mengidam…

Posted: 04/09/2008 in fruit, jambu batu

Sapa plak yg mengidam nih.Baru smlm nyambut anniversary, ini dh ngidam plak…ish! idak le…cepat bebenor…

k lah cite smlm kite tutup ek.tu rahsia suami isteri u…senserd…

Ni ha… uols penah tengok n jumpa jambu batu ni tk?teingat masa pegnen tawon lepas,mengidam nk mkn jambu ni….abisnye smpai kesudah tk dpt merasa…sib baek ank ell tk ‘ngences’ .Susah tul nk carik jambu nih.Tk ingat plak penah mkn ke tdk..kalau ade pn mase kecik2 dulu,tp boleh plak ngidam mase pegnen…ish!susah payah hubby gi carik tp tk de dh owang tnm pokok jambu ni lagik,yg ade jambu batu biasa je…tup2 aritu hubby jumpa pokok jambu nih kt umah sape tah,die gi mintak…eh…dh tk nk dah…tp mkn le jugk…

Jambu ni cantek…luarnye kuning isinya pink..tu yg rase kepingin gak nyer…tp w/pn cantek isi nyer nk jaga juga kut2 ada ulat ke dlm nya.tp biasanya ok klau blum msak sngat…

Dulu pegnen yg memula ,tringin nk mkn buah berangan…ha..yg itu dpt.baru sebut ngan hubby suh gi carik buah berangan,alih2 ade makcik dtg bawak buah berangan..fuh!mase tu pucuk dicita, ulam mendtg…pegnen yg kedua,tk kesah ape sgt pn…asal kn kalo mkn nk ade ikan kering…mase tu sedap sgt le ikan kering ngan nasik panas…lauk lain takde pn takpe…jln jugak.Haih…mcm2 kerenah owang pegnen nih.sib baek hubby sabo….

*so,pade sesape yg tgh pegnen tu…inilah masenye…mintak je ape yg uols nk….

Comments
  1. ita.itu says:

    yaallah..jgn kata ko..aku ngk pun mengidam…mana nak cr ni ek..

  2. shafa says:

    sedap ker jambu nih…??xpenah makan ler..biasa makan jambu yg biasa tuh jer…ko ngidam jambu jer ker..??ngidam ler umah sebijik…kete sebijik…br penin kepala asben ko…hehehehe

  3. atune® says:

    hix..alasan org mgandung ialah anak dlm kandungan yg nak..tp kalau da mgidam Coach ke…Tie rack ke….bak kate chapa..umah or kete…mmg salahkn anak gak ke?

  4. ladyell says:

    ita.itu>mane nk carik?aku pn tk dpt nk nolong.tp kalau dh nk sgt,meh la dtg sini,boleh mintak kt umah owang yg ade pkk nye tu.shafa>sdp jambu ni…manis skit ar.ha!..kalau ko nk rasa pi beli kordial guava wane pink kt supermaket.tu le..aku pn nk ngidam bende2 camtu,tp tk trmengidam plak.atune>kalau tk dpt mknn nnt ank ngences,kalau tk dpt bende2 tu nnt mak nye plak gile meroyan, baik tunaikn je…w/pn tk tau nk salahkn sape.

  5. rasp says:

    cam tak pernah makan aaaa…sedap ke? ada rasa kelainan ke?

  6. ladyell says:

    nk rasa ke..?cuba pi carik kordial pink guava kt kedai.sedap..

  7. Ayu says:

    masa peknen leh mintak apa nak eh?alamak!!! bila nak peknen nih? kawen pun blum!huhuhuhuhu!!!

  8. TauruzMama says:

    tauruz pernah merasa jambu td bila ternampak terus teringin…

  9. ladyell says:

    ayu>kalau dh ade calon ape tunggu lagi..'on' je lh.pastu leh pegnen…tauruz>almak tauruz..berdosakah aku…membuatkn mu teringin…

  10. pearlEJ says:

    a’ahh laa, susah betul nk dpt jambu nihkann sekarang…. dulu2 kat kampung2 banyakk… jambu nih best sbb tak keras… cuma tuh laa… kalau terlampau ranum tu takut sket nk mkn… hihihihi… ulat for sure mmg akan ada kann…

  11. ladyell says:

    ej>betul tuh!kang silap2 mkn ulat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s