kelam kabut….

Posted: 23/12/2008 in KL

Tuesday,23 Dec,2008

Esok Ell n family nk gi KL for BIL wedding sebelah pompuan ..stay kt Shah Alam.

Adeiii..mcm2 bende yg nk kene buat.baju lum packing lagi..arrgghhh! tensi2..cenggini yg Ell tk suke.nnt ade je bende yg kurang,ade je brg yg tinggal…U’ols sehari 2 ni Ell bz mengemaskn umah , tolong MIL sket2 siapkn bahan mknn utk kenduri nnt espc. sirap gula,bawang goreng,acar buah,kuah rojak utk menjamu org2 rewang 4-5 hari tuh.owh…sykur ada someone yg sudi dtg membantu meringankn beban..(jiran sekampung)

Oh ya,also siapkn perkakas sekolah.maklumlh habis je wedding BIL tu nnt dh naik sekolah.mmg kelam kabut.Ni sebelum nk gi KL harus Ell bereskn semua bende sbb nnt balik dr KL mmg dh tk de masa..budak2 ni apa die tau..kite ni je sehabis tenaga uruskn die..

gini le umpamanya Ell nih.

Dan,disebabkn banyk sgt bende yg nk dibuat..Aryan sedikit mcm kurang diperhatikan..sib baik ada kakaks..boleh tolong layan main2 n tengok2kn..TQ Marsha n Dina…saaayangg ank mama..

Ha..nmpk tk tangga umah Ell nih.kretip tk hubby buat pagar guna meja..ni semua idea spontan sbb pikir camne cara selamat nk elakkn Aryan panjat tangga…Puas dh sebenarnya carik safety gate nih.tp semuanya tk menepati ukuran ..tu ler,besor sgt tangga tuh. Hujung kaki meje tu ell balut ngan span supaya tk terhantuk kepala dak Aryan tuh.Adoiyaii..makin tk trkejar dek Aryan yg makin aktif tu.Pulak tu tk penah nk brjaln elok2..brlari je keje nye..kalau dh trlanggar kaki meja tu kn ke naya…So,ni mb cara selamat…dh trfikir nk buat sendiri je guna pagar kayu tk pun buat pagar grill..tp tk brkesempatan lagi…

*24-28 kt Shah Alam,Marsha n Dina dh setuju nk stayed back lg 2 hari rmh sepupu n uncle jade dia.Blik rmh saing dia org nnti.sape plak nk tolong tengok2 kn Aryan ni nnt.Harap2 dh ada jiran or sedare mare yg dtg merewang..boleh Ell melayan Aryan 24 jam depan mate n rilex sesaje…;P

Comments
  1. @t00neY r00neY® says:

    ell..ko xsempat2 pon stil blog eh..kikiki…cant wait!

  2. zeti says:

    shah alam? da dkat ngan umah zt🙂 klu free meh la ke umah😉 ehehe.. meh zt tlg jagakan aryan :p wah, nak saja🙂 eheheh.. pape pun, ell jaga diri sama ye.. jgn tlalu stress sgt nnt sakit plak🙂

  3. rasp says:

    sis better buat check list..i slalu buat check list utk most things..utk barang2 skolah ke, nak pack ke..insyaAllah tak tertinggal barang…mmg kreatip la sis nye pagar tu..leh tempah 1 tak *ihiks*neway, i will roger2 u lah ek..have a safe trip sis..

  4. Yatt says:

    wahhhh..bz amat2 ko yea ell..hehesmg segala nya selamat k..mmg kretip sungguh cara huby ell 2..sowi dah lama xterjah blog ko yea ell…bz maaaaa..hehe

  5. Rui says:

    1) cik elly! jumpa di shah alam nanti ;)2) wahh, dah modify rupanya meja penghalang aryan tu, dah ada kaler PINK kat setiap bucu2. mesti idea marsha & dina kan ;p3) he he, take care!

  6. ladyell says:

    atooney rooney>tu le die,tingkap ngan pintu tk bukak lg,ayam pn tido lg tk sempat pn brkokok aku dh bukak blog…hehehe boleh gitu..zeti>ell on jer..tp rasanya mmg tk cukup masa.lenkali,kalau panjang umo kite jumpa k.thnx zeti,ingatkn ell jaga diri..tp nk suh zeti tolong jagakn aryan rasa berat hati lh plak…nnt widuuuuu…rasp>ye..check list.thnx ingat kn ye sis..hahaha nk tempah…?tu xclusive tau..sanggup bayar kalau ell letak harga tinggi..hehehe nnt tk berbaloi plak…okeh sis,roger n out!yatt>alahai kak..ell pn nk say sori coz lama gak tk gi blog akak..;P akak pn lama tk update..tk cre ye kak yatt..rui>ha'ah la..kaler pink je saspek marsha n dina..clever sungguh mu nih.span tu itu je la yg ade…jumpa di shah alam..:)

  7. Alicia says:

    akak dulu pun gitu gak dek…malas nak beli2 kat kedai..wat jer cam gitu.😛

  8. mummycool says:

    alahai yang.. kalau shah alam tu dah dekat dengan subang.. boleh kita jumpa yang….

  9. lunaticg says:

    salam…kakakakaka….ni nak ajaq anak lompat tinggi ka?

  10. Mrs.Sheikh says:

    sabar2…jgn stres sgt…:)

  11. reena says:

    hehe.. singgahla sungai buloh yang…. opsss…

  12. moralle says:

    selamat berlibut sis……..cuti panjang jugak kat KL ek……take care🙂

  13. Nad Eusoff says:

    ribut yer sis..macam2 mender kena wat..takpe..asalkan sis baik2 saje

  14. cik wanie says:

    wah wah wah,kakak sayang wanie nie nak g kl yer,take care tau,will miss u alwaz…~hugs~

  15. Dee says:

    cantik pagar diy itu..xpe as long as anak2 selamatkan..

  16. LadyEll.. says:

    alicia>ha'ah,save budget kn kak…mummycool>nape tk bg tau awal2 mummy..kalu tk tentu dpt jumpa mummy yg cool nih.:)lunaticg>hehehe cam tu trick lompat tinggi…kene guna meja ekkmrs sheikh>sib baik ada adik tenangkn…reena>hehe boleh ke..nape tk bgtau awal2..kalu tk,boleh set time..moralle>waduh…liburan sesekali sis..penat tp puas..nadeusoff>akak ko nih mmg selalu baik,tk jahat pn…sib baik ribut je dik..kalau taufan..haish tk tau le akak.cik wanie>miss u 2 laling…hugs*dee>betul tu dee…

  17. *ayu* says:

    kreatif gak pagar untuk aryan tu..huhuhuhu

  18. ~ lady ell ~ says:

    ayu>boleh diterima pakai ekk sis…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s