~ A Time For Us ~

Posted: 25/03/2009 in entertainment

Wednesday,March 25,2009

Ini lah u’ols,Ell nk citer sket.Dh lama tk tengok Jericho Rosales ni berlakon kan..n kalau tk salah Ell,last drama series yg ditayangkan kt malaysia dulu is Pangako Sayo & Sanay wala nang wakas bersama pompuan cantik filipino kristine hermosa yang time tu cerita paling ‘berhantu’ kt Malaysia..:D
And last week(tuesday),disebabkn nk rilex sesaja depan tv tralih pulak channel rtm2 dr tv3 kul 12.30tgh hari.Lepas tengok sekejap terus melekat tk nk beralih.Antara yg menarik perhatian Ell, Jericho Rosales berlakon kt Malaysia .Time tu dlm hati ,ait! citer apa plak nih.Dari 10mnt ke 20 mnt ke setengah jam n seterusnya sampailah habis citer..rasa nk tengok plak esok harinya…wah..mmg best la u’ols citer nih.In 3rd episode,Ell dh stuck to it already.🙂

Cerita ni dilakonkan oleh pelakon hebat Philippines Jericho Rosales dan Carmen soo , pelakon /model cantik dr Malaysia serta dibantu oleh pelakon2 hebat dr kedua2 negara.
Carmen acts well and they look good together…bila tengok drama ni kan,Carmen nmpk betul2 mcm filipino.

Dgn kerjasama 2 negara Philippines(ABS-CBN) dan Malaysia(Double vision),cerita ni tambah menarik setiap hari.Nice to watch! Apa yg Ell baca,pengarahnya Gilbert Perez meninggal dunia akibat serangan jantung pada July 16th,2008 dan teleserye ini was his last project as a director.Nasib baik sempat habiskan keseluruhan penggambaran cerita nih.

For da next entry,Ell nk citerkan sedikit mengenai synopsis cerita ‘ A Time For Us’ atau bahasa tagalognya ‘Kahit Isang Saglit’ (KIS).So,check it out….

*Baru ditayangkan di Malaysia pd 12 mac 2009 (rtm2)
*Antara drama series yg membuatkan Ell melekat depan TV🙂



Comments
  1. Uncle says:

    salam .. nice entry .. bersyukur ku masih seorang pelajar .. huhu .. xperlu tgk cite2 cenggitu🙂

  2. ~ Lady ell ~ says:

    wah…baguslh uncle ni,dh bergelar ‘uncle’ pn masih belajar lg…:)

  3. Dee says:

    eh..kul 12.30? weekdays? camana nk tgk ell…huhuhu…

  4. Izan says:

    mmg org msia ada iras2 org pilipine pun. izan kat sini kalau tgh jalan2 ramai org philipine yang tanya izan, “org philipine ke?” ada yg siap ckp bahasa philipine ngan izan. hahahahhahahap/s: kat italy mmg ramai giller org philipine yang bermastautin di sini. =)

  5. @t00neY r00neY® says:

    biler la aku nk tgk eh?

  6. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>tk pe de…ell rasa mesti channel lain ada amik nnt.izan>ye la izan…kita serantau kan…kt italy ramai org philippines?mmg patut pn…negara derang susah nk carik mkn…atooney rooney>tk pe,ko kn dh trserempak live ngan die kt aiport dulu..aku rasa sbb tu kot dia ada kt Malaysia time tu….

  7. yan says:

    ermm filem mesia yg jericho berlakon tu tgk tak??ape ekk name muvienye lupa plak.. yg ada rosyam tu…sampai arini yan pn tak tengok2 lg cite ni

  8. tats26 says:

    Hi, t'was a hit here in the Phils.Filipinos all over the world loves Carmen Soo.For early treats to sweet moments of the show.Here's the link of their promo guestings in the Phils.OMG! They soo sweet esp.when they look into each other eyes.

    Jericho & Carmen singing Always be my Baby.

  9. ~ Lady ell ~ says:

    yann>oh,citer tu..lama dah…tahun 2006tajuknya 'bilut'.kisah org2 kt felda…pahit getir org2 terdahulu membuka tanah rancangan felda.watak jericho sket jer…dia wartawan kot..dr australia, nk tau tentang felda ni..tp time tu rosyam dh tua.:)

  10. rasp says:

    alamak sis, me bab2 crite sambung2 malas bebenor nak ikut..takde satu pun yg melekat di hati..no time aaa🙂 untung u leh curi2 masa in ur bz schedule tu kan…

  11. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>sis,mmg malas nk layan citer bersiri ni…nnt jadi'addict' tau…tp yg satu ni boleh la layan..tmbh pulak citer nya bagus.sbb time nya pn elok2 je tgh hari masa tk bnyk keje..dina dh balik tadika,marsha balik 1.30,elok je citer ni dh habis..n masak memasak tu haruslh kul 10-11 gitu kan…so,mmg midday ni masa rilex ar sis..:)kalau semua citer2 cenggini ell layan,hmmm…tk berasap lh dapur ell tu,tongkang pecah lh umah ell ni…:P tengok keadaan la kn…

  12. ~ Lady ell ~ says:

    tat26>hi! thnk u so much for dropping by.btw i've already watched all the videos about this drama series at youtube..:)nice to know u..salamat!

  13. eya says:

    best ke? mcm nk tgk la. dulu suke jericho ni dlm cite ape tu tjk dia..lupe lak..dia jd christian. sesuai sgt dia ngn ara.

  14. ~ Lady ell ~ says:

    eya>best ler..kalau tk ell tk promote dlm blog ni…cubalh tengok.kalau suka layan kn jer..lama dh die tk brlakon.last drama series tu yg tajuknya pangako sayo & sanay wala nang wakas..ya,citer yg sgt hit time tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s