raya kt umah cik yan eh.biasalh..ell pn kadang2 resepi yg slalu buat pn leh lupa..:D

  11. Dee says:

    ell..nklah cookies sket..org johor kalo mkn pisang mesti cicah kuah kicap eh..btw my x boss yb pontian tu dpt jawatan dlm kabinet..congrats to him lah..

  12. ladyell says:

    dee>cookies tu sehari je dh abis..owh kuah kicap bg power.penyedap rasa..:)i see..congrats to him.

  13. ARIFFDA says:

    sgt sedap biskut itu…tapi goreng pisang tu pun sodap, cicah ngan sambal kicap…meleleh

  14. ~ Lady ell ~ says:

    ariffda>nk sket ke..?sayangnya dh abis..tinggal gambo je bada..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s