PROTON JOURNEY-MPV

Posted: 29/10/2008 in info, MPV, proton journey

U’ols, Ell nk share info ni pd u’ols yg diluar sana tuh yg blum tau tntg prkmbangan latest Proton…mngkn u’ols dh dengar Proton akan mengeluarkn MPV…n Proton tlh membuat survey MPV ni bermula beberapa thn yg lalu.Ada sesiapa yg nk menukar or menambah kereta…?amat sesuai dgn PROTON JOURNEY nih.Chewah….cam penjual kete plak …kita nengok gambar k…

Nampak hebat n mantap!!. Ell letakkan dlm blog ni utk tatapan u’ols. Ia mempunyai kuasa enjin 1.8 dn telah memulakan ujian di atas jalan sejak 12 hb September yang lepas. Bentuknya seakan-akan Toyota Wish. Harganya didlm lingkungan 70k-80k.Blm dipastikn lagi…
Harap2 MPV Journey ini bkn saje memberi keselesaan kepada peminat 7-seater tapi jugak mempunyai kelebihan yang lain sprt penggunaan minyak yg rendah n alat ganti yang lebih murah.Katanya…tp tk tau lh ekk..

*blm dikeluarkn…will b launched 2 da public in march 2009..

*Kalau brminat jgn berurusan dgn Ell ye…krn Ell bkn org yg tepat utk u;ols brtanya…sekadar memberikn info saje..

*Pd yg sdg atau nk menambah ahli keluarga,..elok tambah satu lagi kete…;)

* Sumber info dri Dr Azwan n TheophilusChin

Comments
  1. rasp says:

    uish camni leh minta komisen tau kat proton😀 baeek nye promo!

  2. @tune® says:

    adeh…1.8 jer?apesal x 2.0?baru ler pickup

  3. Mummy Cool says:

    mummy suka 7 seater car.. senang nak angkut semua orang.. hehehehe

  4. Nad Eusoff says:

    lawa gak reka bentuk luarannya..huhu

  5. cHeRyNa PiReS says:

    sha pon terase macam nak gak kalo keta macam nieh ell…tp yg pentingnye…jimat minyak ke? itu isu utame:D

  6. hazlin says:

    salam singgah. kak Lin linkkan kat blog boleyyyy?

  7. mrs bob says:

    cun lah!tp x mampu…

  8. ladyell says:

    rasp>dh anto surat dh…tk tau die kesian ke tk ?;) atune>senang cite terus 3.0 je..tk pickup tk tau la aku…mummy>ha'ah kn mummy…kalau tk de org,bnyk space…nadeusoff>ye betul tuh.tp tk tau dalaman camner ekkcheryna>katanya jimat,tp tk tau lh kn…hazlin>kak lin,boleh2 aja…neway slmt dtg ke laman ell ye… mrs bob>na,sementara blm ada ank ni kumpul pelan2…nnt bb kuar senang nk gerak ngan kete besor….+ selesa….

  9. moralle says:

    wah sis leh jadi car seller lah, hehehe, so u going to change to, leh I tumpang🙂

  10. ladyell says:

    moralle>;D…. tk de lah sis,yg dh ada ni pn dh cukup….selesa jugak…

  11. * ayu * says:

    wah ell!!!kena layan mintak komisen ni yang.. hehehe….

  12. ita.itu says:

    murah la pulak ek…ingat kan mahal..lawa gak

  13. yatt says:

    wahhh..boleh tahan gak ler MPV malaysia ni yek..hehe

  14. ladyell says:

    ayu>sis,die nk layan ke org cam kite nih.;)ita.itu>kalau mampu apa salahnye….beli le satu.yatt>rupanye boleh thn..tp tk tau lg kn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s