oh..kesahnya…

Posted: 21/09/2008 in MIL

Dh nk dkt raya ni bz memanjang..Blog u’ols pn Ell tk sempat nk jengah…Hrp maaf ye u’ols..mcm2 bz kn..shoppin’ la,mengemas la,mengecat la,mendeco la..ish tk habis2 semua kerja.Bdn pn dh mula lenguh sana sini.adoiaii…

Yg satu ni Ell tk pernah cerita kat u’ols ..Ell sebenarnya duk ngan mak mertua..yelah,ank2 lain semua dh ada hidup masing2 tambah plak yg bongsu masih belajar masa Ell ngan hubby kawen 8 thn dulu so,dgn cadangan hubby nye siblings we’ol kenelh stay ngan mak memandangkn mak tinggal sorang kn…Tp rmh ni pn dh mcm ‘istana hinggap’ je u’ols…maklumlah,ank ramai…sekejap kang kerumah ank ini,sekejap lg rumah ank itu,jadinya we’ols ank beranak lh sebagai penjaga …

Ni,dkt nk raya ada lh mak mertua Ell sepanjang masa…n kenelh menyibukkn diri mengemas2 rumah….tahun ni kabarnya semua balik beraya sini .Wah..meriah u’ols dgn adik beradik 8org , ank2 sedara yg 30 org tu + 3org ank2 Ell…(umo 9bln-26thn).n yg best sekali, mak abah Ell pn beraya sekali kt sini…rumah pn tk jauh,tk smpai 200meter pn…

Ni lh mak mertua Ell yg vogue tu..Umo die dh 65thn…
Yg senang nye,tk yah gadoh nk balik kmpg sapa tiap kali raya..tp tulah die,penat n letih nk mengemas rumah je..tiap2 bilik musti hias cam hotel u…(konnnye..)kalau tk kemas,nnt d’ols ckp apa plak kn…jadinye.sblm d’ols sampai kg harus lh bersiap2 cantikkn rumah…
Nnt Ell sambung cite lagi..skarang ni masa mmg sgt terhad…
*Ell syg u’ols… slmt brshopping,slmt mengemas rumah n slmt semuanya…
Comments
  1. zeti says:

    oo.. gitu kesahnye.. bestnye ell.. msti meriah raya thn ni kan🙂 wah, hias bilik cam hotel? msti cntik ni.. nnt ltak la gmbr umah & bilik.. ops, over tau zt ni :p pape pun, mak mertua ell mmg sporting abis kan🙂

  2. Izan says:

    bestnyer… keluarga bahagia gitu… selamat mengemas rumah!!! hiaslawa2 tau. jgn lupa tangkap gambo tunjuk kat kitorng. =)

  3. ladyell says:

    zeti>meriah la zeti,semua ank beranak berlonggok..haha konon la zeti cam hotel..tp rmh kg je…insya'allah,siap mengemas esok ell publish ye…izan>ni yg lagi gigih nk kemas umah ni.nk kene tangkap gambo tunjuk kt u'ols plak.

  4. Mummy Lieza says:

    bagus kan ell bila rumah dekat2 cam gini..raya tak payah nak gaduh gaduh, kalau mummy adoiii laaa.. sorang selatan sorang utara… kempis pocket jadinya…

  5. atune® says:

    mesti meriah wpon penat kn?

  6. * ayu * says:

    wah! tak pe ell.. berbakti dengan mak mentua sama ganjaran dengan berbakti kepada ibu sendiri..selamat hari raya..selamat settlekan persiapan..sayang ell jugak…🙂

  7. rasp says:

    ‘sure heboh’ raya ni kan..bestnya! sronoks kan rumah dekat2 tak yah penat2 nak travel..

  8. ladyell says:

    mummy>bagus la mummy…tp such a org yg brduit cam mummy no hal punyer walau sorang utara sorang selatan kn..atune>meriah…bleh tk ko tolong supaya aku tk penat..ihiksayu>ye2 betul tu…slmt hari raya…saaayang semuanya…rasp>sis,mmg 'sure heboh' mcm nk roboh .kalau travel pn seronok jgk..tp ongkosnya mau lebih dong…

  9. TauruzMama says:

    sonot..sonot..berkumpul reramai..haruss meriah kan Ell

  10. shafa says:

    kumpul rmi2 mmg best…wpn sepah gile tp kemeriahan bising hingar bingar kalah pasar tuh yg best…

  11. ladyell says:

    tauruz>haruzzz meriah bangett.dh berlonggok reramai kn…shafa>ye la…hingar bingar cam pasar kn….'ketupat satu'!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s