@ TOYOTA service cntre..

Posted: 26/10/2008 in family, toyota.service
Aduh! keletihan…..Ell sefamili siang td gi service kereta kt BP (Batu Pahat).Sebenarnya kn…dh terlewat tau..tarikh due srvice tu kn…27th sept ,huhu..1mth late…Memula we’ols tiba, security guard tk bg masuk,hri ni dh full..katanya cuma yg dh ada appntmnt je yg dibenarkn sbb takut tk smpat…waduh! ngapain gitu dong…kami dr jauh lho..then, hubby jumpa customer advisor yg biasa hndle keta kita org n we’ols blh masuk…aaaarh lega…..tdk sia2 dtg…Malas Ell nk cite bnyk..Ell persembahkn u’ols ngan pics nih ye…;)

Tengok la budak2 nih…blm sampai kemana dh pengsan…sweet nye d’ols tido mcm tu…aduhai..tersentuh hati nengok 3 beradik ni..

We’ols gerak dr rumah kul 2.05pm n sampai sana lebih kurang kul 2.55pm…Ni lah tmpatnye…dh tiba…

Tmpat ni bkn je utk service,tp utk pameran n jualan jgk…sgt besar…tp we’ols tk pergi semua bhgn walaupn smua setempat…

Ni,tmpt menunggu sementara kereta di service..sib baik tk ramai org…itu pn kami menunggu lebih kurang hampir 3 jam…tmpat yg sgt selesa utk berehat.siap tmpt solat skali.left side tmpt service dia n 2 the right side or on the front is the showroom..

Minum n mkn free berapa bnyk nk amik…tp biskut je…hot drink milo or coffee.ok la tuh.Ank dara tu tgh servekn minuman utk mama n babahnye…buat rajin lh tuh

Tu die….our car are now in service..nmpak kosong kn.kosong tu sbb we’ols lh org last yg dia serve.mula2 tk leh lh kata lps tu leh plak…ala jgn malu2..layan je, buat malu2 plak

WiFi pn ada…makna nya leh berblogginglh kn sbb ada streamyx…tp tk pe la..bg chance pd knk2…=(

Astro pn ada…ish! mcm2 ada kt sini..sgt best n saaaagattt selesa ….

Ni tmpt melepak kt dpn t.v tuh…bkn stkt nk baring ,tido pn boleh…buat mcm kt rmh sndiri

keren banget lho tempat nya….ngak heran deh yg batu Pahat Branch ni last year dpt anugerah ‘5 stars outlet facilities standard ‘ 2007.

Ada pulak yg sdg mendeco utk deepavali nih.Org yg brtanggung jawab melakukan kerja2 nih tk dpt Ell nk snap.Malu ah nk snap pic d’ols…

Ni ha…apa ke namanye ‘rangoli’ ke apa(sori eh kalau salah…)beras warna -warni nih…cantik ekk…

Last pose dr Aryan sblm we’ols berangkat pulang….tata…

6.00pm we’ols dh gerak blk rumah.Elok je smpai rumah dh masuk maghrib.Bila blk rumah we’ols kelaparan,sblm smpai ketahap kebuluran…hubby gi beli satay 50 cucuk(puas mencekik),kepak ayam madu 4 ketul (tk sedap pn..) apam balik n kacang rebus..
We’ols dh tk sabar nk membaham..*ihiks*lagipn u’ols kn dh tau mknn tu cammane kn…
Pasni , we’ols nk belayar ke tempat yg paling best..’dreamland’.
*Walau kepenatan,hubby sanggup jgk gagahkn diri gi main badminton….dh tk boleh tegah…mmg minat die n lg pn ramai followers dia.so dia kena ada setiap game.nnti lain masa dgn izin dia ell post psl bdmnton ni k.
*Perasan tk my MIL tk de…sbb die keluar kota….:) dh ell kata,rumah ni cam ‘istana hinggap’ je…We’ols lh jd penunggunye…
*Setakat ni dlm pngalaman we’ols service kt TOYOTA sgt excellent!!! keep it up guys n tqvm

Comments
  1. moralle says:

    sis I agree with u 100%, TOYOTA outlets memang canggih and the service pun excellent bangettt….my previous car is TOYOTA jugak, sama lah bangunan TOYOTA ni semua, and the waiting area tu memang selesa kan, bleh buat macam rumah sendiri🙂

  2. Nad Eusoff says:

    hiks dari awal smpai abis bace entry nih nad carik ape tau?carik aryan..heheh..dari mule tido punye la khusyuk!tp at last pose tetap…..macho gituh..kiutnyer!

  3. @tune® says:

    baguih la akak die…menjadi base tok adik2 die tido

  4. Mummy Cool says:

    rasanya semua TOYOTA service centre memang cam gitu yang… kat sini pun mummy dapat excellent service… hehehehe..

  5. ladyell says:

    moralle>tepat skali sis 100%nad>klau camni kena selalu lh selitkn aryan kt tiap entry even entry masakan pn letak aryan🙂atune>mmg..marsha jd cam payung kt adik2 dia.nmpak sifat caring dia kt adik2mummy>klau camtulh, kita sama2 dlm tribe toyota ye mummy🙂

  6. Signorina Syima says:

    huhuhu tak mampu nak beli toyota lagi.. so tak de experience…aryan hensem la..

  7. shafa says:

    aku geram ler kt aryan…nnt leh geng ngan hafsya…aduihhhh….bulat montel…

  8. reena says:

    wahhh…great service…canggih btol tmpt service dia..nih yg buat nak tuko kete cpt2 nih…ekekeke…ensemla bdk kecik tuh pose….aunty kiss dia skt… *ihik*

  9. cHeRyNa PiReS says:

    best…best…sangat best…sbb leh blogging free:D

  10. ladyell says:

    syima>lps ni nk beli kete sgt sesuai beli toyota.dijamin brpatutan…n sgt selesa mengikut selera msg2..aryan hensem krn emaknye ni….*ihiks*(perasan je…)shafa>aku izinkn kalau nk geng ngan hafsya..tp montel die tk leh nk mengalah kn hafsya tu….huhu double montell!!reena>alah reena,kalau brduit cam u tu tk de masalah punye nk tukar kete bila2 masa…mmmuuahhh3… utk auntie reena frm aryan..cheryna>blogging freee…?tk dptttt!knk2 yg conquered….

  11. * ayu * says:

    ayu pun suker tgk gamba 3 beradik tu tido..alahai..so sweet…

  12. ita.itu says:

    sib baik leh msk kan..kalo x penat je ko pg ek..

  13. Diana@Mama Adam Mukhriz says:

    wah servis 5 star betul … ell u pakai mpv toyota ker … mcm kat hotel plk servis centre dorg nieh .. mcm2 ada😉

  14. ladyell says:

    ayu>kan2…sgt menyentuh hati…ita.itu>ha'ah kalu tk buat penat je…diana>yup! ell pakai mpv toyota.bila famili dh brtambah ni…nk lh yg lebih selesa kan…servis die mmg tip top.

  15. rasp says:

    mmg kelazz lah tempat service dia..sib baik tak sediakan katil ek..kalo tak mau ramai yg dah stay situ ngehehehe…geram tau tgk aryan! cubit pipi skit…suka tgk gambar yg tido tu..kakak nampak very the loving gitu!

  16. mrs bob says:

    wah detail gitewww..hihihi harus la promote toyota gini. huhu.kite pkai kete local je..hikss

  17. Izan says:

    kiutnyer budak2 ni… anyway, congrate all your daughter and son are very cute.. ni mesti ikut mak dia ni kan. =)

  18. ladyell says:

    rasp>sis,kalau dibenarkn tido,tk yah sediakn katil pn takpa…kita siap2 bawak comforter…tu untung nya adik2nya ada kakak…kalau abang,Ell tak tau mcmmana agaknya….mrs bob>na,promote pn tk dpt apa..saje nk share eksperiance…alah ..kete local pn beli ngan ongkos jugak….izan>thnx la izan…jgn la puji lebih2..malu i tau…nnt kalu u ada bb sure cute mcm parent nye jgk…maklumlah…mix blood kn….cpt la buat…*ihix*

  19. yatt says:

    kalo gini keselesaan yg ada ermmm service keta berjam2 pun akak relaaaaaa..kahkah

  20. ladyell says:

    yatt>ya betull!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s