Taman Astakona..~

Posted: 14/01/2009 in flowers, MIL
Wednesday,14 January, 2009
U’ols nmpk tk n3 khemah n canopy sebelum ni ada some pic of orcid.Hehehe sebenarnya Ell mmg saja nk tayang orcid tu tengah mengembang..U’ols tau tk,ramah pulak pokok2 bunga MIL time BIL wedding aritu.Sempatlh Ell amik sket gmbr2nya sebab geram tengok bunga2 tu semua… U’ols nk cuci mata?mai lh sini…hehehe kt blog Ell je..



Inilah antara collection MIL Ell.Bnyk lg tau..Ell pn cuma amik yg menarik perhatian Ell je..Ada 2 pokok yg tk brbunga tu,Ell geram gak..gemukkss sgt dn yg penting menghijau.
Inilah die husb ell tgh kemas2 masa sblm mjlis hr tu..n MIL yg tengah membelai pokoknya tu..ptg smlm Ell snap gambar ni..hehe…
Petang ni MIL nk bersiap2 utk bercuti ke BANGKOK esok dgn her sibling & nephew 4hari 5mlm.So,mmg dh ‘tr-amanah’ utk menyiram all da pokoks trmasuk pokok cili,kari n ape2jelh jenis pokok…Alamak aii…ada ke masa Ell smpai 2 jam nih.
U’ols nk tau,kalau tk de masa lebih kurang 2 jam setakat nk menyiram pokok2 MIL tu,alamatnya layu la….ya,mmg mengambil masa sekurang2nya 2 jam tau..jgn tk caya…
*Ada sesape yg sudi mnjd org suruhan menyiram pokok? ngeh3..
*Skrg kt Pontian dh 5 hri tk de hujan, angin kuat jer yg ade…
Comments
  1. ARIFFDA says:

    ell..aku baru nak tanam minat pada orked..hahaha, mak aku pun byk koleksi orked n kat taman tasik taiping selalu ada pameran orked tau….sama la, kalau nak siram pokok bunga mak aku,makan msa 2jam gak….bil air naik sbb siram pokok je…

  2. Dee says:

    banyaknyer bunge…cantik2 lak tu..i tabiklah pd org yg rajin menanam ni..mmg georgeouslah itu orkeds…

  3. mummycool says:

    ish ish cantik sungguh laaaa tanaman mil ell ni… kalau mummy dekat sure mummy singgah bagi pasu mintak mil ell tolong tanamkan… hehehehe

  4. zeti says:

    byknyeeeee ell.. cntik2 lak tu.. sejuk je mata mmndang🙂 ish, xcited tul zt tgk orkid2 tu.. klu tgk life msti lg cntik😉

  5. Izan says:

    cantiknyer bunga ni sume… my mum pun giler orkid jugak.i pun suka tp orkid kene penjagaan yang rapi. org malas cam i ni tak seswai… =)

  6. cik wanie says:

    kak ell,kalau mama tgk bunga2 orkid nie,tentu dia akn belek2 tau,sbb mama wanie nie “hantu” orkid,kat umah nie siap ada rumah orkid lagi tau,hehehehehehehe:)

  7. Rui says:

    1) cik elly!2) saiz gambar besar2 laa3) nggak muat email, kalo iya pon sangat lambat4) bagaimana ya?😐5) he he

  8. reena says:

    wah…beshnye MIL jln2 pegi bangkok… ell tak join skali ke??hubby kite pon meng’gile’ dgn pokok oked nih yang… tapi skrg nih dah kurang sket sbb dah takde mase nak belai2 pokok tuh semua…hehe

  9. ~ lady ell ~ says:

    ariffda>tu ler..org2 tua kite ni mmg suka ngan mende2 nih.apa lg yg die nk buat kn…yg tk thn mmg bab bil tu…adoi,mencanak tinggi tetiap bln..tp aku tk kisah pn..aku tk bayor…:)dee>kata org,kalau menjd , tengok tgn gak..tp tk tau tang mana…:)mummycool>alahai mummy…bt pe susah2 bawak pasu bgai…kt sini pn bnyk yg MIL dh siap semai…kalau nasib baik n MIL murah hati senang2 je dpt free…zeti>mmg canti zeti..semua yg dtg mesti mesti trpegun..tu yg ell kata tmn astakona tuh..:)izan>tp u ada bkt jd petani modan tau…semua pokok tempatan yg tnm kt italy tu semua menjd..cayalah..cik wanie>ha'ah kn..org2 veteran ni itu jelh kejenye…menanam pokok sesaje…pokok pn ada umaj ekk…🙂rui>1.hah! la..nape besar plak size nyer…kirim satu2 tk leh ke..(hehehe kes penderaan nih) 2.hari ni kirim 1,esok kirim 1..n seterusnya lh..3.alah,gmbr yg penting2 je..tk semua pn tk pe.4.kalau tk boleh gak,cik elly redho je ler…5.tp nnt leh tk curik dr 'rui' nyer blog bile dh publish..hehehe.reena>alahai reena..nk join gi bangkok?ank2 sape nk tengok mkn pakai n sekolah derang..tk pe lh..kasi chance kt MIL je..hehehe hubby die plak yg ske..tp mmg kn,beli boleh nk2 bile kt kedai tu tgh berbunga2..tp bile part jaga..mak aiiih..malasnye…

  10. Yatt says:

    rajin nya jaga bunga2 ni…cantikkk sgt2…

  11. ~ Nana ~ says:

    wey…2 jam ke kena menyiram….aduyaiii….padanla pokok kat rumah aq ni mati sumer…hehehee…dasar pemalas kan aq ni..wah..ngaku punggggg……

  12. ct rahani says:

    k.ell..cantiknya bunga2 tue.. berseri2 umah klu de byk pokok bunga.. bila la leh terjah gi umah akak nie.. ekekeke…

  13. rasp says:

    wah sis, cantik lah munga2 orkid tu! 2 jam ek, iyelah laman besar, pokok byk…slamat maju jaya lah sis iye hehehehehhe…

  14. ~ lady ell ~ says:

    yatt>kak..org2 tua ni apa lg yg die nk buat…pokok je lh yg dibelainyer…nana>beb, 2 jam tengoklh bnyk mana pokoknye…abis kalau 2 pokok ko tk leh nk siram…tk tau lh nk ckp camner ..;)ct rahani>tu ler..tgn MIL akak tu mnjd pulak kalau menanam pokok.kalau akak ntah ler..correction~bkn umah akak..umah MIL akak je…rasp>sis, maju tu tk le..tp kalau setakat berjaya tu boleh la…berjaya la meyiram kesemua pokok.tu pn bg 2 shift..pagi n petang..tp kn,nk pecah rahsia tau..tk siram pn hari2…2 hari sekali cukup la…janji pokok2 tu tk mati…hiks*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s