1 hari di hari raya..

Posted: 07/10/2008 in family, hari raya, picture, raya pertama

Mood raya ada lagi kan…jom cite pasal raya.Ell list kn programme Ell sepanjang hari pd raya pertama…

7.00~8.00pg ;wash up2….time ni semua berebut nk mandi,dgn yg lelaki nk gi solat raya lagi…huh! sapa cepat dia dpt ….(bilik air 2 je…)
8.00~8.30pg ; siapkn juadah hari raya…
8.30~10.30pg; makan beramai2….wah,meriahnye….

Bawak diri memasing….carik port sendiri…huhu

10.30pg~1.00tgh ;bermaafan n sesi bergambaran…pic Ell dh uploadkn….hope u’ols enjoy.
1.30~2.00ptg; bertandang umah parent Ell sambil bermaaf2an

2.15~3.00ptg;beraya umah atok sedara sebelah emak Ell.pn tk berapa jauh rmhnya…
3.00~4.00ptg;terus balik rmh ngan parent Ell sekali n we beraya umah atok sedara sebelah arwah ayh hubby.rumah pn dekat je…
5.00ptg~parent Ell nk balik n d’ols nk beraya tempat lain…
5.15ptg~9.00mlm ; Ell sefamily gi beraya rumah pakcik n makcik hubby with 6th SIL kat RIMBA TERJUN yg mengambil masa 20 minit perjalanan.4 buah rumah we’ols pegi.
Other siblings ada hal memasing so,tk dpt join we’ols.Along gi umah mertua dia.rumah dekat jugak…org sekampung..
My 2nd BIL gi umah mertua dia di SINGAPORE..
My 3rd SIL masih penat dgn trip nya dr MELAKA .Makanya,her family stay kt umah ngan MIL sbb nk layan ramai sdara yg dtg beraya…

Tenang je tengok ikan2 yg jinak ni

Ni rumah arwah makcik hubby,tp still ada ank2 nya yg tinggal kat situ.

9.00mlm~12.30tghmlm;bersembang2 sambil melayan tetamu yg dtg .

1.30pg~ we zzzzzzzzz.penat babe…walaupn masih ada ank2 sedara yg tk reti2 nk tido😉. Ada ngan ps fixed n port nya,ngan pc n lappy2 nya n yg masih bersembang2 pn ada….isk mcm2 lh.

fuh! raya pertama yg meletihkan tp sgt siyokkk…. n we’ols happy banget..!!


*setiap kali raya kebiasaannya ell sekluarga cover kaw2 pontian, kluang, segamat, serkat, kukup, jb, b.pahat n muar.tu pun rumah2 sedara terdekat je..yg lain brgantung pd keadaan.

Comments
  1. eZa says:

    meriah! penat tp puas!😉

  2. rasp says:

    uish… very the bz gitu kan… tapi ni penat yg beshhh!!!

  3. Nad Eusoff says:

    mesti letih gile kan…tp best..

  4. supermummy says:

    selamat hari raya & maaf zahir batin ell! bestnya raya ya! hehe

  5. ladyell says:

    eza>penat sampai lembik dh ni..rasp>yelah sis,beshh ya sampai tk hengattt!!nad>gila ko tk letih…supermummy>selamat hari raya jugak…eii…maunya tk best kn ke hari raya…balik johor tahun ni..?

  6. reena says:

    padatnya jadual gitu…heheh

  7. atune® says:

    maing ikang?

  8. TauruzMama says:

    waahhh..meriah n sonot bangett..beraya sakan yer Ell..

  9. ~Eila @ Along~ says:

    wah…ku lihat biruuuuu..meriahnyer…

  10. nasazfrog... says:

    perghh kat dapur tuh tgk penuh ngan kuih raya…:) seronok betul..🙂

  11. ita.itu says:

    wah jelingan ko mengancam la..hehe

  12. Izan says:

    wah meriah nyer raya…. walaupun penat tp berbaloi…=)

  13. ladyell says:

    reena>fuh!mmg compact tul..atune>aku ingat ko kata ank aku miang ikan…ish!mung nih….mentang2 baru balik ngganu mung ghoyak ngganu..tauruz>jom beraya sakan sampai kepenatan..iela>🙂nasaz>tu baru nmpak sikit…yg laen ank sedra semua dh santap…ita.itu>haha..ko terancam ke…izan>itu lh pasal Ell duk kg AYER BALOI..

  14. * ayu * says:

    bestnya!!!satu kampung ell & family tawaf ek?best!

  15. ladyell says:

    ayu>sis,hari raya….jom raya sampai demam….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s