ke ‘bz’an…

Posted: 25/09/2008 in 1st time, acar buah, blogger, busy, friends, hari raya, tag

Aduhai…..ke’bz’an yg melampau tk dpt nk elak u’ols…n nk say sorry pd mzznana..bkn tk sudi nk chat with smlm, tp masa yg membataskn …bkn sombong eh…no no no.Ha tengok ni..Ell kene tolong Mak mertua Ell wat acar buah ni…hiris2 buah jeruk tu semua..

Ni sbb ank sedare mak mertua Ell nk kawenkn ank die hari raya ke-4 nnt.Ish! org semua masih mood raya die sibuk nk kawen plak..kalau 1~2 minggu lps raya tu munasabah la jugak..kekdahnye..raya kedua haruslh sedare mare berlonggok melakukn kegiatan rewang merewang nih..

banyak tu..mak mertua Ell buat satu periuk sederhana besar.

close up skit…

pastu..kene fill dlm bekas…

N dgn kesempatan ni..Ell nk lunaskn segala hutang2 tag yg menimbun..aduaiii cam ni ana leh fengsan lha..fengsan..

tag ni dr reena n mzznana

1st time…
1) 1st time naik kapal terbang?
aduh!langsung tk ingat masa kecik2 dolu.dh brzaman dah..mb umo 3-4 thn,gi indon…
2) 1st time beranak?
24 julai 2001,lahirlh marshalina manisha…
3) 1st time gi overseas?
ni pn dh lama,zmn tok kaduk..umo 3-4 thn.indon hala tujuanya…
4) 1st time duduk jauh daripada family?
tk penah,sepanjang masa ngan family…
5) 1st time kerja?
tahun bape tah..konon2 keje ngan hubby wat comp sendiri..skrang tk wat ape2.
6) 1st time rasa diri gemuk?
zaman brcinta..sbb slalu rasa nk perfect.sket2 rasa gumoks.tension…
7) 1st time bercinta?
Yg ni bleh dibanggakn sbb cinta pertama sampai cinta mati u…dr form 2 Ell bercinta ngan hubby skrang…percaya tk?
8) 1st time rasa diri cantik??
bile org ngurat tu cantek lah tu…time skool dulu.haha tk rela ..ada org jeles ke?
9) 1st time masuk cinema?
form 3 tengok cite …apa ntah tp cite cinta.yg pelakon nya aida aris ngan sham visa..haha giloss dak skool tengok cite cinta.konon mabuk cinta la tuh..
10) 1st time admitted in hospital?
tk pernah..

Tag ni dr kak miezabuat je…

hari raya
1. Berapa pasang baju raya anda tahun ni dan kaler apekah?
2 pasang je…Ell org yg sgt brsederhana…baju lame bnyk lagi..
kaler terqouise n pink

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
ketupat of coz..n mknn org bugis johor ‘burasak’ .ni tempah ..sedap dimkn ngan rendang,serunding,sayur lodeh.. alah…cam ketupat jgk..nnt raya wat n3 pasal ni eh
3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Tart nenas n batang burok
4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
dpt ade..tp bg kt bebudak tk de…sbb tu semua keje mr.hubby
5. Apakah aktiviti malam raya korang?
brborak,brsembang, gosok baju raya,kemas2 last minit,lyn bebudak…pastu duk dapur gotong royong siapkn juadah hari raya….

*Ha…amik nih borong sekali dlm 1 n3…

Comments
  1. Mieza says:

    thanx yang dlm busy2 pun sempat ko buat tag ya…:D

  2. * ayu * says:

    ell yg gigih… bagus bagus…ell… nak la acar buah tu.. mcm sedap jer… ell kalau free, email kita resipi & bahan2 dia leh x?kat siti.amiha.ayu@gmail.comthnkies!

  3. atune® says:

    wa..pakej tag nih

  4. reena says:

    tula… hutang tag dgn sis pon tak settle lagik. slow mcm kura-kura *ahaks*.a’ahkan sis, kite pon bkn menyombong tak berapa nak borak2 dgn kwn-kwn blog tapi masalahnye sesambil borak sesambil layan anak. bila anak fall in sleep baru dpt concentrate. kalo tak, kite jadi sekejap ada sekejap takde (mcm biskut raya gitu).sis sedapnye acar buah – menu utama org johor kawin kan?… bak la sini skt…ngidam…ekeke

  5. rasp says:

    wah mmg bz tu.. tapi cayalah leh buat 3 in 1..acar buah tu nampak yummylicious aaa.. tak sabar nak tau apa benda ‘burasak’ tu…sis, org dah beranak pinak ni mmg susah skit nak berchatting kan.. takpe we understand…

  6. zeti says:

    byknye nk kene buatsyok tgk sbb kaler warna warni😉msti sdap ni.. terer ell siapkan suma tag tuhtag ell zt x smpat buat pun lgnnt zt buat ek..

  7. ~Eila @ Along~ says:

    ell..nak sikit acar buah tuu..heheorg johor mesti ade rewang2 kan..syoknya..neway..rajin langsaikan keje sekolah..bagus..bagus..

  8. ~ mzznana ~mana matsushina says:

    la…xpe la ell….salah ana juga…ell dah buh busy..tp dok ding dong ell gak..hehehe…wah..rajin nye ell….sedap ke ha…acar ni..ana x penah rasa pun…takut manis.hehehe

  9. ita.itu says:

    byknye acar siot..rajin ek..babe..kad raya ko dah smpi..mekasih ye yang..aku dah blog kan..hehe

  10. Izan says:

    tu la ramai yang nk kawen masa raya tahun ni. ada gak 2 3 org member nk kawen raya ke3 nnt. ish2… mesti sibuk giller kan?

  11. ladyell says:

    mieza>ni pn curik2 masa kak..lps subuh tu,sementara ank siap2 nk gi skool sempat gak berblogging.ayu>tntg resepi tu kene tanya pd pakar dulu ye…atune>🙂reena>reena,tkpe..slow n steady.ye la reena kn..ank2 pn nk tengok2 jgk kn..ait! baru abis pantang dh mengidam balik?rasp>sis,'burasak'mknn org bugis yg di masak special masa hari raya je..zeti>mak mertua ell mmg pakar dlm bidang ni…so, bnyk camtu tekde punye pd die..t,tkpe..jgn pakse diri..tp kalau ada masa buatlah eila>harus merewang nih..baru terasa meriah majlis tu…mzznana>acar ni rasanya musti masam,manis,pedas..barulh kaw..ita.itu>banyak tu sbb utk kenduri kawen…kad dh sampai ekk.ok sesama…hrp sukalh eh… izan>sibuk tu dh tentu…yg tak snaggup tu bila trkejar kesana trkejar kesini…eh tp apa tau..senang semua sedare dh jumpa..tk yah nk gi beraya sgt kn..

  12. shafa says:

    xpnh mkn lg acar buah..??br td jumpe resepi acar buah sbb nk tau ape bende yg die ltk….mmg org johor favourite ek acar buah time kenduri..??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s