& bdmnton’s the game..

Posted: 15/11/2008 in bdmnton
Mngkin by tngok gmbar kt slideshow or kt sidebar page ell.. ada ssetngah kwn ell dh tau yg hsbn ell ni minat bdmnton.Tp kt sini ell nk kongsi sejauh mana minat n pnglibatan dia sebenarnya.Tah teror ke dia ni, atau suka2 je.Tp sblm ell cerita lanjut,ell slalu ingat kata2 hsbn ell masa ell slalu ikut dia gi lwn kt mana2 game dulu.’apa2 pn yg kita buat,dlm hidup ni msti ada up’s n down’s dia.sama jugaklh dlm game bdmnton ni,ada masa form ada masa tk form.Klau masa ok tu msti rendah diri,jgn sskali kita sombong.msti sntiasa bringat,hebat mana pn kita…ramai lg hebat, dn klau lemah mana pn kita…ramai lg lain yg lemah’. OK jom ell nk kongsi sdkit sbnyk erti bdmnton pd hsbn ell ni. kisah pencapaian dn sumbangannya dlm bdmnton tanah air.Cewah…mcm ye ye je..
K.mula2 kita tngok beg reket dia..

(snap masa nk gi main bdmnton)
ni kira kecik beg dia.yg sblm ni pnya,ell tngok beso dia mcm bleh masukkn bju satu gobok.Adeii..klau nk kira sejak dri mula ell kawen ngan dia 8 thn lps,rasanya dh dkt 15 beg dia beli.klau smpankn smua,kmpul2 jual balik.. ingat ell klau stakat ell nk gelang 916 main2 je.

smpat snap gmbr dia..

pose skit bang..

ada kwn2 hsbn ell ckp yg dia ni lbih krg mcm zakry latiff (the national player). perasan je kot…

K, skrg kita tngok the achievements n contribution dia plak..

cup’s


medal’s

yg ni special skit.knangan smpai ke state level under Kelab2 Sukan Johor.

ni pn kira special la.inter senai sports tournament medal.

Then came this..,haa…crita ni yg ell nk sngat kongsi ngan u’ols, mahal ni…

recognition in coaching by BAM.

Kata hsbn ell..ini berkat minat n commitment dlm apa yg dia buat slama ni.alhamdulillah..ada juga hasilnya.sbnrnya dr sblm ell kawen,dia dh mmg latih bdk2 bwh 13thn kt sini.30 org dlm satu2 masa.lps tu dpt offer dr Jutawan Entp. (pusat sukan kt Pontian) mntk train bdk2 dr SSP,SDAHA,Dato’ Penggawa Barat n TMIS (sek men n ren kt Pontian).all the goods n financial cost is up to them (fully sponsored la tu).tp trpksa tolak sbb ada commitment lain masa tu.


Tag kejohanan
Nama team dia MBJ.ell crita skit, kelab MBJ mrupakn kelab bdmnton indipendant prtama dlm Johor yg menganjurkn kejohanan tertutup negeri dgn menawarkn hadiah keseluruhan trtinggi pd masa tu thn 2005. namanya ‘Kejohanan Badminton Berpasukan Tertutup Negeri Johor 2005.game by team(3 pairs)ell ikut sama hsbn ell masa tu.mmg grand.johan dpt rm2500,reket 7 psg,kasut 7psg,baju 7psg dll.runner-up rm2000 + brgan n so on..smpailh tmpat ke lapan dpt rm500 + brgan.overall kelab MBJ keluar dt dkt rm15000 tuk mnjayakn game ni.Hsbn ell main tuk team MBJ B tp cuma dpt tmpat ke 5 je,klah dgn team Yap Brothers B Muar (kaum kerabat Yap Kim Hock the ex-national player).johan team Yap Brothers A Muar (yg diwakili adik,abg dll konco2 Mr Yap Kim Hock). n runner-up MBJ A (team campuran ckgu hsbn ell, ckgu roslan n the gang).kejohanan tu jalan lancar smpai ke final.

Main sponsor… Ashaway Singapore Private Ltd.

Co-sponsor… PK Sport, Batu Pahat

Sbnrnya MSNJ (Majlis Sukan Negeri Johor) under MSN (Majlis Sukan Negara) tlh menjnjikn kpd Kelab MBJ, yg peruntukan utk kejohanan sbgini ada dsdiakn (utk game ni dlm rm20000).dgn syarat msti bawa nama MSN skali sbgai anjuran brsama,siap masukkn paper n radio sbgai syarat tmbahan.semua diikut kehendak MSN + paperwork complete tuk claim smua dh hntar 2 bln sblm kejohanan brmula spt yg dmnta. tk de kurang.dr bulan ke bulan pihak MSNJ n MSN sruh tnggu.tolak sana tolak sini.mmglh kaki kelentong d’ols ni.hbis senyap gitu je.tk dpt pn.more to politics je,dlm tv ckp lain..luar buat lain.hai..tahlah…

Under state.bju team MBJ masa game tu yg brlngsung kt dewan MRSM Jelotong, Ayer Baloi,Pontian.


kenangan masa kt game ABC (Asian Badminton Championship) di Dewan Bandaraya Johor Bahru thn 2006.dpt msuk free for 3 years in a row.under kebenaran bendahari Persatuan Bdmnton Negeri Johor n atas nama Persatuan Bdmnton Negeri n Daerah.



Idola hsbn ell.Taufik Hidayat mmg player favourite hsbn ell.siap dpt borak skit atas kebenaran coach dia, dpt ambk masa dia skit siap dpt special signature.ni masa kt ABC’s game dua thn lpas.masa tu Taufik johan.


T-shirt dgn sign Taufik di lengan.(ada lg 2 t-shirt lain yg ada sign – Dato’ Lee Chong Wei masa blum ada title dato’ lg n Sony Dwi Koncoro)


K.itulh sdkit sbnyk yg ell dpt kongsi dgn u’ols smua.

Skali lg, ingat kata2 penting yg kita belajar hr ni…. ‘handal2 kita.. ramai lg handal dn klau lemah mana pn kita…ramai lg lain yg lemah’. but remember what they’ols said…practice makes perfect.

Apa pn, yg pnting kita cari peluh dn nikmati hdup dlm keadaan sihat InsyaAllah
Comments
  1. moralle says:

    wah sis great achievement jugak yr hubby dengan trophy yg so banyak, leh lah he latih yr kids to b a professional player one day….🙂

  2. * ayu * says:

    great passion lead to great achivements!

    dont u think ell!!!
    cayalah ur hubby, sis…
    keep it up bro!

  3. reena says:

    wahhh!! *t’lopong sket – opssss* byknye award tuh…mmg great achievement… kite dolu2 pon active gak bab sukan nih especially utk trek balapan tp sjk abis belaja tuh mmg malas nak join lgk… anyway…salute utk hubby sis… buat keje tak separuh jln *ihik-mcm kite* truskan usaha boss… caiyoklah…

  4. @tune® says:

    pergh…mmg tidak syak lagi!!

  5. Nad Eusoff says:

    wah..hebatler huby kak ell
    bagus2..byk excercise, bdn sihat..

    kak ell tak bersukan pulak ke?
    hehe..kak ell join futsal pulak..
    huhu

  6. shafa says:

    mati2 aku igt gambar taufik hidayat n wife tuh gambar ko ngan asben ko..
    hehehehe…
    tp mmg betul muka asben ko ada skit sama itu zakry latiff…

  7. ladyell says:

    moralle>
    sis,dia ada jgk tnjuk sikit2..tp apa2 pn d'ols sndiri kena ada minat juga.klau tk..tk mnjadi.

    ayu>
    i agree with u sis.dr sek ren lg dia mmg minat sngat kt sukan ni.2 yg dia brsngguh2

    reena>
    no wonder la figure cam u ni hebat dlm sukan balapan.
    'amalkn gaya hdup sihat':)

    atune>
    ya tnpa was2…

    nad eusoff>
    sukan2 ni kak ell lemau skit.tp exersice skit2 tu bolehlh..

    shafa>
    ini klau hsbn aku dpt tau yg ko ckp dia ada skit2 cam zakry tu..kembang dia:)

  8. e_ja says:

    hi ell..my hubby ponn berkecimpung gak dlm sukan badminton ni..(ayat cam skema jekan..heheh..).tp xlah smpai ada medal bagai mcmni..kira main utk kluar2 peluh je ler..

    anyway, congrats to ur hubby..:)

  9. zeti says:

    hebatnye ell.. baguih klu dimanfaatkan hobby ni.. ada ank2 ell yg follow minat ayh diaorg?

  10. ARIFFDA says:

    tahniah2, majulah sukan utk negara…

  11. hazlin says:

    baguihhh sangat hsbnd ell.. terkenang masa practical teaching kat sm dato penggawa barat dulu, akak bukan tau main badminton tp berlakun gitu… maklumlah… org suruh kita main je..

  12. Alicia says:

    mak aiii….banyak sehhhh!!! pingat dia la..:D

  13. ladyell says:

    e_ja>
    ok la tu kak.yg pnting,kita cari peluh.try to stay in shape.bdn sihat n fit all the time

    zeti>
    buat masa ni tk de.tp ada jgk babah dia bwk ikut game sskali.mngkn akan dtg tk thulh..

    ariffda>
    bdn shat, keluarga ceria🙂

    hazlin>
    wah kak lin,bernostalgia kita.trkenang zaman dulu2..

    alicia>
    kak lis.nnti mntklh hsbn u tmbah lg koleksi cup in futsal

  14. rasp says:

    wah sis, mmg dia very passionate ek dgn badminton, bagus tu, nak nak dpt plak wife yg very supportive😀..keep it up both of u!

  15. ladyell says:

    rasp>
    tq sis…apa lg nk diharapkn dr isteri nye nih kalu tk support kn..biarlh die buat apa die suka asal cukup segala nafkah zahir dn batinnye..n yg penting,slalu kt rumah on time n all da time tiap kali kite nk die brkehendakkn camtu…tk gitu….

  16. yatt says:

    tahniah atas semua pencapaian!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s