~Kahit Isang Saglit~

Posted: 27/03/2009 in clips, entertainment

Friday,March 27,2009

Hello n hi…

U’ols, ingat apa yg Ell dh janji at previous n3? Ell nk citer sket synopsis teleserye ‘A Time For Us’ yang ditayangkan kt rtm2 tu.Title n3 ni adalah title drama ni dlm bahasa tagalog yg brmaksud ‘Even For Just One Moment’ tp bila disiarkan di Malaysia title drama ni diubah ‘A Time For Us’. Sebelum u’ols baca synopsis drama ni, apa kata u’ols tengok dulu trailer ni .tp u’ols pause/mute/stop Ell’s Playlist kat bawah blog ni supaya lebih kensentrasi ..Enjoy!

Ha..cam ner, best ?

Ok, the synopsis goes like this:-

Bringing you Jericho Rosales (Echo) and Carmen Soo (Msian model & actreess) together in a very love story of 2 worlds. Rocky Santillan(Jericho Rosales) son of policeman yang mati dibunuh & his mom terkena serangan jantung dan mati akibat terkejut dgn kematian suaminya di sebuah pantai.Margaret/Garie(Carmen soo) hidup gembira bersama ibu dan ayahnya tp disuatu pagi apabila bagun dr tidur,dia dapati ayahnya pergi meninggalkan dia dan ibunya utk menyelamatkan diri dr diburu pihak berkuasa(tetapi dia tdk tahu).Ayahnya seorang Filipino bernama Ronaldo Dimandal(Albert Martinez).Kemudian Garie dan ibunya tinggal bersama neneknya(Louisa Chong) yg tk mahu mereka mengingati sedikit pn tentang ayahnya kerana seorang asing dan penjenayah.
Rocky seorang polis di jabatan Philippines Drug Enforcement Agency(PDEA) dtg ke Malaysia utk menyiasat dan mencari org yg terlibat dgn kematian ayahnya.Dan dia masih ingat wajah org yg bertemu ayahnya dimalam sebelum ayahnya dijumpai mati ( ayah Garie).Setelah 15 thn,Garie masih berharap akan berjumpa ayahnya dan dia bercadang pergi mencari ayahnya di Philippines. As you can clearly see the connection… they are actually searching for the same MAN!! wow….
Semasa di Malaysia,dlm keadaan yang kecoh krn Rocky dikejar penjahat yg ada kaitan dgn kes siasatannya,dia bertembung dgn Garie dlm sebuah teksi dan disitulah segala bibit percintaan bermula.Tp percintaan mereka penuh halangan dan rintangan…..~

*Drama ni akan menimbulkan pelbagai perasaan …n kalau nk nangis or senyum sensorang itu normal..:)
*Tk dpt pulak Ell carik kat you tube intro drama ni versi Malaysia.(English song).
*keseluruhan cerita ni menggunakan bahsa tagalog n english dan sket2 bahasa melayu..
*Ell jangka drama ni mesti meletopss mcm kt philippines…

Comments
  1. ct rahani says:

    adeh la.. klu x kje sure melekat gak dpn tv nih.. sy pun minat citer philiphines nih..ermm.. beshnya jd surirumah..

  2. Dee says:

    wah..tgk trailer pun dh rasa best..tp bila kalanya nk tgk..huhuhu..ada jual dvd citer ni x?

  3. Jenna says:

    dah lama tak tgk citer filipina ni.. citer diaorang ni lau dah tgk.. tak leh nak tinggal..lau tak hati tak tenteram.. nk buat keje kt ofis pn tak tenang.. betul tak ell..:)

  4. ~ Lady ell ~ says:

    ct rahani>pandai pulak ekk rtm amik citer yg best2..:)kalau tayang kt astro senang sket kan..astro kn slalu ulang2 tayang…tk pe,cari rezeki tu lg penting..:)Dee>baru lg citer ni..tk tau lh ell kalau dh kuar vcd or dvd..:)Jenna>mcm tu sekali penangan citer philippine nih…rasa mcm 'ketagih ' kn kak..:)

  5. e_ja says:

    best ke cite ni ell??..akak mcm prnh tertgk sekali kat tv..hehehe..tp pastu x prnh tgk lagi..huhu..xpe pasni leh try tgk ni..:)

  6. ~ Lady ell ~ says:

    eja>best kak..try la tengok..kalau akak tengok mesti terus ketagih nk tengok esoknya…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s