~Berguguran~

Posted: 26/02/2009 in others, whatever

Thursday,February 26,2009

Daun-daun menguning berguguran dari pohonnya,
diterpa tiupan angin yang mengencang,
tidak puas rasanya menyaksikan
keindahan bunga-bungaan yang mekar berkembang,
turut layu serta berserakan dijalanan.

Ketika hujan dan angin datang silih berganti,
satu persatu kuntuman bunga mencium kebumi
petanda berakhirnya seri dimusim ini
akan tiba lagi dilain kali
nantikan saja musim indah yang diimpi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ha..apesal plak Ell berpuisi bagai nih.Sekarang dh pukul 1.15 pagi.Roh apa yg dh meresap dlm bdn Ell nih.Hahahaha

Sebenarnya tak de apa2 la u’ols.saje je sesekali Ell nak bersentimental sket.Pic kat atas tu gambar ikhsan dr hsbn Ell tau.Die yang men’snap’kan gambar tu kat tepi jaln kawasan tempat Ell nih..cantikan u’ols..rasa mcm kt oversea jer..org duk kat oversea lum tiba autumn,tp kt sini dh rasa dulu…

*thnx to my dear darling for this great pic

*musim luruh yg indah…
Comments
  1. eya says:

    <> a’ah la..cm musim luruh lak..pokok bunge ape tuh? <>

  2. e_ja says:

    mmg cantik ell..rasa mcm kat korea ponn ader..hehehe..

  3. ratna says:

    ha’ah..cantik..mcm kat oversea lak.. merasa la kannn..

  4. Signorina Syima says:

    suka jugak ngn pokok ni.. boleh feeling macam kat luar negara…

  5. ~ Lady ell ~ says:

    eya>tk tau lh eya .apa ke namanya pokok tu…majlis bandaran yg tanam…sepanjang jln ada.e_ja>hiks,akak mmg tk lari ngan korea die…mmg ye pn kak…rasa mcm kat korea ke,jepun ke..kn.ratna>jadi la bayangkan cam kt oversea..nk pegi blm tentu lagi..tah bila agaknya…syima>silalh feeling ye..boleh gak imagine yg kamu tgh berkejaran bersam chenta .hahahaa..

  6. iena hamdi says:

    heheheh macam kat korea pun ada gak…

  7. rasp says:

    cam musim cherry blossom gitu kan😀 leh verangan winter sonata ek *ihiks*

  8. Diana@Mama Adam Mukhriz says:

    wah santekkk tumpang feels cam kt obersea jap ell😉

  9. Dee says:

    cantik2..kdg2 kita lupa negara kita pun cantik gak..

  10. ~ Lady ell ~ says:

    iena hamdi>ha'ah..oversea yg tu lh ell nk ckp.mcm kt korea kan..rasp>sis,mmg tau sebijik cam cherry blossom.alahai..verangan je lh kita sis..

  11. ~ Lady ell ~ says:

    diana@mama adam mukhriz>boleh2 silakan..:)Dee>betul tu dee..

  12. Jenna says:

    dulu lau tgk citer winter sonata 2.. rase cam nk pegi korea jer.. nampak cantik jer… tp… rupe2 nyer x tak yah la bazir duit.. kt malaysia pn ade gak erkk!!.. pegi jer kt tempat ell..

  13. ~Lady ell~ says:

    hehe..kak,kt tmpt ell ni pn ada musim…tp tk sure sethn bape kali pokok ni berbunga…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s