Letih !!!..

Posted: 04/12/2008 in shopping, wedding
Tk habis lagi pasal bday Ell nih.bkn nya apa…cuma nk ucap kn berbanyak2 terima kasih pada u’ols yg dh wish utk Ell arituh.Bkn setakat kt comment box,shout box je..malah ada yg sms n siap buat entry special lagi…aduaii..trharunye Ell…tk sedar Ell trmenitiskn air mata tau..betul! cam poyo je ekk.thnx to wanie,yg wish tru sms n comment box.sis ayu ,sis rasp sms laen ,comment laen..entry special pn ada…alahai..trsentuh hati Ell nih.u’ols mmg ikhlas brsahabat ngan Ell…& pd u’ols,thnx a lot for da bday wishes…luv u’ols…..mmuahhhh*flying kisses*

Ok dah! tutup la cite bday tu…Smlm 3hb Ell n family + BIL n family gi shopping lagi..ni shopping fasa keberapa Ell tk kira…sbb dh bnyk fasa dh trmasuk MIL ngan hubby sendiri yg pegi…Kali ni gi carre4 Batu Pahat.Gegambaran harap maaf tk dpt ditayang kn….coz nk upload gambar pn letih babe!.

Gambar Aryan u’ols leh tengok..ni gambar memula yg diambik.

Dh kelaparan,we’ols melantak kt KFC.tayang gambar Aryan je ekk.coz yg laen semua tgh tk senonoh mengunyah makann.haha..kebulur….

Lps dh shopping bagai..we’ols gi rumah kwn my MIL kt area Batu Pahat gak bekas OCPD kt sini nk antar kad kawen .Singgah pn dh lewat petang,bual punya bual lps maghrib jugaklh we’ols gerak balik.Sampai umah pn dh mlm,angkut brg masuk umah n we’ols mkn nasi lemak kedai….

Habis mkn,semua mata pn layu n nk gerak pn dh malas…memasing nk tutup mata dn tido…Oh,tp Ell tidak..mmg jenis tk suka menangguh keje,makanya Ell buat kerje2 yg ‘bakal pengantin’ kite dh tmbah..

Ha tengok! the wedding Invitation Cards yg dicetak sendiri dh tiba.Cards ni kn naik bas je tau…kirim ngan driver bas dr KL-PONTIAN suh ltk kt bas station pontian n hubby pn gi amik…so,apa yg Ell kene buat?Card ni dtg masih suci (hiks)tanpa di lipat ,dicalar or digulung..makanya ,Ell kene olahkn kad tu jd mcm kad jemputanlh..kalau tunjuk tulisan je..tk elok plak nk menjemput org .ye tk?

500 keping kad dh selamat Ell kerjakan…tinggal 300 lg nk dilipat..

buat 2 version,satu yg gulung n ribbon utk org2 yg trpelajar mean ada deg,master or phd

Version ke-2 utk yg kurang cerdik sket (bahasa halusnya)…lipatkn je,pastu masuk dlm envelope..

Hahaha…u’ols percaya ke kad ni utk org cerdik dn kurang cerdik…mengarutlah! kad yg Ell lipat tu utk org2 kampung sekelian sebnyk 500..tu pn dh cut off..kalau tk, lebih gak 600 cards (sbb kt kg ni ramai gak yg ponteng tk gi jemputan,kata org yg incharge urusan jemputan kampung).Yg bergulung n ribbon tu utk sedare mare n kwn2 terdekat ahli keluarga…

Aryan peneman yg ketiduran…kesian ank mama.

Pic yg Ell amik pg tdi…masih tk siap lagi..coz smlm mmg mengantuk yg tramat sgt…

Tp semua dh settled siap masuk envelope hasil kerja MIL ,BIL n wife lps bfast.Dn sekarang dh selamat pd ‘org yg incharge urusan jemputan kampung’.

*Dr segi kos mmg kurang,tp dr segi kerja mmg brtambah😦

Comments
  1. Yatt says:

    wahhh..rajin tul ko yea ell..tp sweet kad 2..kalar pun lain dr yg lain..

  2. rasp says:

    bila bergotong royong nie, rasa besh skit lah sis..walupun penat but will be very memorable!

  3. e_ja says:

    smple but nice invitation card tu ell..suka pulak akak..hehehe..akak ni nmpak ape jer sume ponn suker..melampau tul lah..hehehe..

  4. @tune® says:

    kad kawen…cek!!!

  5. Mummy Cool says:

    ell memang rajin dan kreatif… lipat kad kawin pun memang lain dari yang lain… heheheh

  6. *ayu* says:

    sis! cantik la invitation cards tu…meletops!

  7. ladyell says:

    yatt>kak,rajin tu dipaksa..hakhak.kaler tu si pengantin yg pilih sendiri..rasp>betul sis..penat tp berbaloi…e-ja>simple kn kak…tu semua keje pengantin..atune>haha…ko ni kn…buat kn aku punye check list eh…ok,skrg apa lg yg kurang…mummycool>rajin tu ada la…tp kretip tu bakal pengantin kita yg request nk cam tu..ayu>ayyooo…meletups ke..? tebabhoo!!🙂

  8. Diana@Mama Adam Mukhriz says:

    cantik wed kad tue .. alahai aryan pun sama busy yer😉

  9. ladyell says:

    diana>tq diana….kembang BIL kalau tau diana puji:)aryan tu tumpang sibuk je…:)tp die letih lebih…

  10. reena says:

    tanteknye weddin’ card zaman skrg nih…jeles kite yang…. ekekkeke….

  11. ~ mzznana ~ says:

    ell….cun tu kad kawin…creative …bolehla aq wat sample tuk adik aq lak…wahaha..ntah bila la tu….so..bila ko turun kl…nnti roger2 ek..kalu sempat leh jumpa…wah..malu la..haha

  12. Rui says:

    1) hello cik elly :)2) official da ni, follow la nanti k3) tu kad jemputan pakcu ke, he he4) take care!

  13. ladyell says:

    reena>itu pn u baru lg kn sis…rasa gak yg dh advance tuh.ell nih dh lapan tawon lg lh menjeles tau..mzznana>sample boleh aje…no problem..aku pn tingin nk jumpa ko.ntah ada mase ke tdk..mengade ah ko nk malu2rui>wah..nephew ku blogger!! ok nnt cik elly follow k.yup,itulh die kad jemputan pak chu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s