~HADIAH~

Posted: 04/04/2009 in daughters

Saturday,April 4,2009

Salam alls..

N3 kali ni Ell nk share dgn u’olls satu lg kegembiraan Ell sekeluarga.Ell ada terima sekeping kertas undangan dr sekolah agama Marsha .So,smlm ( jumaat) lps lunch kul 2ptg tu terus we’ols brsiap2 nak pergi Sek.Agama Lebai Muhammad Yakkub (sek.agama Ayer Baloi).Ada apa? We’ols gi MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH PELAJAR CEMERLANG 2008.Walaupn agak lambat cikgu cikgi sekolah tu arrange kn majlis tu..tp ok lh dr tak de kan..

Marsha mendpt PELAJAR CEMERLANG AL-QURAN 2008 bg tahun satu keseluruhan.(Wah..bangga ni maknyer..:) ) Oh 2 hadiah yg Marsha dapat.Yang satu lagi tu sempena menyambut MAULIDURRASUL peringkat sekolah yang diadakan baru2 ni,Marsha berjaya merangkul hadiah tempat ke-2 /naib johan bg TULISAN JAWI TERCANTIK.Mana rupa tulisan yg dipertandingkan tu pn Ell tk tengok. Tp tulisan jawi Marsha mmg ok sepanjang yg Ell tengok bg budak tahun 1..

Itu dier..Marsha ketika disampaikan anugerah🙂

Me n Marsha slps majlis anugerah

Bukti dn kenangan utk meneruskan semangat

Dengan berkat doa yg tak putus2 , Alhamdulillah Marsha sedikit demi sedikit menunjukkan yg dia boleh cemerlang dlm pelajaran.Walaupn hampir2 mendpt 3 tempat teratas dlm kelas (mngkin krana leka sikit),tp boleh lh juga dibanggakan.Tak sia2 usaha keras dia selama ni dn kita hargai atas kejayaan dia.Mudah2 itu menjd perangsang dan dorongan utk dia lebih berusaha utk lebih cemerlang.Hrp2 boleh lh dia jadi anak yg berguna dan berjaya di masa depan.Sebagai kakak ,harap dia boleh menjadi contoh yang baik kpd adik2nya.INSYA’ALLAH….

*Hari ni (sabtu,4 april, 2009 ) ada majlis sambutan Maulidurrasul di Ayer Baloi (tempat Ell ) .Marilh kita bersama2 berselawat keatas nabi junjungan kita.:)


Comments
  1. ARIFFDA says:

    tahniah pada ell&hubby..sbb berjaya didik marsha..xrugi ell jadi fulltime housewife..(ni buat bada semangat nak berenti keje makin menebal)wakaka

  2. Signorina Syima says:

    cerdiknya marsha… bagus! satu lagi bakal pelapis negara yg berwawasan..

  3. Lieya says:

    Wahhhhh bagusnyeeee..Tahniahhh tahniah tahniahhh… satu permulaan yg bagus… ehehehe… Teruskan mendidik Marsya dan yg lelainnn…

  4. cHeRyNa PiReS says:

    congrats marsha! aunty sha doakan sentiasa berjaya dan jd anak solehah…congrats to ell and hubby…semoga sentiasa berusaha memberikan yg terbaik utk marsha k!!!!

  5. ~ Lady ell ~ says:

    ariffda>tima kasih bada…eh,ko jgn nk buat giler..kalau ko benti keje nnt kang aku diperslahkan .aku tk nak…:)signorina syima>mudah2 syima..tp pelapis yg keberapa lapis ekk.:P dh bnyk sgt lapis2 nya..:)lieya>tq3…harap2 permulaan ni akan terus sampai ke penghujung kan lieya..^_^cheryna pires>tq sha…insya'allah ell akan kuatkn semangt utk beri yg trbaik utk2 anak2 ell.bukn senang nk asuh budak2 ni sha..:)bnyk betul cabarannya…beru sedar betapa susah mak bapak kita dulu.

  6. Jenna says:

    tahniah utk marsha..:) sbb jd pelajar cemerlang.. tak sia2 usaha gigih ell..

  7. Joyah Sempoi says:

    congrats ladyell…mmg bukan senang nak didik anak jd orangkan??…lepaih ni leh menuntut kat ladyell plak..huhuhu..teruskan usaha, Chai Yok Marsha!!!

  8. ~ Lady ell ~ says:

    jenna>hi kak..lama tk dengar berita.terima kasih ucapan tahniah.usaha gigih tu dr marsah sendiri..mak die ni bg dorongan je..:)Joyah Sempoi>tq..:)mmg bukan senang Joyah.lebih2 lg anak2 yg nk membesar ni.mcm2 dia demand .nnt cik joyah faham sendiri.eh,apa plak nk menuntut dr ell.rasanya cik joyah lg hebat dr ell nih🙂

  9. Yan says:

    heheh itula orang kata sejuk perut ibu mengandung bile tgk anaknye berjaya..Bertuah sungguh Ell.. harap Qis pun sok2 jadik camni..Anak Ell name Marsha yer… ske name tu.. sbb dulu ske Marsha AF3.. heheh.. mujur tak terbagi name anak dgn name tu..

  10. Izan says:

    congrates to marsha.. tak lupa jugak pada parents yang telah berjaya mendidik marsha menjadi pelajar cemerlang.ni la salah satu kebaikan kalau ibu adalah full housewife. at least boleh sentiasa berada disisi anak dan menjaga segala keperluan mereka. anak2 terbiar zaman sekarang adalah disebabkan ibubapa yang sibuk bekerja dan tak pedulikan kebajikan mereka. sian anak2 zaman skang kan?

  11. ~ Lady ell ~ says:

    Izan>tq izan..didikan tu bkn dr ell suami isteri jer..kalau tk de cikgunya yg mengajar,susah juga.:)kdg2 ada benda yg cikgu je boleh tegur kita ni parents salah.ada perkara lain pulak,cikgunya susah nk fahamkn..tp kita ni pulak sbg parent kene bg faham..mcm2..yup,kesian budak sekarang.dh lh kurang perhatian,diabaikan pulak.tp ell respect career women yg boleh bg masa tau.ank2 cemerlang, family bahagia..contoh kan,sis RASP tau.risik2 lh tanya kt dier..:)

  12. ~ Lady ell ~ says:

    yan>yelah,bila dh besar ni hati jadi sejuk pulak..Insya'allah Qis bijak jugak..:)haa..ni nk citer sket nih.marsha tu dh bg nama sblm wujud AF.sbb marsha lahir thn 2001,AF tu start thn 2003(kalau tk silap).Lg pn yan..masa tu namnya mmg unik la..org laen tk guna sgt. hey,kalau yan nk bg anak nama marsha tu pn tk salah,ok apa.maknanya pn bagus (subur menghijau)mudah2an dia tetap subur dan terus subur membesar kan.?.kalau mcm marsha ni..namanya panjang,bnyklh cantuman maknanya..terkojut nnt yan..:D

  13. @t00neY r00neY® says:

    smoga marsha sentiase berjayasalam sayang kak atun…tuk marsha..wakakakaka

  14. ~ Lady ell ~ says:

    insya’allah..trima kasih turut mendoakan kejayaan marsha.salam syang utk kak atune..(kak lah sangat) 😀

  15. Dee says:

    congrats to marsha, ell n hubby..bkn senang nk didik anak minat agama..mesti banggakan..

  16. ~ Lady ell ~ says:

    dee>tq n alhamdulillah dee..mmg agak susah jugak..yg penting kene balance sbnrnya..tk boleh satu arah je..bg dia pilihan n tekankan asas agama tu yg penting.kan dee.:)

  17. Moralle says:

    congrats to marsha, aunty doakan marsha akan sentiasa menjadi pelajar yg cemerlang k….muach muachhssssss…

  18. ~ Lady ell ~ says:

    Moralle>tq aunty moralle.:)*smooch n hugs*

  19. ct rahani says:

    pandainya marsha.. arap2 berjaya dunia akhirat..akak.. ader je halangan nk jpe.. hopefully ader la kesempatan kan..

  20. ~ Lady ell ~ says:

    ct rahani>insya'allah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s