~last week~

Posted: 01/12/2008 in aryan, busy, daughters, gathering, happy birthday, rumah, shopping
Minggu lps beberapa hari Ell tk update stori…hari ni nk qadak balik apa yg dh trlps tuh.

1st~bday Aryan(rabu)
Tk de apa2 yg special cuma we all sefamily raikan dgn 1/2 kilo cake utk Aryan.Simple je kn…lg pn cuti sekolah ni jiran2 ramai yg bawak family gi brcuti2 so,no party at all.

Klakar gak la tengok Aryan yg mcm blur je tuh..die tk tau apa2 but the kakaks yg trover exited.Trkejut gak tengok Aryan boleh tiup candle sendiri lps beberapa kali je we all ajar…

Aryan nk complain pasal cake ke…? tk bnyk pilihan cartoon tuk Aryan..Tp boleh la kn..kn pale tweety bird licin cam Aryan….

haha..Aryan yg kompius…

Tengok..!apa yg die buat pd hari jadi die nih.Ni baru dpt ye u’ols..

2nd~Riadah diwaktu petang..(khamis)
Sesekali duk luar rumah amik angin seronok jugak.So,hari khamis aritu we’ols sefamily menghirup udara petang sambil mengeluarkn peluh main frisbee..

Ewah…dina,boleh terbang ke frisbee tu…? uih,jgn tk tau..hebat jugak dina tau..

Marsha ye ye je…tp tk ke mana pn…owh,ada aksi silat budak lelaki tu,is our nephew..ada balik kg from KL.

Alah2…sian nyer…Aryan penat yer….

3rd~Shopping(jumaat)
Hari jumaat Ell N Family kul 10.00pg gerak dr rmh nk gi shoppin’.Sbb pilih hari jumaat adalah kerana konon2 tk nk besesak2 ngan org ramai..tp hampeh.ramai gak manusia.Nsb baik tk gi wiken..kalau tdk,al-kaedahnya mmg 2-3jam habis masa atas jln je la…

Sbb 1.sebenarnya nk bawak Aryan jenjalan n mkn2 special utk bday die..tp kacau tul die tido je manjang..Bila time mkn mmg tk dpt cncntrate coz die renyah sesangat…
Sbb 2.Nk sambil membeli brg2 kering utk memasak for BIL wedding nnt.Kn ke masak sendiri,lainlh kalu menempah catering tu kn..

We ols gi shopping kt TESCO Tebrau City yg baru bukak…brsebelahan ngan Tebrau City Mall/JUSCO.

Tmpt duduk belakang trpaksa lipat sbb trlampau bnyak brg2.beribu gak luak duit dek kerana BIL weddings ni..


Sampai kt rmh kul 9.30mlm n mmg pengsan punye lepak , smpaikn brg2 yg dh beli tu pn habis turun kete je..pastu trbiar smpai esok baru Ell kemas n simpan dlm store..store pn dh mcm mini mart dh…

*We’ols guna 3 trolley carts.smua penuh ngan barang2 hasil shoppingan ..

*Pale otak pn tgh pusing,ape2 gambar pn tk amik..tp itu jelh gambar yg dpt disnap.

*Hari keletihaan…

4th~Rilex session…(sabtu)

Memandangkan hari jumaat dh kepenatan,hari sabtu pagi trpaksa memunggah brg2 masuk store smpai setengah hari…smbil kemas rumah n basuh baju.waduh…double capek lho!Habis mkn tgh hari we’ols smbung ‘ngular’…Lbh kurang lps Asar semua turun rumah amik angin petang…Babah N Kids main lumba lumbaan….Atuk biasalh ngan pokok2…Seronok the kids sambil gelak2…

On ur mark, get set, GO!

Ha…nilh die racing cara ‘halal’…dlm kawasan rmh je..

Habis qadak semua story…kite minum dulu!…

Comments
  1. *ayu* says:

    ya allah! a very productive week u have indeed, eh sis?
    hahaha..

    aryan punye new antiques tu lawak la.. tertonggeng kang! hehe..

  2. Nad Eusoff says:

    wah…entry maraton nih..ihih..

    yeay, aryan dah besar..heheh
    cumeynye dia tungging2 gituh..

  3. reena says:

    ahaks kiutnye aryan….kalo aryan kompius nak mamam kek…meh sini pass kat aunty….aunty tulun’ abiskan ekekekek

  4. @tune® says:

    ok..ok..check!!mmg bz puan

  5. Izan says:

    mak datuk.. sakan shopping. sib baik bawak van. kalau tidak, tak muat kete ni…

  6. zeti says:

    bz nye ell.. huhuhu.. geram la tgk aryan tu.. comey.. geram sgt kat pipi dia tu😉

    byknye brg uol beli.. tp ye la kan, nk buat knduri mmg nk pakai byk brg.. ni br brg kering da byk camtu kan🙂

    pape pun, ell jgn stress2 tau.. tk care ye my fren🙂

  7. rasp says:

    alahai aryan gewam aunty tengok aih!!! cubit pipi tu skit leh tak?😀

    mmg sronots kan leh main2 kat luar camtu..rasa terbuka minda hahahaaha

  8. ladyell says:

    ayu>
    tu ler..keletihan yg amat sgt tau..

    aryan tu, die boleh gelak2 lagik tk takut pn die…

    nad>
    aduh nad..baru lege kalau wat n3 marathon nih.tk le trtunggak nnt bile plak nk stori.takut dhn basi..

    ait! tunggeng gitu pn ko kate comei ke dik…seram akak tengok nye..

    reena>
    ni nk pecah rahsia sket…cake tu kn..tk sedappp!!beli ngan org melayu..konon2 nk tolong lh bangsa sendiri..tp hampeh.pastu mahal plak tuh.sudah la..sekali je ku jejakkn kaki..sib baik beli sket je..

    so,kalu nk paas kt u pn reena kesian nnt..

    atune>
    baru ko tau..sbb tu ko jgn kecik ati aku lmbt menjengah blog ko ekk.

    izan>
    hiks*sib baik kn…kalau tidak sorang2 kene junjung barang tu atas pale….

    zeti>
    pipi aryan tk bersalh ooo…

    itu pn baru sket2 je katanya..bnyk lg brg yg blm dpt dibeli..

    tq zeti..insya'allah tk strees..

    rasp>
    sis,aryan yg tk tau pape tu slalu hulur je pipi die utk di cubit.Silalah…

    terbuka minda dn hati…hikhik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s