Our winning cat named De’lack

Posted: 10/09/2008 in cats, contest, friskies

smlm bila buat n3 psl kucing,ell tringat ell prnah masukkn kucing ell dlm peraduan atas jmputan friskies “foto si manjaku”.ni kira sinambungan smlm punya n3 la eh…tp kali ni ttg kucing ell sndiri.wpun tk mnang,tp kcing ell dpt hadiah hamper friskies value up 2 rm500 utk saguhati pnyertaan trawal contest ni.

nilh lampiran yg dtrima dr pihak friskies yg mngesahkn kucing ell De’lack tlh mmnangi hadiah pnyertaan awal.

antara gambar2 yg ell hntar yg mmbolehkn kami mndpt hadiah ni

kotak2 hmper yg dhntar DHL…

-yg nterframe 2 Combi kwn spermainan De’lack

hadiahnya brupa mknn tin 6 dozen, biscuit2 dia yg bnyak n bbrapa btol shampoo.
-yg nterframe 2 namanye Furball (mama De’lack).
sad 2 say masa dpt hadiah ni, De’lack dh tk ada…sbb trkena jngkitan kuman dlm badan.
sedih tau uols…

tp setdknya dgn jasa De’lacklh cing2 lain dpt mkn free dgn puasnya slama bbrapa bln.n dgn adanya hadiah2 ni..dptlh ia mningalkn sdkit kenangan manis buat kami sfmily dgn cing kesayangan kami yg nakal n manja.. De’lack.

De’lack dlm kenangan….

*Kdg2 tringat kata sstngah org2 tua yg kucing ni jgn diambik gmbar dia…nnti mati.kkadang rasa nyesal plak. tp tahlh uols,mngkin dh ajal dia.

Comments
  1. Izan says:

    canggihnya nama kucing… de’lack. mana dpt nama tu?

  2. ladyell says:

    izan>nama de'lack tu dpt dr warnanye yg 'black' n sbb nk komersil kn skit,jd lh de'lack… kekadang nama kucing nih bleh tukar ikut prkembangan tau..dulu ell ade cing nama 'nyau' bila dh beranak tetiba tukar jadi 'mama nyau' pastu trsingkat lg jd 'ma nyau'….

  3. Redbloodsnow says:

    waaaaaaaa..cute la de’lack tuhhhhhbertuah sungguh ea de’lack tp cian arrr…awal plak ajal die kn. mesti akak ell misz die sesgt kan Zie klo nyau² Zie mati..sure zie sedey banget😦

  4. ladyell says:

    redbloodsnow>tulah zie…asyik teringat je…sedey sgt…akk pn nages dik.masa de'lack mati tu..mr.hubby lagi la..tk terthn2 esak nye masa tnm mayat si de'lack tuh.

  5. Ayu says:

    alaa.. sedihnya…kisah ayu tragis skets ell.. rumah ayu, kucing malam2 lepak kandang.. ada anjind panjat tembok, masuk perkarangan rumah, tumbang kan kandang and gigit kucing kita sume..sejak tu, ayu x bela dah kusing.. seminggu gak la berendam air mata and asal nampak anjing jer.. mmg rasa nak langgar je sampai mati..huhuhuhu..sedih tau…

  6. Mieza says:

    siannya delack tu…unik nama dia…:Dtahniah sekurang2nya delack ada tgl kenangan dan mknan buat kucing lain…

  7. atune® says:

    name omputih…xleh tahan..tp mmg cute ler die…

  8. ita.itu says:

    wah byk nye friskies dia..dpt gak kan hadiah nye..x yah beli ek

  9. alicia says:

    betul tau..kucing ni bawak rezeki…dah ajal dia kan…redha je la…

  10. ~Eila @ Along~ says:

    ni yang malas ni..teringat balik my cat named “Chek”..tp ape2 pun..kucing2 tu tetap dalam kenangan kan…

  11. ladyell says:

    ayu>siannya ayu.sdih dengar.mmg btul lh anjng tu.tp rasa dh mati kot anjng tu org lain langgar.mieza>tma ksh kakatune>mmg cute pun De'lack tu.kena dgn namanye. ita.itu>ha'ah ta..save skit budget..alicia>mmg redha..tp sedih..huk3eila>Ell pn bab2 kucing ni mudah trsentuh…kenangan tinggal kenanagn…

  12. shafa says:

    Kau bagi laaa nama tue dkt kcing lain plak, sempena memperingati jasa dia. Tapi hadiah dia mmg byk..setahun mkn pun blh.

  13. ratna says:

    comel kucing awak.. walaupun hitam..tp tetap comel. kira ok la tu dpt hadiah gitu..byk giler gak..

  14. ladyell says:

    shafa>mmg dh ada pn cing lain yg guna pakai lg nama tu..ratna>sbb dia comel n krn hadiah tu lh dok terkenang kt die…

  15. Dakjaat™ says:

    lor… dah takde ke? .. hmm … dakjaat tumpang simpati .. tapikan ada fakta mengatakan taktau la betul atau tidak .. jangka hayat kucing tak lama.. paling lame pun 4/5 tahun .. sedih betul dakjaat dengar.. kenapa singkat? .. hmm .. pape pun tu kuasa tuhan.. by the way tak nampak sangat gambar kucing u … =) ada gambar lain tak? postkan .. dakjaat nak tengok .. !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s