Alahai…pengantin

Posted: 24/11/2008 in BIL, wedding

Wiken aritu Ell n family gi wedding hsbn kazen,cerita punya cerita ,bual punya bual kos utk mak andam je RM3000.Itu blm lagi masuk kos belanja brg2 kering dn basah utk memasak,sewa balai,berkat or cenderahati karaoke ke band n mcm2 lg kos…Mak aiii..skarang kemain mahal lagik kos2 perbelanjaan utk kawen..tp wedding cards skrng murah plak.nasiblh ell dh lps..

Tp kn,Ell dpt harga yg baik n murah kt area Pontian nih utk BIL.Setakat yg Ell dh survey satu Pontian ni..kt bridal house ni yg paling murah n sgt brpatutan.U’ols bleh bayangkn dlm zaman skrng ni pakej utk set pelamin,sepasang baju pengantin n solek siap dgn aksesori cuma RM750.Pastu add gerbang entrance depan kt luar rmh siap deco dgn harga RM100.So,total cost utk andaman just RM850.Murah kn.. Kt tmpt laen paling kurang die letak harga dlm lebih kurang RM900 itupn cuma sepasang baju n plamin biasa shj, blm masuk andaman n gerbang lg tuh.Sape yg nk camtu…Apa lagi Ell ngan hsbn pn tk brlengah terus sign agreement ngan bridal house tu booked utk 3rd January 2009 nnt.

Theme boleh pilih sendiri .Ell pn pilih theme tradisional with garden concept.Coz kt bride side theme nya agak moden ngan lace semua tu kn…

Ni lh die contoh pelamin yg Ell pilih tuh.gambar ni nmpk blur kn..Ni Ell snap dr photo album mak andam tuh.atas dia siap ada gerbang cantik mcm tmpt teduh (garden concept)

Ok.lh kn…cuma majlis menyambut menantu je…Lagipn BIL dh serahkn semua keputusan pd we all.

Ada 2 pilihan baju pengantin yg w’ols minat utk kenakn ngan concept nih..Songket putih or songket hijau…

Dh abis pikir,Ell choosed songket hijau ni memandangkn sesuai dgn tema yg Ell pilih (hijau).Lagipn kalau amik songket putih tu rasanya pengantin tk timbul kot…Nnt tk nmpk plak mane pengantin kn…
Jadi satu bhgn dh settle ,pastu projek menyewa khemah n hiburan mean karaoke or live band plak.Urusan semua hsbn n MIL yg uruskan.Tp alls settled .Stakat ni,smuanya tdk melebihi budget yg dh dttpkn…Great deal at a very good price..

*Apa2 pn kita tengok majlisnya nnt…tunggu tau 3rd january.

Comments
  1. Mummy Cool says:

    wahhhh ell dah boleh jadik wedding planner ni yang… hehehe

  2. * ayu * says:

    sis, dah leh bukak biz lah.. i love the concept u’ve chosen and songket hijau sangat kena!

    terbaik!
    cnt wait for the wedding updates..

  3. rasp says:

    ell dah leh buka business jadi wedding planner or event coordinator lepas nie *ihiks*

  4. sipeNinLalat says:

    Haaa Ell bridal house mane ehhh??? Pesona?? Sri Pinang?? Aza?? or bla bla blaaaa..eheheheeee

  5. ~Eila @ Along~ says:

    Ell..mmg pun skang ni makin mahal…seb baik eila dah lepas gak..cantikla songket ijau tu..naik seri time kawen nanti…pilihan yg bagus…untungle ade org cam ell ni…bertuah le BIL tuu..

  6. yatt says:

    la ni brg nak kawen semua dah mahal..
    sib baik akak dah kawen! hehe
    pas ni ko leh lah bukak biz yg baru ell..weding planner!! masyukkk 2..hehe

  7. moralle says:

    nowadays, nak kawin pun mahal giler semuanyer…..kat sini pun sama, kalau nak complete, 20K above baru puas……..

  8. @tune® says:

    phew…nk kawen skang banjer besar…

  9. ladyell says:

    mummycool>
    hehe boleh ke mummy…bnyk sgt kejenye..tk pelh,kasiklh pd org laen..

    ayu>
    ok ekk ell pilih…sib baik ada org sokong…alamak! ni dh puji ni nk bg apa plak ekk…:)

    rasp>
    alahai…boleh ke sis…sgt tk berbkt lh…nnt ada kang org duk komplen…isk!tk pelah…lupakan je…kalau tolongg2 sedara tu ok kot…

    sipeninlalat>
    ayooo…nk kene bgtau ke nih.ingatkn malas nk promote..

    alah…bkn kt bandar,cuma jln menuju ke bandar tu ada tmn sri api2 nama die 'dara jelita collectin'..

    iela>
    dh lps pn..tp merasa gak kawen yg grand2 gitu.hehe bagus ekk pilihan ell ngan songket hijau tuh?time kasihla…jgn puji lebih2..ni nk tolong adik beradik je…

    yatt>
    tk moh lah kak wedding planner..wat pening pale je…buat nye jumpa org yg bnyk kerenah leh pecah pale…

    moralle>
    betulkn sis…nk puas,keluar belanja lebih pn sanggup..asal kn apa yg nk semua dpt..masa kawen ni lh semua nk rasa…sekali seumur hidup katanya…

    atune>
    tk sanggup aku nk cite pasal duit nih…mengalir mcm air beb…time ko nnt adoi lh…macam mane lh bnyk nye….

  10. cik wanie says:

    kak ell…

    mcm kat butik wanie,
    harga masih bawah 2k kalau complete,
    sbb kat kedah nie x blh letak mahal2,
    kang diorg x nak,
    hehehehehehe…

    lainlah kalau kat kl,
    lebey tau,

    [teringin nak buka cawangan kat kl]
    hihihihi

  11. ladyell says:

    wanie>
    tulh…best tau duk kedah..brg2 ada sstgh nya masih murah2…

    wanie,kalau wanie leh bukak cawangan kt KL…kompem wanie jutawan dik…

  12. shafa says:

    murahnye!!!….
    mmg murah gile2…
    dl time kite kawin pn leh tahan mahal lgk….
    skang nih makin bertambah mahal ler ye…

  13. ladyell says:

    fa,ko kawen kt resort,tentu le mahal…lg pn owang pompuan mesti brhabis2an…

  14. reena says:

    ehemmm…tetiba terknang time baru nak kawen dolu2 …ekekke…bole gitu sis…

  15. ladyell says:

    reena>
    boleh,kenangan tu u yg punya sis…pastu kompem trsenyum sensorang…hiks*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s