HEY YOU!! listen here~

Posted: 28/03/2009 in blogger

Salam pembuka bicara… sebelum itu,ell nk memohon maaf andai n3 kali ni akan menyinggung perasaan sesiapa dn ell rasa ell agak emo sket..
Apa yg Ell nk katakan disini,mengenai ‘copy&paste gang’.Sebab apa Ell panggil cam tu?sbb perangai yg sgt tk berhemah,masuk blog org,pilih article then copy n paste sesuka hati every single letter of the post.Hey the “culprit” (sorry the word is exaggeration) itu tdk memberi apa2 credits pn kpd ideas kamu. Ini betul2 menyakitkn hati.
Imagine u’ols did the brain storming for a single blog post then somebody meniru n masukkan dlm blog d’ols pulak… and no simple “TY” or “Thanks” or even a link in return. Ell mengaku Ell bukanlh penulis blog yg bagus,tp ideas yg di posting itu adalah dr diri Ell sendiri..Kadang2 Ell pn copy from other sources tp Ell pastikan akan bg credits to them n I only quote some part not paste them all at once.cth:-hadis,surah,tips or apa2 saja kata2 hikmah.itu mmg elok utk kita kongsi kan…tp yg tk logiknya disini,kehidupan Ell dlm satu hari boleh ‘exactly’same dgn org lain..dgn setiap patah perkataan pulak tu…ini berlaku pd Ell punya 2 entry yg seblm ..

*itulh perlunya web traffic..
*wajib meminta izin sblm mengambil sesuatu hak org lain.kn dh diajar dr kecik..tk kn tk masuk ajar pulak….ini perkara basic yg kita perlu tahu…
*oh ya, jgn lupa tengok trailer teleserye ‘A Time For Us’ yg Ell sediakan kt previous n3 ya…:P

Comments
  1. Signorina Syima says:

    awat ni kak ell.. meh bagi kat sy link tu… sy maki sket…tak mo maki.. nak tgk blog dia macamana….

  2. *ayu* says:

    hey jahatnya!!!u go gurl!!! kasi pedas2 lagik!

  3. iena hamdi says:

    ish garangnyer… heheheh akak private blog akak kejap… ada org tak puas hati pasal entry hari tu siap ugut nak penampar n rosakkan kedai akak… nanti kalau dah ok akak bitau eh…

  4. T.u.Y.a says:

    kak ell..nak tgk blog org jahanam tu kak..bg le..

  5. Joyah Sempoi says:

    sabaq nah…manusia ni mmg macam2 jenis…susah nak kater…lg kita cakap camni,lg depa buat tak paham tau…

  6. ~ Lady ell ~ says:

    signorina syima>menyirap jugak dgn org yg spesis cam ni..tk pe syima,akak dh sound kt blog dia..kalau tk dtg mintak mahap ke apa ke…lantak lh die..ayu>mana perginya tatasusila adab dia…cukup lh sis,tk yah pedas sgt..tk tenteram nnt dia.iena hamdi>tk garang la…bayang kn jer..ell dgn nada yg lembut,sopan santun..tp penggunaa bahasa yg tegas.ayyoyo amma appa…siap ugut nk penampar n rosakkan kedai..? sbb n3 itu pn..ish,dahsyatnye…mmg betul lh tk muhasabah diri..Tuya>tk yah ler…abis citer kt sini udah ler.Joyah sempoi>mmg sabar ni cik joyah…tk baek marah2 kan…cuma melepaskan ketidak puasan hati jer…kalau tk, hati tk tenang cik joyah…:)

  7. Izan says:

    lor… ada jugak ker org camtu… kita berblog ni nak bercerita tentang kita atau idea2 kita. agaknyer dia kekeringan idea tak. tu yang kopipes idea org tu…

  8. ~ Lady ell ~ says:

    tk pe la izan..kalu dh kering idea…tp mintak la izin..kan tk logik kita buat apa semuanya sama dlm satu hari..rilex dpn tv,dia pn rilex dpn tv..siap sama pukul berapa pulak tuh.n semuanya lh~ell percaya ada kebetulan..tp tdklh boleh sama 100%.

  9. Rui says:

    ish, serious? panas jugak kalo orang amik semu sebijik hasil usaha kita kan..p/s: cik elly turun padang tak esok?! he he ;D

  10. ~ Lady ell ~ says:

    nnti cik elly bg link dia,tngok sndiri..turun padang? tk fhmlh..Allahuakbar…

  11. Jenna says:

    senang jer ell. copy n paste balik mana2 n3 dia.. tgk dia nk hangen ke tak.. org cam ni tak leh nk sound2 jer..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    Jenna>ok gak idea tu…tp masalhnya dia new comer n tk de apa yg baguz pn….itu pn nmpk cam ciplak tah sape2 punyer je…>:}

  13. e_ja says:

    ell,uihh melampau tuh klau main copy paste hakcipta kita sesuka hati mcmtu je..mmg boleh mendtgkan marah nih!!!..huhuh..(teremo sama pulak)

  14. ~ Lady ell ~ says:

    eja>kak,kalau mintak izin ke..link kn blog kita ke..ell tk kesah..tp ini hak!harus diperthnkan.dh lh dtg tk bg salam..

  15. @t00neY r00neY® says:

    mmg marah la ell…aku pon marah…xde ide wat cara xde ide kn?sungguh berhemah cara ko marah

  16. z a z a a f f e n d i says:

    ape yg za dpt katekan..sian org tu..sangat simpati..muahaha..

  17. ~ Lady ell ~ says:

    atooney rooney>marah berhemah?hahaha..itu cara nasihat cam adik ngan kakak jer…bg kesedaran.zazaaffendi>za,kesian kt org tu buat mende nyer…kesian kt akak ko ni ha…:P

  18. z a z a a f f e n d i says:

    kesian sebab org suh bukak blog pkai idea sdri..ni men ciplak..so kesian la kat dia..tuhan anugerah akal fikiran kasi dia berfikir mane baik mane buruk..kekekeke..

  19. Jade says:

    ell, same le kita.. pernah alami.. bengan giler.. depa ni mmg xde idea smpi nk ciluk idea org lain.. menchik

  20. ~ Lady ell ~ says:

    zazaaffendi>za,rasanya die ada akal fikiran..tp tk panjang.fikiran singkat.jade>terukkan org camni.yg geram tu..smpai skrng ni masih tk mau tunjuk muka.

  21. rasp says:

    uish ini lanun blog ek! mau kena tembak ka, mau kena tumbuk dusyum dusyum…

  22. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>tk maulh tembak..ganazz sgt nmpk nya tu..ikut hati mau tumbuk dusyum2..tp apakan daya,tk tercapai dek tgn ku..:)ntah orng nya kt mana pn tk tau..

  23. Dee says:

    isshh..jahatnyer curi orgnyer idea..n lifestory..sian ell..ntah2 ramai yg buat gitu..x malukan..

  24. ~ Lady ell ~ says:

    dee>idea tk pe lg dee,tp kalau lifestory tu mmg melampau..

  25. eya says:

    kasi hantam je ell..xleh dibiaqkan org2 yg cmni.

  26. ~ Lady ell ~ says:

    eya>tk pe,pelan2.kasi die bengang.kita tegur ngan cara sopan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s