~Tag~Fridge

Posted: 24/02/2009 in blogger, friends, tag

Monday,February 2,2009

Tag from sis Rasp.Citer pasal fridge/peti ais/peti sejuk/icebox/esbok/peti beku.ha,apalagi panggilannya..semua tu benda yg sama kan..
RULES:
1.Amik gambar peti ais


~dh,amik kiri kanan lagi..sib baik tk suruh amik dlm esbok..:P

jgn trperanjat ..sekali 3 esbok kt umah Ell nih.Fungsinya pn brlainan..disamping fungsinya yg membantu menambahkan bil letrik.hehehe..
~yg tgh2 tu utk simpanan bhn2 memasak sprt sayur2, bawang ,cili,halia,serai,lengkuas yg siap kisar..maklumlah MIL ni tukang masak yg raaajin memasak.So,semua bhn2 harus dh siap2 sedia dikisar supaya tak leceh.freezernya ell letak karipap,donut,burger,dan semua2 mknn segera yg memerlukan pembekuan..
~yg sblh kirinya tu tempat simpanan mknn yg boleh jd kudap2an..cth:-air minum,yogurt,cake,choc ,buah2an dn yg seangkatannya..freezernya yg bawah tu ell letak ice n ice-cream
~yg rendah sekali tu freezer.tmpt simpanan stok lauk2 selama seminggu…brfungsi jugak sbg meja utk menyediakan bhn2 masak sprt potong bawang ,siang sayur atau sbg nya..
2.Explain apa yang ada kat depan pintu peti ais tu
~tk de apa bende sangat..tk de apa yg best pun kt pintu peti ais tu.tak kosa ah nk touch-up2 jd menarik lebih dr tuannya…hahaha.cuma ada la 2-3 ketul FM buat kenangan..
~yg bentuk baju tu dr Melbourn,Australia.MIL nephew yg kasi bila dia balik jumpa parents dia coz dia menetap kt sana..
~U’ols nmpk yg kaler biru tu..ha, yg tu baru melekat kt situ lebih kurang sebulan coz MIL beli kat Thailand masa dia melawat Bangkok aritu.
~FM yg ni paling Ell suka .My hsbn yg beli .. lupa plak bila masanya..tp lama dh..
‘People who don’t like cats were probably mice in an earlier life🙂
3.Brand apa

~Dh nmpk kn brand apa..tp freezer tu tk tau plak brand apa coz label nya dh tanggal sblm Ell kawen 8 thn yg lepas…ngee..

4.Tag org lain plak

Sesape yg nk buat tag ni hambik ler..tiada paksaan dn tk juga digalakkan..hehehe

Siap !!

*Yg pasti tag nih mesti org pompuan yg suka duk kt dapur, tengok peti sejuk dia tetiap hari n tercetusnya idea nk mengetag org dgn tag nih.ish! tk de koje!! Siapapn yg mencipta tag ni,time kasih la sbb tk suruh plak snap isi dlm peti sejuk tu ekk.Kalau tidak,kompem u’ols heran camne lh Ladyell leh penuhkan semua peti ais tu sbb semua peti ais tu mmg sgt compact.Semua yg isi dlm tu mmg sgt memerlukan duduk dlm tu. Bkn sesaje tau nk ada smpai 2 fridge n 1 freezer.kekadang smpai tk muat2 dibuatnya..

Comments
  1. @t00neY r00neY® says:

    patotla suke masakbyk fridge rupenye

  2. ratna says:

    byknyer peti sejuk awak..

  3. rasp says:

    1st, thx ek sis sudi buat tag nie..wah 3 fridge tu! sesuai dgn u yg pandai masak nie!

  4. Izan says:

    banyaknyer petia ais dia. smpi 3 ha.. dasyat…

  5. ARIFFDA says:

    rasa mcm kat kodai bila tgk esbok ell sampai 3…

  6. ~ Lady ell ~ says:

    atooney rooney>nape bnyk fridge boleh jadi suka masak.ada kene mengene eh..alah mertua aku yg rajin masak..sampaikan kalau ank2 die balik,lewat mlm die dh siap2 keluar bhn2..n pagi2 sibuk le die kt dapur..pd die kalu tk de org tolong pn tk pe…die nk ank2 die mkn hasil air tgn die sendiri..tp kalu tolong kt dapur tunjuk muka tu semestinya la…ratna>bnyk tu mmg satu keperluan.bkn sesaja..MIL ni buat cencaluk,simpan dlm fridge…buat lempuk,tempuyak, semua simpan dlm freezer n apa lagi..ish!mcm2 la…lada kisar,bwg kisar, semua tu dlm kuantiti yg byk ..ell rasa kalau kami duduk sefamily ,fridge yg kecik tu dh memadai kot.tp ni ell stay ngan MIL. rasp>owh..not a problem…correction:sis,bkn ell yg pandai masak..ni semua keje2 mertua ell yg suka duk dapur memasak…:)izan>hahaha..dasyat ke..kalau tengok dlmnya…uish!lagi dasyat.compact habis dgn susunan mangkuk2 tupperware….

  7. ~ Lady ell ~ says:

    ARIFFDA>hehehe..cam kedai ke..? mai la pilih satu…

  8. Dee says:

    byknyer fridge..org kalo rajin masak mmglah kan..hehehe..dee lupa plak..nti dee buatlah tag ni..senang je..

  9. Redbloodsnow says:

    perhhhh..fridge sampai 3 akak cayammm?? klass ko kak..heheklo Zie belikan mum frideg spai 3 mcm akak gnie..mahunyer happie seakan die ek..hehehe😛

  10. Rui says:

    cik elly, pinjam quote dari FM tu k..🙂 kita linkkan teros ke entry ini, he he..

  11. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ says:

    huhu….sure rajin masak ni…hehee…

  12. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>alah dee..biasa2 aja…nnt dee buat plak eh:)Redbloodsnow>klass apanya zie..ni salah satu penyumbang bil letrik tinggi..:Pkalau zie belikan utk mak zie sampai 3 cenggini,kompem seminggu mak zie duk dapur nk manja2 ngan fridge tu.hehehe..(gurau je ekk)Rui>hey,no problem..apa saja yg nk pinjam,boleh aja..mcm tulh baru betul..minta izin dulu..jgn main rembat sembarangan jer..kan3x…mistaken identity>erm..biasa2 aja…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s