ubat migrain

Posted: 27/07/2008 in humor

Oleh krn dh kene migrain ni kn,ladyell pn cuba2lh nk kurangkn,sambil brkongsi lwk2 yg penah di dengar ngan u ols.ade sesape yg tau..

lwk nama jepun

1.yg pemarah – Keji cacimaki

2.yg tk suke brg mahal-Sato sukamura

3.yg bisu – Kita tadasuara

4.yg suka mkn tose – Manachi hitosi

5.yg sgt kedekut – Matimati tamokasi

6.yg suka tido – Meka tidomati

7.yg slalu wat kecoh -Wakasi huruhara

8.yg suka belajar – Asiko ulakaji

9.yg suka lagu blues – Apo nadikato

10.yg slalu bangkrap – Sakurangi ashikoya

lwk peribahasa moden

1.Biar putih tulang jgn kuning gigi:maknenyer tulang mmg putih,gigi kuning sah tk gosok gigi

2.Sepandai2 tupai melompat,tk penah ke sukan olimpik:maknenyer jgn mcm bagus,pasal yg mcm bagus tu slalunyer tk bagus

3.Ada udang disebalik udang lain:maknenyer jgn sangka yg ddk sorang kt tmpt sunyi tu sorang,check betul2

4.Biar mati anak jgn mati pucuk:maknenyer klau dh mati pucuk camane nk dpt anak.

5.Sudah jatuh ditimpa piano:maknenyer nasib malang yg tak agak2

peribahasa ni diubah mengikut peredaran masa,yelah zaman dah berubah kn…pd u ols yg ade cadangan bolehlh kongsi2kn

Comments
  1. nasazfrog... says:

    AITT asyik migrain jer,,, tapi stay bleh wat lawak lagik tuh… thanks wak sudi jenguk blog kite..

  2. ladyell says:

    lawak le sikit2 sblm migrain naik meroyan….time kasih wat awak jugak.

  3. shafa says:

    Lawak blh hilangkan migrain…tapi tang nama jepun tue lawak gak…tak perasan mula2 baca tapi bila baca betul2 ada maknanya….dalam bahasa melayu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s